Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να πετύχει τη συγκάλυψη

ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να πετύχει τη συγκάλυψη

Ο Τομέας Θεσμών του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις διώξεις εναντίον μελών της ΑΔΑΕ

Τις τελευταίες ημέρες, «παράλληλα με την επισήμως καλούμενη ‘αναβάθμιση‘ της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, δημοσιεύματα αποκαλύπτουν τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου της συγκάλυψης», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Τομέα Θεσμών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο αρμόδιος τομέας της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται σε τρία δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της εφημερίδας «Το Βήμα», «από το οποίο προέκυψε ότι μέλη και στελέχη της ΑΔΑΕ διώκονται, επειδή έκαναν το καθήκον τους, δηλαδή ερεύνησαν την υπόθεση και δεν ενέδωσαν στην επιχειρούμενη φίμωσή τους», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ο πρωθυπουργός είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να πετύχει τη συγκάλυψη»

Προσθέτει, επίσης, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο «αφαιρέθηκε ο φάκελος των υποκλοπών από τους δύο Εισαγγελείς Πρωτοδικών μόλις επανέφεραν το αίτημά τους προς την ΑΔΑΕ να διασταυρωθεί αν οι 92 στόχοι του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Αντικαταστάθηκαν δηλαδή μόλις επιχείρησαν να εξακριβώσουν την ύπαρξη κοινού κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ-Predator», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών βαραίνει στην πλάτη μιας επικίνδυνης κυβέρνησης»

Τέλος, επικαλείται δημοσίευμα της ιστοσελίδας «inside story», σημειώνοντας πως «αποκάλυψε το αδιανόητο: η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου είχε ενημερωθεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι είχε στοχοποιηθεί με το εν λόγω λογισμικό, αλλά η δικαστική λειτουργός σιώπησε μπροστά στην παρανομία».

«Είναι φανερό ότι με το πέρασμα του χρόνου, το σκάνδαλο των υποκλοπών βαραίνει όλο και περισσότερο στην πλάτη μιας επικίνδυνης για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού, που είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να πετύχει τη συγκάλυψη», υποστηρίζει ο Τομέας Θεσμών του κόμματος.

Για να καταλήξει πως «ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα είμαστε εδώ να δώσουμε μάχη για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, την τιμωρία των υπευθύνων και, πάνω από όλα, την προάσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024