Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δεν είναι ενδεδειγμένη η κατάπαυση του πυρός

ΗΠΑ: Δεν είναι ενδεδειγμένη η κατάπαυση του πυρός

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν, ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς είναι επί του παρόντος «η σωστή απάντηση».

Σε κοινή γραμμή με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου οι ΗΠΑ μέσω δηλώσεων του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου ρωτήθηκε σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου για τη στάση των ΗΠΑ σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, μετά την καταψήφιση ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ζητούσε ανθρωπιστική παύση την Παρασκευή.

«Δεν πιστεύουμε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι η σωστή απάντηση αυτή τη στιγμή»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν τις τρέχουσες εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, αναφέρει ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξεταστούν «παύσεις» για να φτάσει βοήθεια στη Γάζα.

Η συνέχεια της δήλωσης

«Πιστεύουμε ότι μια κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή ωφελεί τη Χαμάς, και η Χαμάς είναι η μόνη που θα κέρδιζε από αυτό αυτή τη στιγμή».

Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτώσει επιβεβαιωμένα κατά την Χαμάς και την Φατάχ 8.425 Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτωβρίου στην Γάζα και την Δυτική Όχθη με περίπου 3.500 χιλιάδες να είναι παιδιά. Οι αγνοούμενοι -οι περισσότεροι κάτω από τα ερείπια- αγγίζουν τις 2.000. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία και για τις δύο πλευρές, καθώς το Ισραήλ επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Γάζα και σκοπεύει να εισέλθει σε αντάρτικο πόλεων.

Ο Τζόν Κίρμπι δήλωσε ότι αντί για εκεχειρία, η αμερικανική κυβέρνηση πιέζει για «προσωρινές, τοπικές ανθρωπιστικές παύσεις για βοήθεια και για να φύγουν οι άνθρωποι. Δεν υποστηρίζουμε μια κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή».

Η ανθρωπιστική βοήθεια

Ο Kirby λέει επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι  «σίγουρες» για την αύξηση του αριθμού των φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχονται στη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο σε περίπου 100 την ημέρα.

«Αυτή η πρώτη φάση για την οποία μιλήσαμε με τους Ισραηλινούς προσπαθεί να φτάσει σε περίπου 100 την ημέρα», λέει ο Κίρμπι, προσθέτοντας ότι περίπου 45 πέρασαν χθες.

«Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό τις επόμενες ημέρες».

Οι ΗΠΑ δεν έθεσαν κανέναν όρο για το πως θα χρησιμοποιηθεί ο αμερικανικός οπλισμός. Πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο, έως πρωτοφανές να μην υπάρχουν ανθρωπιστικοί παράμετροι.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024