Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Επιβεβαιώνεται ο θάνατος ηγέτη της Χαμάς στις φυλακές - Για δολοφονία κατηγορεί η Χαμάς

Ισραήλ: Επιβεβαιώνεται ο θάνατος ηγέτη της Χαμάς στις φυλακές – Για δολοφονία κατηγορεί η Χαμάς

Επιβεβαιώθηκε η είδηση του θανάτου του ηγέτη της Χαμάς στην Δυτική Όχθη στις φυλακές Μεγκιντό από τις ισραηλινές αρχές. Δήλωσαν πως πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Επιβεβαιώνει το Ισραήλ τον θάνατο του κρατούμενου ηγέτη της Χαμάς Ομάρ Νταραγκμέχ, με την παλαιστινιακή πλευρά να κάνει λόγο για δολοφονία, δεδομένου ότι είχε εμφανιστεί σε δικαστική ακρόαση νωρίτερα μέσα στην ημέρα και φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς θρήνησε τον θάνατο του Ομάρ Νταραγκμέχ, ισως του ανώτερου ηγέτη της στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και κατηγόρησε το Ισραήλ ως υπεύθυνο, χαρακτηρίζοντάς τον «δολοφονία».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, ισραηλινή ανακοίνωση ανέφερε ο θάνατός του οφειλόταν σε καρδιακή προσβολή

Στη γενέτειρά του, την πόλη Tubas, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον θάνατό του. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει περισσότερους από 800 Παλαιστίνιους σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη από τότε που ξέσπασαν οι μάχες μεταξύ παλαιστινιακών ομάδων και του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες που μετέφερε το Prisoners Club

Ο Ομάς Νταραγκμέχ από φωτογραφία του στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με την  Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και την ΜΚΟ Prisoners Club όπως έχουν ονομάσει οι Παλαιστίνιοι χαριτολογώντας, τον Σύλλογο Παλαιστινίων Κρατουμένων στον Νταραγκμέχ και τον γιο του είχε επιβληθεί υπό διοικητική κράτηση – χωρίς κατηγορία ή δίκη – για έξι μήνες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε δικαστική συνεδρίαση για τον Νταραγκμέχ μέσω τηλεδιάσκεψης στο Στρατιωτικό Δικαστήριο του Όφερ, παρουσία του δικηγόρου του, Άσραφ Αμπού Σνέινεχ , ο οποίος τον ρώτησε για την κατάσταση της υγείας του και εκείνος αποκρίθηκε πως είναι καλά.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η ισραηλινή αφήγηση σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του ήταν και θα παραμείνει αμφισβητήσιμη.

Μια από τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες του Ομάρ Νταραγκμέχ.

Η κοινή δήλωση κατέστησε την κατοχή πλήρως υπεύθυνη για το έγκλημα, το οποίο ξεκίνησε αρχικά με τη διοικητική σύλληψη του Νταραγκμέχ χωρίς κατηγορία, με το πρόσχημα ενός «μυστικού φακέλου».

Ακόμα ένας κρατούμενος πέθανε σήμερα

Σήμερα ακόμα ένας κρατούμενος δηλώθηκε νεκρός, ο Αραφάτ Χαμντάν, 24 ετών στις φυλακές Οφέρ, δύο μόλις ημέρες μετά την σύλληψή του.

Η Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και το Prisoners Club στις ισραηλινές φυλακές εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και  το Prisoners Club  επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι η κατοχή έχει ξεκινήσει μια συστηματική διαδικασία δολοφονίας εναντίον των κρατουμένων, υπό το φως της συνολικής επίθεσης εναντίον του λαού μας και των κρατουμένων μας».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024