Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ - Φεστιβάλ: Σοκαριστικά πλάνα με ακρωτηριασμένο όμηρο την ώρα της απαγωγής του από τη Χαμάς

Ισραήλ – Φεστιβάλ: Σοκαριστικά πλάνα με ακρωτηριασμένο όμηρο την ώρα της απαγωγής του από τη Χαμάς

Ο φίλος του Χερς, Ανέρ Σαπίρα, κατάφερε να πετάξει πίσω 8 από τις 11 χειροβομβίδες που ρίχτηκαν στο καταφύγιο, πριν πέσει νεκρός.

Σοκαριστικά πλάνα με τον 23χρονο Αμερικανοϊσραηλινό πολίτη, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν, την ώρα που οι μαχητές της Χαμάς τον σπρώχνουν βίαια στην καρότσα φορτηγού ενώ το χέρι του έχει ακρωτηριαστεί από χειροβομβίδα, έφερε στο φως της δημοσιότητας το CNN, στην εκπομπή του Άντερσον Κούπερ.

Ο 23χρονος αγνοείται μετά την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στις 7 Οκτωβρίου, μαζί με τουλάχιστον 200 ανθρώπους ακόμα.

Ο Χερς βρισκόταν σε καταφύγιο με τους φίλους του, όταν η Χαμάς έριξε μέσα 11 χειροβομβίδες. Ο φίλος του Χερς, Ανέρ Σαπίρα, κατάφερε να πετάξει πίσω 8 χειροβομβίδες, πριν πέσει νεκρός υπερασπιζόμενος τον Χερς και άλλους 27 συνανθρώπους του.

«Όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ρίχτηκαν 11 χειροβομβίδες στο καταφύγιο και ο Ανέρ πέταξε οκτώ», επιβεβαίωσαν οι γονείς του Χερς. Ο Σαπίρα βρέθηκε αργότερα νεκρός, με μια χειροβομβίδα ακόμη στο χέρι του. «Ήταν πραγματικός ήρωας», λέει η μητέρα του Χερς.

Ο Χερς βρισκόταν σε καταφύγιο μαζί με τους φίλους του την ώρα της επίθεσης, όταν η Χαμάς έριξε μέσα 11 χειροβομβίδες

Ο πατέρας του Χερς, Τζόναθαν Πολίν, μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στο Ιατρικό Κέντρο Shaare Zedek στην Ιερουσαλήμ, μετά την παραλαβή του βίντεο που δείχνει τον βαρύτατα τραυματισμένο γιο του.

Πρόκειται για ένα κλιπ που είχε καταγράψει με κάμερα η ομάδα του Άντερσον Κούπερ από το κινητό ενός ισραηλινού στρατιώτη, ο οποίος έφτασε αργότερα στη σκηνή του μακελειού. Σε αυτό ο Χερς φαίνεται να ανεβαίνει με τρεις άλλους άνδρες στο φορτηγό των τρομοκρατών της Χαμάς, υπό την απειλή όπλου.

Ο δημοσιογράφος του CNN συνειδητοποίησε ότι μπορεί το εν λόγω κλιπ να απεικονίζει τον Χερς, όταν πήρε συνέντευξη από τους γονείς του, Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ και τον Τζόναθαν Πολίν. Μετά τη συνέντευξη, έστειλε στους γονείς το βίντεο και εκείνοι επιβεβαίωσαν ότι ο νεαρός άνδρας είναι πράγματι ο αγνοούμενος γιος τους.

«Όσο φρικτό κι αν είναι να βλέπεις να απειλούν με όπλο το παιδί σου, ενώ έχει ακρωτηριαστεί το χέρι του, η ψυχραιμία που επιδεικνύει ο γιος μας καθώς ανασηκώνει το σώμα του με το ένα χέρι, μας δίνει δύναμη», λέει η μητέρα του Χερς, ενώ η μητέρα του θεωρεί ότι ο γιος της έδειχνε τόσο ήρεμος στο βίντεο «επειδή βρισκόταν σε σοκ».

Οι γονείς του Χερς ταξίδεψαν από το Ισραήλ στο Μανχάταν για να συμβάλουν στην προσπάθεια να πειστεί ο ΟΗΕ να αναλάβει ενεργή δράση για τη διάσωση των ομήρων της Χαμάς.

Κάποιες στιγμές, λένε, χάνουν την ελπίδα τους ότι ο γιος τους είναι ακόμα ζωντανός. Ωστόσο προσπαθούν να διατηρούν την αισιοδοξία τους, με τη σκέψη ότι μπορεί κάποιοι να τον φρόντισαν σταματώντας την αιμορραγία και κάποια στιγμή να γυρίσει κοντά τους.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024