Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς εναντίον Ισραήλ για απελευθέρωση στρατιωτικού: «Αποσπά την προσοχή από το βίντεο με τους ομήρους»

Χαμάς εναντίον Ισραήλ για απελευθέρωση στρατιωτικού: «Αποσπά την προσοχή από το βίντεο με τους ομήρους»

Ως κίνηση εντυπωσιασμού προς εσωτερική κατανάλωση του Ισραήλ θεωρεί η Χαμάς την ανακοίνωση του Ισραήλ για την διάσωση στρατιώτη από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς δήλωσε ότι η ανακοίνωση του Ισραήλ ότι διέσωσε έναν στρατιώτη από τη Γάζα είναι μια προσπάθεια να «αποσπάσει την προσοχή» από το «σοκ» το βίντεο της οργάνωσης με τρεις ομήρους.

Ο Ιζάτ αλ-Ρισέκ, ο οποίος έχει την έδρα του στο Κατάρ, δήλωσε ότι «κανείς δεν πιστεύει την ψευδή σιωνιστική αφήγηση, ούτε καν το σιωνιστικό κοινό».

Την είδηση για την απελευθέρωση της Ισραηλινής στρατιωτικού σχολίασε ως επουσιώδη σε σχέση με το ζήτημα των ομήρων ο Ιζάτ αλ-Ρισέκ

Ο ηγέτης πρόσθεσε ότι η αντίσταση – αναφερόμενος στις ένοπλες ταξιαρχίες αλ Κάσαμ της ομάδας – θα παράσχει την αλήθεια σχετικά με την αναφερόμενη ισραηλινή διάσωση. Για την ώρα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί.

Η ιστορία πίσω από τις ανακοινώσεις Ισραήλ-Χαμάς

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός δήλωσε νωρίτερα ότι διέσωσε μία γυναίκα στρατιωτικό που κρατούσε η Χαμάς στη Γάζα κατά τη διάρκεια μιας ολονύκτιας χερσαίας επιχείρησης στην πολιορκημένη λωρίδα. Η ανακοίνωση δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς ή πότε ακριβώς διασώθηκε η Όρι Μεγκίντις.

Λίγες ώρες πριν από την ισραηλινή ανακοίνωση, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τρεις ομήρους, μία εκ των οποίων επέπληξε τον Νετανιάχου για το ότι κρατείται ακόμα.

Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε το βίντεο «σκληρή ψυχολογική προπαγάνδα». Ουσιαστικά κινείται στην ίδια γραμμή που κινήθηκε και ο Γιοάβ Γκάλαντ κάτι λιγότερο από 24 ώρες πριν.

Νωρίτερα δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πως «Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση των εχθροπραξιών… οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί».

«Η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο και αυτή είναι η ώρα του πολέμου» τόνισε ο Νετανιάχου, κάνοντας επίκληση στους πιο ακραίους κύκλους του Ισραήλ.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024