Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ύμνος του ΕΑΜ στη μαθητική παρέλαση του Χαλανδρίου - Δείτε βίντεο

Ο ύμνος του ΕΑΜ στη μαθητική παρέλαση του Χαλανδρίου – Δείτε βίντεο

«Ζήτω οι αγώνες αγώνες του λαού μας για λευτεριά και δικαιοσύνη», ανέφερε κατά την ομιλία του για την 28η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος

Τη μελωδία της Κατιούσα, που αποτέλεσε τη βάση για τον ύμνο του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) έπαιξε μεταξύ άλλων η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χαλανδρίου στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ο ύμνος της αντιστασιακής οργάνωσης είχε παίξει και τα προηγούμενα χρόνια στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι.

«Ζήτω οι αγώνες αγώνες του λαού μας για λευτεριά και δικαιοσύνη», είπε ο Σίμος Ρούσσος

Χρήστες του X (πρώην Twitter) σχολίασαν ποικιλοτρόπως το γεγονός, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Δείτε βίντεο:

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στην ομιλία του για την 28η Οκτωβρίου σημείωσε «την ανάγκη το «όχι» του ’40 να γίνει σήμερα τα «όχι» που οφείλει η συνείδησή μας απέναντι σε κάθε καταπιεστή όπου γης».

Πρόσθεσε πως «τα «όχι» που οφείλει η συνείδησή μας σήμερα υψώνονται ενάντια σε όσους εξαθλιώνουν τις ζωές, καταστρέφουν τη φύση, ξεπουλούν τον πλούτο της πατρίδας στους σύγχρονους Βαυαρούς. Τα «όχι» του σήμερα στέκονται ορθά απέναντι στον πόλεμο και ζητούν την άμεση απεμπλοκή της πατρίδας από τα σχέδια των πολεμοκάπηλων στη γειτονιά μας. Υψώνονται περήφανα απέναντι σε κάθε καταπιεστή, όπου γης».

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος

Ακολούθως τόνισε πως «τα όχι της δική μας συνείδησης οφείλουν να σκουπίζουν το αίματα και τα δάκρυα των παιδιών στα συντρίμμια των εκκλησιών και των νοσοκομείων. Τα «όχι» της δικής μας συνείδησης συναντούν και χαιρετίζουν κάθε σημαία ελευθερίας που υψώνεται στη γη, γιατί όπως μας άφησε διδαχή ο Καζαντζάκης, σήμερα που ο κόσμος σαπίζει και η ατιμία και ο συμβιβασμός ξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές μια μόνο τακτική είναι πρακτική και συμφέρει, να ‘σαι ανένδοτος. Zήτω οι ελεύθεροι άνθρωποι όπου γης! Ζήτω οι αγώνες αγώνες του λαού μας για λευτεριά και δικαιοσύνη! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!»

Σημειώνεται ότι στην παρέλαση βρέθηκε ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Παλαιστίνης, Yssef Dorkhom.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024