Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια είναι η πολεμική τέχνη που καθυστερεί τα συμπτώματα του Πάρκινσον

Ποια είναι η πολεμική τέχνη που καθυστερεί τα συμπτώματα του Πάρκινσον

Σύμφωνα με νέα έρευνα, όσοι έκαναν Τάι Τσι δύο φορές την εβδομάδα είχαν λιγότερες επιπλοκές και καλύτερη ποιότητα ζωής από τους υπόλοιπους.

Το τάι τσι μπορεί να καθυστερήσει την εκδήλωση των συμπτωμάτων της νόσου του Πάρκινσον υποστηρίζει νέα κινεζική μελέτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, από τους συμμετέχοντες σε αυτήν όσοι εξασκούσαν την πολεμική τέχνη, που συνδυάζει αργές, απαλές κινήσεις με βαθιές αναπνοές και χαλάρωση δύο φορές την εβδομάδα είχαν λιγότερες επιπλοκές και καλύτερη ποιότητα ζωής από τους υπόλοιπους.

Τα ευρήματα της επιβεβαιώνουν προηγούμενες μελέτες, που είχαν δείξει τα οφέλη της άσκησης σε ασθενείς με τη χρόνια εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος, γράφει το BBC.

Τι έδειξε η έρευνα

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε από το Shanghai Jiao Tong University οι ειδικοί παρακολούθησαν την υγεία εκατοντάδων ασθενών για πέντε χρόνια

Από το δείγμα των ασθενών, οι 147 ασθενείς με Πάρκινσον έκαναν τακτικά τάι τσι, ενώ οι άλλοι 187 δεν ακολουθούσαν ανάλογο πρόγραμμα. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές η νόσος εξελίχθηκε πιο αργά σε αυτούς που ασχολούνταν με το τάι τσι, σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα, την κίνηση και την ισορροπία.

Βελτίωση της ποιότητας ζωής

Αυτή η ομάδα ασθενών είχε λιγότερες πτώσεις, πόνους στη μέση και ζαλάδες. Επίσης, αντιμετώπισε μικρότερα προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης, σε σύγκριση με όσους δεν έκαναν τάι τσι. Παράλληλα, έκανε καλύτερο ύπνο, ενώ βελτιώθηκε συνολικά η ποιότητα της ζωής τους.

Να σημειωθεί ότι οι ερευνητές αναγνώρισαν πως η μελέτη τους ήταν σχετικά μικρής κλίμακας και για αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι το τάι τσι είναι ο λόγος πίσω από τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024