Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ferrari 499P Modificata: Ένα μονοθέσιο του Le Mans για ιδιώτες

Ferrari 499P Modificata: Ένα μονοθέσιο του Le Mans για ιδιώτες

Το Maranello δημιουργεί μια «πολιτική» έκδοση του αγωνιστικού που της έφερε την νίκη στο Le Mans η οποία θα διατεθεί προς πώληση σε λίγους και εκλεκτούς

Για εκείνους που δεν παρακολουθούν την αγωνιστική δράση, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Ferrari 499P έφερε το επίζηλο τρόπαιο του 24ωρου αγώνα του Le Mans για το 2023 στο Maranello μετά από σχεδόν 60 χρόνια καθώς η τελευταία φορά που η Ferrari κατήγαγε νίκη στο συγκεκριμένο τερέν ήταν το μακρινό 1965. Εκείνοι που είναι ελάχιστα εξοικειωμένοι με τις συνήθειες της Ferrari αντιλαμβάνονται ότι η συγκεκριμένη νίκη δεν θα μπορούσε να περάσει «ανεκμετάλλευτη» από τους Ιταλούς που έσπευσαν να δημιουργήσουν μια τρόπον τινά «πολιτική» έκδοση του νικηφόρου αγωνιστικού του Le Mans με την ονομασία 499P Modificata.

H διαφορά της αγωνιστικής Ferrari από την νέα έκδοση είναι παραπάνω από μία καθώς όπως σημειώνει η Ferrari η 499P Modificata δεν έχει τις προδιαγραφές για την διοργάνωση του Le Mans, στοιχείο που όμως μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί καθώς έδωσε στους Ιταλούς χώρο για αλλαγές με περισσότερη «λογική». Έτσι στην νέα έκδοση ο ηλεκτροκινητήρας του υβριδικού συνόλου μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά στον κινητήρα και σε ταχύτητες μικρότερες των 190 χλμ./ώρα όπως είναι η σχετική προδιαγραφή της FIA για το Le Mans. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να επωφεληθεί της τετρακίνησης περισσότερο συχνά από όσο οι οδηγοί του Le Mans.

Μια άλλη διαφορά είναι ότι η Ferrari έχει προσθέσει λειτουργία overboost η οποία ενεργοποιείται από ένα διακόπτη στο τιμόνι και για επτά δευτερόλεπτα προσφέρει επιπλέον ισχύ 163 ίππων, Ως αποτέλεσμα η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του συνόλου έστω και για μικρή χρονική διάρκεια διαμορφώνεται σε 870 ίππους αντί των 707 της «αυθεντικής» αγωνιστικής έκδοσης.

Διαφοροποιημένη είναι επίσης η χαρτογράφηση του V6 κινητήρα των 3,0 λίτρων ο οποίος προέρχεται από την 296 GT3 και ο οποίος τοποθετείται με διαφορετικό τρόπο στο πλαίσιο του αυτοκινήτου αντί να φιλοξενείται σε υποπλαίσιο ενώ το σύνολο συμπληρώνεται από σειριακό κιβώτιο επτά σχέσεων. Διαφορετική είναι και η λογική του συστήματος traction control ώστε να ευνοεί μια λειτουργεί βοηθητικά στην εκκίνηση.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει ωστόσο είναι το εσωτερικό καθώς η Modificata είναι μονοθέσια, διαθέτοντας ακριβώς την ίδια εργονομία και διακόπτες με το αγωνιστικό μοντέλο.

Πλην των προδιαγραφών της αξίζει να σημειωθεί ότι η 499P Modificata εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα της Ferrari με την ονομασία Sport Prototipi Clienti από το οποίο ιδιοκτήτες αντίστοιχων μοντέλων μπορούν να επωφεληθούν από υπηρεσίες συντήρησης, μεταφοράς και τεχνικής υποστήριξης σε αγώνες από προσωπικό της Ferrari ούτως ώστε να απολαμβάνουν την οδήγηση και την αγωνιστική δράση χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν οτιδήποτε άλλο.

Για την ιστορία η 499P Modificata αναμένεται να κοστίζει πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ ενώ προς το παρόν η Ferrari δεν έχει ανακοινώσει τιράζ αν και αυτό θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον των πελατών της.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024