Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτεινή Βελεσιώτου: «Το λαϊκό τραγούδι θεραπεύει, γαληνεύει και ψυχαγωγεί»

Φωτεινή Βελεσιώτου: «Το λαϊκό τραγούδι θεραπεύει, γαληνεύει και ψυχαγωγεί»

Η ερμηνεύτρια που ξεχωρίζει με τη μοναδική χροιά της φωνής της μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια του παλιού καλού λαϊκού τραγουδιού με αποσκευή μας βιώματα και συναισθήματα.

H τραχειά φωνή της συνδέθηκε με μεγάλες επιτυχίες, όπως οι «Μέλισσες» και τα «Διόδια». Όμως η Φωτεινή Βελεσιώτου παραμένει μια λαϊκή τραγουδίστρια και την αγάπη της για το κλασικό λαϊκό τραγούδι θα παρουσιάσει σε τρεις παραστάσεις το Νοέμβριο (03, 10, 24) στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα.

Μια ευκαιρία για την ίδια να επιστρέψει στις ρίζες της τραγουδιστικής της διαδρομής και για εμάς να απολαύσουμε αξέχαστα τραγούδια. Συναντήσαμε την σπουδαία ερμηνεύτρια λίγο πριν την πρεμιέρα της στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

Εκεί όπου θα μας τραγουδήσει μερικά από τα πιο αγαπημένα της τραγούδια, αυτά που κουβαλάει μέσα της ως σήμερα. «Όταν σημάνει η ώρα», ο «Αλήτης», ο «Ξενύχτης», «Θ κλείσω τα μάτια», το «Δεν υπάρχει ευτυχία», το «Το θολωμένο μου μυαλό», το «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», και άλλα πολλά που θα μας αποκαλύψει επί σκηνής.

Ο βιωματικός χαρακτήρας του λαϊκού τραγουδιού αγγίζει τις ψυχές όλων μας

Η αγαπημένη τραγουδίστρια μας περιμένει με τραγούδια που όλοι ξεχωρίζουμε

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι σας;

«Η επαφή μου με το λαϊκό τραγούδι ξεκίνησε τη δεκαετία του 80’, δηλαδή 40 χρόνια πριν, την περίοδο που εμφανιζόμουν στο καφωδείο «τα Χνάρια», στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια, τότε επέλεγα να τραγουδήσω κυρίως ρεμπέτικα τραγούδια, ωστόσο στο πρόγραμμα είχα συμπεριλάβει και κάποια αγαπημένα λαϊκά («Σαν πόλη», «Τα δειλινά» κ.α.).

Πώς σας βρίσκει το σήμερα

«Πέρσι ήταν η πρώτη φορά που αποφάσισα να κάνω ένα πρόγραμμα αμιγώς λαϊκό με ελάχιστες αναφορές στη δική μου δισκογραφία. Αφορμή στάθηκε ένα νυχτερινό ταξίδι διαρκείας από το Διδυμότειχο στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της προπέρσινής καλοκαιρινής περιοδείας.

Για να κυλήσουν λοιπόν πιο εύκολα όλες αυτές οι δύσκολες ώρες, αποφάσισα να βάζω ως συνοδηγός παλιά καλά λαϊκά τραγούδια. Και κάπως έτσι χτίστηκε ένα πρόγραμμα που μέχρι τότε δεν υπήρχε καθόλου στη σκέψη μου. Πάντα υπήρχε μέσα μου αυτή η επιθυμία, αλλά τώρα νομίζω ήταν το σωστό timing να γίνει και πράξη.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι

Πώς εξηγείτε ότι το λαϊκό τραγούδι πολλά χρόνια μετά τη δημιουργία του παραμένει διαχρονικό;

«Νομίζω ότι το λαϊκό τραγούδι είναι διαχρονικό γιατί σπουδαίοι συνθέτες και στιχουργοί το έντυσαν με σεβασμό, ευγένεια και βαθιά συναισθήματα. Ο βιωματικός χαρακτήρας του λαϊκού τραγουδιού αγγίζει τις ψυχές όλων μας.

Ο ακροατής ταυτίζεται με τα τραγούδια αυτά και αναβιώνει τον έρωτα, τον πόνο, την απώλεια, τον χωρισμό, την αγάπη, την μοναξιά την ορφάνια, την ξενιτιά, όλα δηλαδή τα όμορφα και τα δύσκολα της ζωής. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι ευλογία και περιουσία ανεκτίμητη το λαϊκό τραγούδι. Θεραπεύει, γαληνεύει και ψυχαγωγεί, δίνοντας χώρο στα πιο αληθινά κομμάτια του εαυτού μας. Έτσι, η επικοινωνία που όλοι μας έχουμε ανάγκη γίνεται με μεγαλύτερη αμεσότητα και αποδοχή.»

Μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου παίζουν οι μουσικοί Παναγιώτης Παπαγεωργίου, πιάνο – ακορντεόν, Ορέστης Κολέτσος: μπουζούκι και Νίκος Ζουρνής κιθάρα

Πληροφορίες

Ώρα έναρξης: 22.00
Eίσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: more.com – sfiga.gr
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149/ 6987844845
Οργάνωση Παραγωγής: ImaginArt

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149
sfigamusic@gmail.com

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024