Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιορδανία: Το Ισραήλ παρουσιάζεται «υπεράνω του διεθνούς δικαίου»

Ιορδανία: Το Ισραήλ παρουσιάζεται «υπεράνω του διεθνούς δικαίου»

Τη διεθνή κοινότητα κατηγόρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αναφορικά με την επίθεση του Ισραήλ και επισήμανε την υποχρέωσή της να σταματήσει τον πόλεμο.

Το Ισραήλ παρουσιάζεται «υπεράνω του διεθνούς δικαίου», υποστήριξε χθες Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν αλ Σάφαντι (φωτογραφία αρχείου από το Reuters/Alaa Al Sukhni, επάνω), κατηγορώντας τη διεθνή κοινότητα ότι υιοθετεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αναφορικά με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς και το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Η διεθνής κοινότητα υποχρεούται να σταματήσει τον πόλεμο

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά την οποία δεν υπήρξε έκκληση για άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός, ο ιορδανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η διεθνής κοινότητα υποχρεούται να σταματήσει τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι είχε δηλώσει ότι το Πεκίνο «ανησυχεί βαθιά» για τον κλιμακούμενο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και κάλεσε το Τελ Αβίβ να σεβαστεί το ανθρωπιστικό δίκαιο, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό ομόλογό του Ελι Κοέν, ανέφεραν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Μια σημαντική επιλογή»

Ολες οι χώρες έχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά η Κίνα καταδικάζει όλες τις πράξεις που βλάπτουν τους αμάχους και αντιτίθεται σε οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, είπε ο Γουάνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Η σύγκρουση επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε, και «συνεπάγεται μια σημαντική επιλογή μεταξύ πολέμου και ειρήνης».

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024