Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Όχι από Βορίδη – «Δεν θα τον ψηφίσω – Η συζήτηση είναι θεωρητικού χαρακτήρα»
Επιμένει ο Μάκης Βορίδης στην αντίθεσή του με ένα νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι κάτι τέτοιο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης
«Δεν συμφωνώ με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και δεν θα ψηφίσω υπέρ ενός τέτοιου νόμου» είπε ο Μάκης Βορίδης στο Action 24, ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως θα βρεθεί στην απέναντι πλευρά όταν και αν το Μαξίμου φέρει στη Βουλή αντίστοιχο νομοσχέδιο όπως έχει πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αλλά και σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι «η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία», αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος που ένας τέτοιος νόμος θα μπορούσε να έρθει στη Βουλή καθώς εκτός από τον κ. Βορίδη που ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος υπάρχουν κι άλλοι «γαλάζιοι» που αντιδρούν.
Στη συνέντευξή του ο κ. Βορίδης ξεκαθαρίζοντας τη δική του στάση είπε ακόμα ότι «είναι ζήτημα του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε, η άποψή μου είναι γνωστή», ενώ σημείωσε ότι η συζήτηση σε αυτή τη φάση είναι «ακαδημαϊκού και θεωρητικού χαρακτήρα», από τη στιγμή που «δεν ανοίγει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το συγκεκριμένο θέμα».
Εκτός από τον κ. Βοριδη και άλλους «γαλάζιους» που αντιδρούν υπάρχουν και αυτοί που κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους
«Εγώ δεν είμαι, αν θέλετε, κομμάτι “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βορίδης ως υπουργός Επικρατείας είναι αρμόδιος για το κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης και μένει να φανεί ποιος και πώς θα συντονίσει νομοθετικά την υπόθεση εάν η κυβέρνηση κατεβάσει το νομοσχέδιο σε ψήφιση στη Βουλή, δεδομένης της δηλωμένης αντίθεσης του κ. Βορίδη.
Κλειστά τα χαρτιά του κρατά ο Γεωργιάδης
Εκτός από τον κ. Βοριδη και άλλους «γαλάζιους» που αντιδρούν υπάρχουν και αυτοί που κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας χθες Πέμπτη στην ΕΡΤ απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση σημειώνοντας ότι «όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο θα σας πω τι θα κάνω. Θα το τοποθετήσω σε ένα νομοσχέδιο που δεν υπάρχει»;
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του αυξάνει την πίεση για το θέμα με τον Στέφανο Κασσελάκη να καλεί τον κ. Μητσοτάκη να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή για να «δούμε ποιος είναι ο μετριοπαθής», ενώ άφησε αιχμές για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τα «γαλάζια» στελέχη σημειώνοντας:
«Ας φέρει αύριο στη Βουλή για την ισότητα στο γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη Νέα Δημοκρατία, ο Βορίδης, ο Καρατζαφέρης, ο Βελόπουλος»
- Χέγκσεθ: Ανακοίνωσε πακέτο μαμούθ για παραγωγή πυρομαχικών – Αμφίσημα μηνύματα για το Ιράν
- Ποιοι είναι οι λόγοι που ο τελικός του Champions League διεξάγεται τόσο νωρίς…
- Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Φεύγουν οι εκδρομείς – Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ Κηφισού, λιμάνι Πειραιά και Λεωφόρο Αθηνών
- Αμαλία Κωστοπούλου – Τζέικ Μέντγουελ: To λαμπερό beach πάρτι πριν τον γάμο
- Κρήτη: Δολοφονία το τροχαίο του προέδρου της κοινότητας Απεσωκαρίου – Τι αποκαλύπτει ο άνθρωπος που «είδε» το έγκλημα
- Stoiximan GBL: Συνέχεια στους ημιτελικούς με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
- Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 67χρονος που είχε βρεθεί μαχαιρωμένος στον Εύοσμο
- Η ΕΛΑΣ γίνεται κόμμα – Kαμπάνια στην κοινωνία και οικονομική εξόρμηση στα νέα μέλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 30.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-nickmayer-4118825-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442