Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νταγκεστάν: Υπάρχουν «τραυματίες» μετά την εισβολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε αεροδρόμιο

Νταγκεστάν: Υπάρχουν «τραυματίες» μετά την εισβολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε αεροδρόμιο

«Εξαιτίας του συμβάντος στο αεροδρόμιο στη Μαχατσκαλά υπάρχουν τραυματίες, οι οποίοι δέχονται ιατρικές φροντίδες», ανέφερε μέσω Telegram το υπουργείο Υγείας του Νταγκεστάν.

Οι αρχές του Νταγκεστάν ανακοίνωσαν πως υπάρχουν «τραυματίες» μετά την εισβολή δεκάδων φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στο αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα, της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας του ρωσικού Νταγκεστάν και οποίοι αναζητούσαν επιβάτες της πτήσης από το Τελ Αβίβ.

«Εξαιτίας του συμβάντος στο αεροδρόμιο στη Μαχατσκαλά υπάρχουν τραυματίες, οι οποίοι δέχονται ιατρικές φροντίδες», ανέφερε μέσω Telegram το υπουργείο Υγείας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματίες είναι γύρω στους 20.

Ρωσικές δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν στο αεροδρόμιο και έβαλαν τέλος στο επεισόδιο αυτό στις 22:20 (τοπική ώρα· 21:20 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, οι ρωσικές δυνάμεις επιβολής του νόμου «απελευθέρωσαν» το αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα από τον όχλο που εισέβαλε στο κτίριο.

«Το αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα θα παραμείνει κλειστό για την υποδοχή αεροσκαφών… μέχρι, προκαταρκτικά, τις 02:59 ώρα Μόσχας στις 6 Νοεμβρίου 2023», αναφέρει ακόμα η υπηρεσία.

Ο επικεφαλής της δημοκρατίας Νταγκεστάν της Ρωσίας κατήγγειλε τον όχλο, υποσχόμενος τιμωρία.

«Όλοι οι Νταγκεστάν συμπάσχουν με τον πόνο των θυμάτων από τις πράξεις άδικων ανθρώπων και πολιτικών και προσεύχονται για ειρήνη στην Παλαιστίνη. Αλλά αυτό που συνέβη στο αεροδρόμιό μας είναι εξοργιστικό και πρέπει να λάβει την κατάλληλη αξιολόγηση από τις αστυνομικές αρχές», ανέφερε στο Telegram ο Σεργκέι Μελίκοφ, κυβερνήτης της δημοκρατίας. «Αυτό θα γίνει».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, μία πτήση από το Τελ Αβίβ προς το ρωσικό Νταγκεστάν αναγκάστηκε να ανακατευθυνθεί και να αλλάξει τελικό προορισμό λόγω της εισβολής των διαδηλωτών.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε ένα εναλλακτικό αεροδρόμιο, αλλά αντιμετώπισε και εκεί ταραχές, σύμφωνα με το Κανάλι 12. Οι επιβάτες έλαβαν εντολή να παραμείνουν μέσα στο αεροπλάνο και κλήθηκαν στο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ για να τους προστατεύσουν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Ισραήλ κάλεσε τη Ρωσία «να προστατεύσει όλους τους Εβραίους»

Το Ισραήλ κάλεσε τη Ρωσία «να προστατεύσει όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και όλους τους Εβραίους».

Το γραφείο του πρωθυπουργού και το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνουν ότι παρακολουθούν τα γεγονότα στο Νταγκεστάν και κάλεσε τις Αρχές της Ρωσίας «να προστατεύσουν όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και όλους τους Εβραίους και να δράσουν με αποφασιστικό τρόπο απέναντι στους ταραξίες και σε κάθε υποκίνηση σε βία εναντίον των Εβραίων και των Ισραηλινών».

Το Ισραήλ «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις απόπειρες επίθεσης εναντίον Ισραηλινών πολιτών και Εβραίων σε όλον τον κόσμο», προστίθεται στην ανακοίνωση

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024