Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Αναχαιτίστηκαν δύτες της Χαμάς που προσπάθησαν να μπουν στο Ισραήλ - 4 νεκροί

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκαν δύτες της Χαμάς που προσπάθησαν να μπουν στο Ισραήλ – 4 νεκροί

Άνδρες της Χαμάς σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό επιχείρησαν να διεισδύσουν σε ισραηλινό έδαφος, όμως αναχαιτίστηκαν, με ένα πολεμικό αεροπλάνο να ανατινάζει το σημείο που βγήκαν.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, μέλη της Χαμάς που επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω της θάλασσας σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δεν διευκρινίζουν πόσοι δύτες της Χαμάς επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ, αλλά δημοσιεύματα εβραιόφωνων μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4 μέλη της Χαμάς σκοτώθηκαν στην επιχείρηση.

Μια αναφορά ανεβάζει τον αριθμό των μελών της Χαμάς που σκοτώθηκαν από το ναυτικό του Ισραήλ σε 8

Μέλος του ισραηλινού ναυτικού από παλαιότερη επιχείρηση στην Μεσόγειο.

Προς τα που κινούνταν

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις κοινότητες Ζικίμ και Κάρμια που συνορεύουν με την Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως ένα μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επίσης αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός συγκροτήματος από το οποίο ξεκίνησαν οι τρομοκράτες.

Οι δυνάμεις συνεχίζουν να σαρώνουν την περιοχή, προσθέσαν.

Δηλώσεις Νετανιάχου για την χερσαία εισβολή

«Βρισκόμαστε μπροστά στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης, είμαστε καθ’ οδόν. Το γνωρίζετε, είστε μέρος του, είστε η αιχμή του δόρατος. Έχω τεράστια εκτίμηση για αυτό που ξέρετε να κάνετε, για το αγωνιστικό σας πνεύμα και για την προθυμία σας να σώσετε τη χώρα μας από αυτά τα κτήνη και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε», είπε αρχικά.
«Έχουμε μόνο ένα καθήκον μπροστά μας, να συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», συμπλήρωσε.

Ανακοινώσεις ισραηλινού στρατού και Χαμάς

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι λέει ότι οι δυνάμεις του Ναυτικού συνεχίζουν να αναζητούν επιπλέον πιθανούς τρομοκράτες που προσπάθησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, μέσω της θάλασσας.

Ο Χάγκαρι ανέφερε πως ότι οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού – συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών κομάντος – που επιχειρούν απέναντι από την ακτή της πόλης της Γάζας, εντόπισαν τον τρομοκρατικό πυρήνα της Χαμάς να εισέρχεται στη θάλασσα από μια σήραγγα.

Οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού άνοιξαν πυρ εναντίον των δυτών της Χαμάς, σκοτώνοντάς τους, «και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν άλλα μέλη του πυρήνα στη θάλασσα», λέει.

Η Χαμάς σε ανακοίνωσή της ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση από τη θάλασσα και υποστήριξε ότι τα μέλη της συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις αφού φαινομενικά κατάφεραν να διεισδύσουν στο Ισραήλ.

Νέος συναγερμός διείσδυσης στο Ζικίμ μετά από επίθεση από τη θάλασσα

Συναγερμός διείσδυσης ηχεί απόψε για δεύτερη φορά στο Ζικίμ και την Καρμία, λίγες ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός δήλωσαν ότι ενεπλάκησαν με ομάδα τρομοκρατών της Χαμάς που επιχείρησαν να εισέλθουν στο Ισραήλ μέσω της θάλασσας.

Οι κάτοικοι και των δύο κιμπούτς εκκενώθηκαν μαζί με την υπόλοιπη συνοριακή περιοχή της Γάζας μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε νωρίτερα ότι συνεχίζουν να σαρώνουν την περιοχή για πιθανούς τρομοκράτες που μπορεί να διέφυγαν από την αρχική συνάντηση με τις ισραηλινές δυνάμεις στην παραλία Ζικίμ, βόρεια της Γάζας.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024