Πέμπτη 30 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» βγαίνουν 14.000 ακίνητα το επόμενο 10μηνο

Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» βγαίνουν 14.000 ακίνητα το επόμενο 10μηνο

Μήνας πλειστηριασμών ο Νοέμβριος

Μετά από ένα «νεκρό» διάστημα ενεργοποιήθηκαν εκ νέου οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο.

Όπως εκτιμά εκτιμά ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Prosperty Αντώνης Μαρκόπουλος, «μέσα στους επόμενους 10 μήνες σε πλειστηριασμό θα βγουν ακόμα 14.000 ακίνητα, ενώ τα επόμενα 5-7 χρόνια θα βγουν σε πλειστηριασμό 250.000 ακίνητα».

Σημαντικά ακίνητα στο σφυρί

Τα ακίνητα που θα βγουν ωστόσο τα επόμενα χρόνια σε πλειστηριασμό θα επηρεάσουν σημαντικά την εικόνα της ελληνικής αγοράς.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο ο κ. Μαρκόπουλος, έχουν βγει σε πλειστηριασμό 148.000 ακίνητα, συνολικής αξίας 18, 3 δισ. ευρώ. Μόνο, ωστόσο, το 13% κατέληξε σε κάποιον αγοραστή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, το ύψος των κόκκινων δανείων φτάνει τα 90 δισ. ευρώ με εμπράγματες εξασφαλίσεις 1 εκατ. ακίνητα, εκ των οποίων το 75% αφορά σε κατοικίες. Μάλιστα χαρακτήρισε την αξιοποίηση αυτού του αποθέματος κατοικιών επενδυτική ευκαιρία.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της Prosperty μίλησε για μια ιδιαίτερη, όπως τη χαρακτήρισε αγορά που υπάρχει στην Ελλάδα, αυτή των πλειστηριασμών, σημειώνοντας επίσης ότι «η διαφορά μεταξύ της αρχικής και της τελικής τιμής δεν είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχουν ευκαιρίες αρκεί να γίνει καλύτερη και η διαδικασία».

Σε μία εκτίμηση για το πώς προβλέπεται να κινηθεί συνολικά η αγορά ακινήτων, με βάση τα στοιχεία από την πλατφόρμα της Prosperty ο κ. Μαρκόπουλος διαπιστώνει ότι «υπάρχει σημαντική ζήτηση. Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στην προσφορά ακινήτων και κυρίως για καλά τιμολογημένα ακίνητα. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει σωστή τιμολόγηση ακινήτων. Συνοπτικά, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων και του υψηλού κόστους, υπάρχει υψηλή ζήτηση γιατί το ακίνητο παραμένει ασφαλές καταφύγιο».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Χρυσό» πριμ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κατάκτηση του Conference League (vid)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «χρυσώνει» τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με πριμ 5.000.000 ευρώ για την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Μαϊου 2024