Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ζητά «ανθρωπιστική παύση» στη Γάζα εν μέσω πιέσεων από πρώην στελέχη του

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ζητά «ανθρωπιστική παύση» στη Γάζα εν μέσω πιέσεων από πρώην στελέχη του

Στην επιλογή της «ανθρωπιστικής παύσης» κατέφυγε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς μετά τις διαμαρτυρίες στο γραφείο του στο Καπιτώλιο και την απαίτηση πρώην στελεχών του.

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς ζήτησε «ανθρωπιστική παύση» στη Γάζα, μία ημέρα μετά την απαίτηση εκατοντάδων πρώην στελεχών της προεκλογικής του εκστρατείας να εισαγάγει ψήφισμα της Γερουσίας με το οποίο θα ζητείται κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Αντίστοιχα αμερικανοϊσραηλινοί της οργάνωσης IfNotNow έκαναν σήμερα κατάληψη στο γραφείο του στο Καπιτώλιο για τον ίδιο λόγο.

Η ανθρωπιστική παύση είναι ένα ημίμετρο που συνήθως επιβάλει ο ΟΗΕ σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα, όταν το ένα ή και τα δύο μέλη προβαίνουν σε αγριότητες κατά αμάχων. Τελευταία φορά που προτάθηκε αυτό ήταν στον άγριο εμφύλιο του Σουδάν το 2022 και το 2023.

Έχω σοβαρές ανησυχίες για το τι θα σημάνει αυτή η εισβολή και η πιθανή κατοχή της Γάζας, τόσο όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια του Ισραήλ όσο και την ευημερία των Παλαιστινίων κατοίκων της Γάζας

Η ανθρωπιστική παύση είναι ενδεικτική της αδυναμίας της παγκόσμιας κοινότητας να επιβάλει την ολιγόωρη παύση των εχθροπραξιών σε περιπτώσεις που γίνονται εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων.

Οι δηλώσεις του Μπέρνι Σάντερς λίγη ώρα μετά την κατάληψη του γραφείου του από Αμερικανοϊσραηλινούς

Από την χθεσινή κατάληψη από διαδηλωτές υπέρ της εκκεχειρίας στο γραφείο του Μπέρνι Σάντερς.

«Κατά τη γνώμη μου, μια παύση είναι απαραίτητη για την προστασία των αμάχων, όπως απαιτείται από τους νόμους του πολέμου, καθώς και για την παροχή ισχυρών προμηθειών τροφίμων, νερού και ιατρικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανθρωπιστικής καταστροφής», δήλωσε.

«Έχω σοβαρές ανησυχίες για το τι θα σημάνει αυτή η εισβολή και η πιθανή κατοχή της Γάζας, τόσο όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια του Ισραήλ όσο και την ευημερία των Παλαιστινίων κατοίκων της Γάζας. Στο Κογκρέσο, καθώς εξετάζουμε ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ, το οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει αυτή την εισβολή και την κατοχή, χρειαζόμαστε σαφώς πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μακροπρόθεσμα σχέδια και τους στόχους του Ισραήλ, καθώς και τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών για αυτές τις προοπτικές», πρόσθεσε ο Σάντερς.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024