Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι σκέψεις του Μπαρτζώκα για μεταγραφή και σε ποια θέση (pics)

Οι σκέψεις του Μπαρτζώκα για μεταγραφή και σε ποια θέση (pics)

Το ποσοτικό έλλειμα που δημιουργεί μεγάλη επιβάρυνση σε αρκετούς παίκτες, το πρόβλημα στο σκοράρισμα και η σημαντική απουσία του Σακίλ ΜακΚίσικ

Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του επί ημερών Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Basket League, με τους φιλοξενούμενους του Εργκίν Αταμάν να εκμεταλλεύονται τα λάθη, την αστοχία και τη νευρικότητα των αντιπάλων τους και να παίρνουν τη νίκη με 66-54.

Ενα ακόμα παιχνίδι στη φετινή σεζόν στο οποίο ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παραταχθεί με σημαντικές απουσίες, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στερείται τις υπηρεσίες των Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα, οι οποίοι βρίσκονται στα… πιτς με προβλήματα τραυματισμών. Ενα παιχνίδι στο οποίο ο τεχνικός των Πειραιωτών στερήθηκε σημαντικούς παίκτες για τη λειτουργία της ομάδας του, η οποία δεν έχει παραταχθεί ποτέ πλήρης στη φετινή σεζόν.

«Δεν έχουμε κάνει ούτε μία ημέρα προπόνηση όλοι μαζί. Ούτε μία. Και αυτές τις μέρες, έχοντας παιχνίδι, Παρασκευή, Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη κοκ, είναι αδύνατον η ομάδα να προπονηθεί. Από τη στιγμή που υπάρχουν και προβλήματα τραυματισμών ή κάποιοι παίκτες δεν είναι σε καλή κατάσταση επειδή απουσίαζαν το προηγούμενο διάστημα, είναι μία διαδικασία την οποία πρέπει να περάσουμε.

Σε αυτό το διάστημα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα μας, να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε», είχε δηλώσει ο προπονητής του Ολυμπιακού πριν το ματς με την Παρτίζαν. Δηλώσεις που αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο της πειραϊκής ομάδας, η οποία από την αρχή της σεζόν αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά προβλήματα τραυματισμού, που δεν αφήνουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δουλέψει όπως θα ήθελε.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι πλέον και ποσοτικό, καθώς σε όλα τα ματς λείπουν τουλάχιστον από δύο παίκτες, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται περισσότερο κάποιοι άλλοι, όπως είναι ο Τόμας Γουόκαπ.

Ο Αμερικανός, ο οποίος πέρσι ήταν ένα… κομπιούτερ, φέτος κάνει λάθη, τα οποία είναι λόγω κούρασης και επιβάρυνση. Υπερφόρτωση ειδικά όταν μιλάμε για παιχνίδια ανά 2-3 ημέρες, όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα, με τον Γουόκαπ να μένει στο παρκέ για 30+ λεπτά σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια των Πειραιωτών.

Το ποσοτικό έλλειμα προβληματίζει όπως είναι απόλυτα λογικό τον Γιώργο Μπαρτζώκα και πιθανότατα να αποτελεί έναν από τους λόγους που ίσως σκέφτεται σοβαρά την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη για την περιφέρεια του Ολυμπιακού, όπου υπάρχει τη δεδομένη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ένα ακόμα «σημάδι» έρχεται από την πιάτσα των ατζέντηδων.

Το τελευταίο διάστημα, από όταν έκλεισε ουσιαστικά η «πόρτα» του NBA, όλο και περισσότεροι ατζέντηδες προτείνουν παίκτες στον Ολυμπιακό. Παίκτες με ικανότητα στο σκοράρισμα: Σαν αυτούς που κοίταζε το καλοκαίρι, όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε αναγνωρίσει το πρόβλημα που υπήρχε στο «2». Ένα πρόβλημα το οποίο ο Ελληνας προπονητής προσπάθησε να λύσει με την απόκτηση του Ίγκνας Μπραζντέικις.

Ακόμα ο Λιθουανός δεν έχει καταφέρει να μπει στο κλίμα της ομάδας, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στα παιχνίδια να περιορίζεται σε λίγα λεπτά, χωρίς να προσφέρει σημαντική βοήθεια. Είναι πιθανό, εάν το κρίνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός λοιπόν να θελήσει να δυναμώσει την περιφερειακή του γραμμή, με έναν ακόμα παίκτη – σκόρερ.

Το σκοράρισμα άλλωστε είναι ένα θέμα το οποίο προβληματίζει τον προπονητή των Πειραιωτών, που είδε την ομάδα του χθες να πετυχαίνει 54 πόντους, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες είχε δει τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει μόλις 53 στον αγώνα με την Αρμάνι στο Μιλάνο: Τρίτη χειρότερη επίδοση των Πειραιωτών στην ιστορία τους στην Euroleague.

Φυσικά, μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στερείται εδώ και αρκετό καιρό τον τρίτο του σκόρερ στην περσινή σεζόν: Τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός ήταν ο τρίτος σκόρερ της πειραϊκής ομάδας, μετά τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα. Οι δύο τελευταίοι έφυγαν, με την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ ειδικά να έχει στοιχίσει πάρα πολύ σε επιθετική συγκομιδή, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει χάσει φέτος από την αρχή της σεζόν και τον Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ενας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στο σκοράρισμα, αλλά και στη δημιουργία, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν πάρα πολλά ματς στα οποία άλλαξε τον ρυθμό και βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει σε ανατροπές. Ο Αμερικανός, που θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έναν ακόμα μήνα…

Φυσικά, ο Ολυμπιακός, εάν αποφασίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας ότι η ομάδα χρειάζεται παίκτη, δεν θα πάρει κάποιον απλά για να πάρει. Αυτό το είχε ξεκαθαρίσει πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια ο Ελληνας τεχνικός. Για να γίνει κίνηση απόκτησης παίκτη θα πρέπει να βρεθεί κάποιος που θα μπορεί όντως να βοηθήσει και να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του μεγάλου λιμανιού…

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024