Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον «αέρα» η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου - Παραιτήσεις γιατρών λόγω εξάντλησης

Στον «αέρα» η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου – Παραιτήσεις γιατρών λόγω εξάντλησης

Κοινή επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης και του Δημάρχου Ρεθύμνης στο Υπουργείο Υγείας.

Για τραγικές ελλείψεις και υποστελέχωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου που απειλούν την ομαλή λειτουργία του, κάνει λόγο η κοινή επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που υπογράφουν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή και ο Δήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε εκ νέου να σας ενημερώσουμε για τη σωρεία των προβλημάτων, που απειλούν τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Το Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Νομού μας, το οποίο είναι αναγκασμένο να λειτουργεί σε πρωτόγνωρες πραγματικά συνθήκες υποστελέχωσης,  ιατρικού προσωπικού – έχετε ήδη ενημερωθεί για την ανάγκη ενίσχυσής του με ειδικότητες, όπως παθολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι, γιατροί ΜΕΘ κ.α, –  καθημερινά διεξάγει έναν τιτάνιο αγώνα, ώστε να ανταποκριθεί στο ομολογουμένως δύσκολο έργο.

Αυτή τη στιγμή και δεδομένων των συνθηκών η λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έχει φτάσει στο «σημείο μηδέν, καθώς έχουν πλέον παραιτηθεί ειδικευμένοι γιατροί που έχουν εμπειρία, αρκετή και πολλών χρόνων, από την εργασία τους στο Νοσοκομείο, λόγω υπερεφημέρευσης, εξάντλησης και εξαναγκασμού τους για να συμμετέχουν σε διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών ανεξαρτήτως ειδικότητας. Αξίζει δε  να σημειωθεί ότι στην Παθολογική Κλινική δεν έχουν μείνει ειδικευόμενοι ενώ ήταν 10 πριν δύο χρόνια, και παραιτούνται συνεχώς αγροτικοί γιατροί που, ενώ η θέση τους είναι στα Κέντρα Υγείας, εξαναγκάζονται να εφημερεύουν στο ΤΕΠ και μάλιστα χωρίς επιμελητή ΤΕΠ.

Η Υγεία υπέρτατο δημόσιο αγαθό

Κύριε Υπουργέ,

Η  ασφαλής και ποιοτική λειτουργία του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης τίθεται πλέον υπό σοβαρή αμφισβήτηση, γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή των 85.000 περίπου κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, των χιλιάδων μελών της φοιτητικής κοινότητας και επισκεπτών – τουριστών. Αναμένουμε τις άμεσες παρεμβάσεις σας για την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων ζητημάτων προκειμένου το Νοσοκομείο Ρεθύμνου να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, που θα διασφαλίζουν το υπέρτατο δημόσιο αγαθό της υγείας.

Για την προστασία της δημόσιας υγείας και για να μπορούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στους συμπολίτες μας χρειάζεται άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα με γιατρούς και νοσηλευτές, των οποίων την άμεση πρόσληψη σε πανελλήνιο επίπεδο είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση εν μέσω πλειστάκις.

Είμαστε βέβαιοι ότι γίνονται από μέρους σας προσπάθειες για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ωστόσο ισχυρά κίνητρα, οικονομικά και όχι μόνο, είναι αναγκαίο να δοθούν σε ιατρικό προσωπικό για να ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και να ανταποκριθούν θετικά στις κατά καιρούς προκηρύξεις του Υπουργείου για τη στελέχωσή του.

Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συνδράμει η αξιοποίηση από μέρους σας της πρότασης του Πανεπιστημίου Κρήτης  για τη διάθεση έκτασης 60 στρεμμάτων προκειμένου να ανεγερθεί ένα νέο σύγχρονο Νοσοκομείο, που θα διασυνδεθεί με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες του τόπου μας και παράλληλα θα αποτελεί πόλο έλξης για το ιατρικό προσωπικό».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024