Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατάρ: Καταδίκασε σε θάνατο οκτώ Ινδούς για κατασκοπεία

Κατάρ: Καταδίκασε σε θάνατο οκτώ Ινδούς για κατασκοπεία

Αυτό γίνεται την ώρα που η Ντόχα παίζει βασικό ρόλο στη μεσολάβηση για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς

Θανατικές ποινές σε οκτώ Ινδούς υπαλλήλους επέβαλε δικαστήριο του Κατάρ. Οι υπάλληλοι συνελήφθησαν από τις αρχές του Κατάρ ως ύποπτοι για κατασκοπεία για λογαριασμό του Ισραήλ. Μετά την απόφαση, η Ινδική κυβέρνηση υποσχέθηκε να διερευνήσει «όλες τις νομικές επιλογές» ως απάντηση στις θανατικές καταδίκες που επιβλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Times of Israel, οι υπάλληλοι κατηγορούνται ότι μετέφεραν απόρρητα στοιχεία για το πρόγραμμα στρατιωτικών υποβρυχίων του Κατάρ, στο Ισραήλ. Οι καταδίκες αυτές έρχονται σε μία κρίσιμη στιγμή στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, με το Κατάρ να έχει  διαδραματίσει ρόλο βασικού διαμεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση αρκετών ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα

Πώς αντέδρασε η Ινδία – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Μετά την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο του Κατάρ, τα Ινδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι οκτώ άνδρες είναι συνταξιούχοι αξιωματούχοι του ινδικού ναυτικού, ενώ μερικοί εκ των οποίων έχουν κυβερνήσει πολεμικά πλοία κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Η ομάδα αυτή εργάστηκε για την εταιρεία συμβούλων Al Dahra, συμβουλεύοντας την κυβέρνηση του Κατάρ, σχετικά με την απόκτηση υποβρυχίων. Η Al Dahra είναι μια εταιρεία με έδρα τον Κόλπο που προσφέρει «ολοκληρωμένες λύσεις υποστήριξης» στους τομείς της αεροδιαστημικής, της ασφάλειας και της άμυνας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αναμένει την αναλυτική απόφαση για την υπόθεση. «Είμαστε σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας και τη νομική ομάδα και διερευνούμε όλες τις νομικές επιλογές», αναφέρεται. «Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην υπόθεση αυτή και την παρακολουθούμε στενά. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε προξενική και νομική βοήθεια. Θα αναφερθούμε επίσης στην ετυμηγορία με τις αρχές του Κατάρ.»

Θανατική ποινή επιβλήθηκε σε οκτώ Ινδούς υπαλλήλους για κατασκοπεία

Dr. Subrahmanyam Jaishankar – υπουργός Εξωτερικών Ινδίας

Σπάνιος έπαινος για το Κατάρ από την ισραηλινή κυβέρνηση

Την Τετάρτη, ένας ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης εξέφρασε σπάνιο έπαινο για το έθνος του Κόλπου που φιλοξενεί εδώ και καιρό τους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς και χρηματοδοτεί την τρομοκρατική ομάδα, επαινώντας το για τις «κρίσιμες» διπλωματικές του προσπάθειες.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι το Κατάρ καθίσταται ένα ουσιαστικό μέρος και ενδιαφερόμενος για τη διευκόλυνση των ανθρωπιστικών λύσεων. Οι διπλωματικές προσπάθειες του Κατάρ είναι ζωτικής σημασίας αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι στο X, πρώην Twitter.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024