Μάκης Βορίδης: «Οι Σπαρτιάτες δεν θα οδηγηθούν σε διάλυση μέσω της ποινικής διαδικασίας»
Αναμένεται η άδεια της Βουλής για την άρση ασυλίας των βουλευτών του κόμματος
Για τις εξελίξεις στο κόμμα των «Σπαρτιατών» κλήθηκε να μιλήσει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μέσω επιστολής της προς τη Βουλή έχει ζητήσει την άρση ασυλίας όλων των βουλευτών του κόμματος, εκτός από τον πρόεδρό του Βασίλη Στίγκα προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για εξαπάτηση εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.
«Πιθανολογώ ότι η Βουλή θα δώσει την άδεια για την άρση ασυλίας»
«Από την πλευρά της ποινικής διαδικασίας ζητείται η άδεια από το κοινοβούλιο προκειμένου να ερευνηθεί κατά πόσο οι βουλευτές των Σπαρτιατών τέλεσαν το αδίκημα της εξαπάτησης των ψηφοφόρων, το οποίο προσδιορίζεται στην προς εξέταση κατηγορία ότι είναι το γεγονός ότι δεν καθοδηγούνται, ότι είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση, ενώ στην πραγματικότητα προκύπτει από τις δηλώσεις και συμπεριφορές των ιδίων ότι ήταν κόμμα καθοδηγούμενο» είπε αρχικά ο υπουργός.
«Θα κρίνει η Βουλή αν θα δοθεί η άδεια, που πιθανολογώ ότι θα την δώσει και στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για να αποφασιστεί αν θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης» πρόσθεσε.
Στην ερώτηση εάν το κόμμα μπορεί τελικώς να οδηγηθεί σε διάλυση, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι μέσω της ποινικής διαδικασίας αυτό δεν μπορεί να συμβεί.
«Τώρα, επειδή στο εκλογοδικείο εκκρεμούν προσφυγές, το κατά πόσον το δικαστήριο αυτό θα συνυπολογίσει και θα συνεκτιμήσει την ποινική διαδικασία είναι στη διακριτική του ευχέρεια» κατέληξε ο υπουργός.
Οι σχετικές δηλώσεις του υπουργού:
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442