Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραηλινός αστυνομικός απειλεί ζωντανά ανταποκριτή - «Αν δεν αναφέρεις την αλήθεια, αλίμoνό σου!»

Ισραηλινός αστυνομικός απειλεί ζωντανά ανταποκριτή – «Αν δεν αναφέρεις την αλήθεια, αλίμoνό σου!»

Το Ισραήλ προσπαθεί να ελέγξει την αφήγηση των ξένων ΜΜΕ σχετικά με τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς

Οι επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπο από πλευράς Ισραήλ εντείνονται μέρα με την ημέρα, την ώρα που το Τελ Αβίβ προσπαθεί να διαχειριστεί το ζήτημα των ομήρων και την διακηρυγμένη χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Τα ισραηλινά σώματα ασφαλείας είναι τόσο ελεύθερα να κινούνται και να φτάνουν ακόμα και σε σημείο κακοποίησης δημοσιογράφων, που τους απειλούν την ώρα που μεταδίδουν ζωντανά το ρεπορτάζ τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το αραβικό Αrab Νews έδρα το Κατάρ, ένας ένστολος Ισραηλινός μπήκε μπροστά στον ανταποκριτή του καναλιού Ahmed Darawsh διακόπτοντάς τον την ώρα που μιλούσε στον σταθμό ζωντανά, μεταφέροντας πληροφορίες από τις εξελίξεις στη Γάζα.

«Τι λες; Δεν με νοιάζει αν είσαι ζωντανός….» του είπε με δυνατή φωνή ο Ισραηλινός. «Καλύτερα να λες καλά πράγματα. Κατάλαβες; Και όλη αυτή η Χαμάς πρέπει να σφαγιαστεί. Έγινα κατανοητός; Αν δεν αναφέρεις την αλήθεια, αλίμoνό σου!.

Αφού ο αστυνομικός απομακρύνθηκε, ο Darawsheh είπε: «Η ισραηλινή αστυνομία παρακολουθεί τι λέμε».

Ωστόσο, δίχως να προλάβει να ολοκληρώσει ο ένστολος επέστρεψε και αφού άκουσε το σχόλιο του δημοσιογράφου, στάθηκε μπροστά στην κάμερα, κοίταξε τον φακό και φώναξε: «Αποτρόπαιο! Θα κάνουμε τη Γάζα σκόνη. Σκόνη, σκόνη, σκόνη.»

Η κακή σχέση του Ισραήλ με την ελευθερία του Τύπου και η άριστη σχέση του με την βίαιη λογοκρισία δεν είναι καινούργιο φαινόμενο.

Στον πόλεμο της Γάζας, το 2021 οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ισοπέδωσαν τα γραφεία του Al Jazeera και του Associated Press.

Στον σημερινό πόλεμο, στις 14 Οκτωβρίου 2023, δημοσιογράφος του Reuters έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά, ενώ τραυματίστηκαν συνάδελφοί του από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και του Al Jazeera.

Στις 15 Οκτωβρίου δημοσιογράφοι του BBC που κάλυπταν την επίθεση στο Ισραήλ δέχθηκαν επίθεση από τις ισραηλινές αρχές κρατήθηκαν υπό την απειλή όπλου αφού τους σταμάτησε η αστυνομία του Τελ Αβίβ.

Σημειώνεται πως το μόλις πρόσφατα, τον Αύγουστο, η υπουργός Δημόσιας Διπλωματίας του Ισραήλ Galit Distal Atbaryan, όπως έγραψε και ο ισραηλινός Τύπος κατέβαλε μια συντονισμένη προσπάθεια για να αποκτήσει τον έλεγχο του Κυβερνητικού Γραφείου Τύπου, δηλώνοντας σε ιδιωτικές συνομιλίες ότι ήθελε η αρχή να αρνηθεί τα διαπιστευτήρια του Τύπου σε ξένους δημοσιογράφους που επικρίνουν το Ισραήλ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024