Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Οδοιπορικό στη Λωρίδα της Γάζας πριν την έναρξη της σύρραξης

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Οδοιπορικό στη Λωρίδα της Γάζας πριν την έναρξη της σύρραξης

Τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο

Από τις 7 Οκτωβρίου βρίσκεται στο επίκεντρο του κόσμου αλλά και στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων ως απάντηση σε αυτών της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο νότιο Ισραήλ που στοίχισε χιλιάδες ζωές.

Χιλιάδες είναι και οι ζωές που έχουν και συνεχίζουν να χάνονται, στη Λωρίδα της Γάζας, με τους βομβαρδισμούς να συνεχίζουν αδιάκοπα.

Ο πόλεμος έχει μπει στη δεύτερη φάση του

Τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν

Όσοι μένουν πίσω καλούνται να υποστούν την έλλειψη ανθρωπιστικής βοήθειας και τις εντολές της ισραηλινής κυβέρνησης για εκκενώσεις προς τον νότο.

Τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο στη Λωρίδα της Γάζας.

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί ένα μίνι οδοιπορικό στους δρόμους της που κάποτε έσφυζαν από ζωή και τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν.

Δεύτερη φάση πολέμου

Στη δεύτερη φάση, πέρασε ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, με χερσαίες επιχειρήσεις και σφοδρότατους βομβαρδισμούς, με τον στρατό να δίνει νέα εντολή εκκένωσης, ζητώντας από τους κατοίκους που έχουν απομείνει να αποχωρήσουν αμέσως προς νότο, υποστηρίζοντας ότι σήμερα, «οι ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα, που γίνονται από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα αυξηθούν».

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες πως οι τηλεπικοινωνίες –οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και η πρόσβαση στο διαδίκτυο– έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά στη Λωρίδα, καθώς είχαν διακοπεί από εχθές.

Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, συνεχίστηκαν και το Σάββατο «με πιο αργό ρυθμό» σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά.

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024