Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η βασίλισσα Σοφία «λύγισε» δημοσίως - Δεν καλέστηκε στα γενέθλια της εγγονής της

Η βασίλισσα Σοφία «λύγισε» δημοσίως – Δεν καλέστηκε στα γενέθλια της εγγονής της

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας ξέσπασε σε δάκρυα σε αρραβώνα στη Μαδρίτη εν μέσω δημοσιευμάτων ότι δεν είναι καλεσμένη στην τελετή ορκωμοσίας της εγγονής της, πριγκίπισσας Λεονόρ, στο Κογκρέσο.

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας ξέσπασε σε λυγμούς στην τελευταία της εμφάνιση – εν μέσω αναφορών ότι δεν είναι προσκεκλημένη στην τελετή ορκωμοσίας της εγγονής της, της πριγκίπισσας Λεονόρ στο Κογκρέσο, η οποία γίνεται αύριο 18 ετών και πρόκειται επίσημα να είναι η νόμιμη διάδοχος του βασιλικού θρόνου.

Η σύζυγος του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος Α’ έδωσε τα «πιο ειλικρινή συγχαρητήριά» της στον φυσικό Emilio Lora-Tamayo την Παρασκευή, καθώς ορίστηκε επίτιμος πρύτανης δια βίου από το Πανεπιστήμιο Camilo José Cela στη Μαδρίτη.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, η βασίλισσα Λετίθια και η Σοφία συνοδεύουν την πριγκίπισσα Λεονόρ καθώς ξεκινά την τριετή στρατιωτική της εκπαίδευση στη Γενική Στρατιωτική Ακαδημία στη Σαραγόσα της Ισπανίας, 17 Αυγούστου 2023. REUTERS/Vincent West

Σε μια σπάνια συγκινησιακή στιγμή, η 84χρονη δάκρυσε ενώ απέδιδε φόρο τιμής στον καθηγητή του πανεπιστημίου στην ομιλία της. Το ζευγάρι λέγεται ότι διατηρεί φιλική σχέση εδώ και χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Τα σκάνδαλα που αφορούσαν τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας άρχισαν να πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια

Το παλάτι σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθεί να αποφύγει τον αμφιλεγόμενο πρώην βασιλιά, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του γιου του Φελίπε το 2014, να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας όταν έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα «μόλις για επτά ώρες».

Χουάν Κάρλος

Ενώ ούτε ο Χουάν Κάρλος, ο οποίος ζει εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ούτε η Σοφία θα είναι στις δημόσιες εκδηλώσεις αύριο, και οι δύο θα παραστούν στις ιδιωτικές οικογενειακές γιορτές μετά την εκδήλωση.

Πηγές του παλατιού δήλωσαν ότι η «λύση βρέθηκε με αμοιβαία συμφωνία από την πρώτη στιγμή» μεταξύ του Χουάν Κάρλος και του Φελίπε, σύμφωνα με την El Debate.

Η Δανή επιχειρηματίας Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην βασιλιάς της είχε προκαλέσει «μεγάλο ψυχικό πόνο»

Ο Χουάν Κάρλος υπήρξε κάποτε ένα από τα πιο σεβαστά δημόσια πρόσωπα της Ισπανίας για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο το 1975.

Όμως τα σκάνδαλα που αφορούσαν τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας άρχισαν να πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια της βασιλείας του, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί προς όφελος του γιου του, του βασιλιά Φελίπε.

Στις αρχές του μήνα, κατάφερε να «κερδίσει» τη λήξη της δικαστικής διαμάχης των 126 εκατομμυρίων λιρών στο Ανώτατο Δικαστήριο με αντίδικο τη Δανή πρώην ερωμένη του, η οποία τον κατηγόρησε ότι την κατασκόπευε και την παρενοχλούσε.

Η Δανή επιχειρηματίας Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην βασιλιάς της είχε προκαλέσει «μεγάλο ψυχικό πόνο».

Παρά τις έντονες πολιτικές διαφωνίες, οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι η χώρα είναι σε μεγάλο βαθμό ενωμένη υπέρ της νεαρής πριγκίπισσας, η οποία επί του παρόντος υποβάλλεται σε στρατιωτική εκπαίδευση ως Cadet Borbon.

*Με πληροφορίες από Daily Mail | Κεντρική φωτογραφία θέματος: SUSANA VERA/REUTERS

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024