Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι προτείνουν βοήθεια 14,3 δισ. στο Ισραήλ με περικοπές της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι προτείνουν βοήθεια 14,3 δισ. στο Ισραήλ με περικοπές της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων

Παρά το αίτημα του Τζο Μπάιντεν για πακέτο 106 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία και το Ισραήλ, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής παρουσίασαν δικό τους σχέδιο για ξεχωριστή βοήθεια στο Τελ Αβίβ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ παρουσίασαν χθες Δευτέρα ένα σχέδιο για την παροχή βοήθειας 14,3 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ, περικόπτοντας τη χρηματοδότηση για την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS), προκαλώντας μια αναμέτρηση με τους Δημοκρατικούς που ελέγχουν τη Γερουσία.

Σε μία από τις πρώτες σημαντικές πολιτικές ενέργειες υπό τον νέο πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον (στο κέντρο της φωτογραφίας, επάνω, από το Reuters/Sarah Silbiger), οι Ρεπουμπλικάνοι παρουσίασαν στο Σώμα ένα ανεξάρτητο συμπληρωματικό νομοσχέδιο δαπανών μόνο για το Τελ Αβίβ, παρά το αίτημα του Τζο Μπάιντεν για πακέτο 106 δισ. δολαρίων που θα περιλαμβάνει βοήθεια για το Ισραήλ, την Ουκρανία και την ασφάλεια των συνόρων.

Ο Τζόνσον θέλει περισσότερη λογοδοσία για τα χρήματα που έχουν σταλεί στην κυβέρνηση του Κιέβου

Ο Τζόνσον, ο οποίος ψήφισε κατά της βοήθειας για την Ουκρανία πριν εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, είχε δηλώσει ότι ήθελε η βοήθεια προς το Τελ Αβίβ και το Κίεβο να εξεταστεί χωριστά, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Επισήμανε ότι θέλει περισσότερη λογοδοσία για τα χρήματα που έχουν σταλεί στην κυβέρνηση του Κιέβου καθώς πολεμά τους ρώσους εισβολείς.

«Το Ισραήλ είναι ξεχωριστό θέμα», είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξή του στο Fox News την περασμένη εβδομάδα, περιγράφοντας την επιθυμία του να «διαχωρίσει» τα ζητήματα χρηματοδότησης της Ουκρανίας και του Ισραήλ.

«Εμποδίζουν» τη βοήθεια

Είπε επίσης ότι η ενίσχυση της υποστήριξης προς το Ισραήλ θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς.

Οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τους Ρεπουμπλικάνους ότι εμποδίζουν την ικανότητα του Κογκρέσου να βοηθήσει το Ισραήλ με την εισαγωγή ενός κομματικού νομοσχεδίου.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024