Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ηγέτης της Χαμάς πεθαίνει στις Ισραηλινές φυλακές - Ορκίζονται εκδίκηση τρεις οργανώσεις

Ισραήλ: Ηγέτης της Χαμάς πεθαίνει στις Ισραηλινές φυλακές – Ορκίζονται εκδίκηση τρεις οργανώσεις

Ένα εκ των ηγετικών μελών της Χαμάς, ο Ομάρ Νταναγκμέχ ή αμπού αλ-Νίμρ, πέθανε στις ισραηλινές φυλακές κατά την διάρκεια της κράτησή του. Η Χαμάς το αποκαλεί δολοφονία.

Ηγέτης της Χαμάς , ο Ομάρ Νταραγκμέχ και ο γιος του είχαν συλληφθεί στις 9 Οκτωβρίου, δύο μέρες μετά την έναρξη του πολέμου στην περιοχή Τούμπας.
Πήγαν σπίτι του στοχευμένα και συνέλαβαν τους δύο, οι κατηγορίες της σύλληψης δεν είχαν γίνει γνωστές.

«Η κατοχή φέρει την πλήρη ευθύνη για την δειλή δολοφονία»

Οι πληροφορίες προέρχονται από κανάλια που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστικές οργανώσεις που επιβεβαιώνονται από παλαιστινιακές πηγές και ανέφεραν πως ο Σεΐχης Ομάρ Νταραγκμέχ πέθανε στην φυλακή Megiddo.

Ο Ομάρ Νταραγκμέχ γνωστός και ως Αμπού αλ-Νιμρ 58 ετών, ανακοινώθηκε νεκρός στις ισραηλινές φυλακές.

Από την σύλληψη στον θάνατο – Οι δύο εβδομάδες

O 58χρονος συνελήφθη με τον γιό του από τον Ισραηλινό στρατό στις 9 Οκτωβρίου. Σήμερα πήγε στο δικαστήριο και ο δικηγόρος του ανέφερε πως ήταν σε καλή κατάσταση. Πλέον η Χαμάς κατηγορεί τις Ισραηλινές αρχές για κατηγορία κρατουμένου, ενώ κάνουν λόγο για «κακοποίηση κρατουμένων και προσαχθέντων που έχουν πιάσει πρωτοφανή επίπεδα». Η οργάνωση απέστειλε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια αναφέροντας πως δεν είναι ο πρώτος νεκρός στην οικογένεια, ενώ καταζητούνται και άλλοι γιοί του. Υποσχέθηκε στους κρατούμενους «ελευθερία από την αδικία, την ιατρική αμέλεια και την απάνθρωπη συμπεριφορά 24 ώρες το 24ωρο».

Το γεγονός πως πέθανε στα χέρια της Ισραηλινής κυβέρνησης ως κρατούμενος είναι κατά πολύ χειρότερο από το να πέθαινε σε επιχείρηση. Θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν αντίποινα για τον θάνατό του. Η Χαμάς υποσχέθηκε ξανά την απεέυθέρωση των κρατουμένων στην ανακοίνωσή της και είναι

Οι μεγάλες επιτυχίες του Ισραήλ

Στην περιοχή της Δυτικής Όχθης οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ είχαν μεγάλες επιτυχίες, μετά την αποκάλυψη πως ο γιος του ηγέτη Σεΐχη Χασάν Γιούσεφ, Μοσάμπ, ήταν κατάσκοπος του Ισραήλ για περισσότερα από 10 χρόνια, μέχρι που έφυγε για την Καλιφόρνια το 2007. Πλέον γράφει βιβλίο για την ζωή του με τίτλο Son of Hamas, ενώ ο πατέρα του τον έχει αποκηρύξει δημόσια και τον έχει περιγράψει ως προδότη.


Αυτές οι πληροφορίες ναι μεν δείχνουν τεράστιες επιτυχίες από πλευράς Ισραήλ, όμως μπορεί να οδηγήσουν στον μετασχηματισμό της Χαμάς, που νιώθει περισσότερο ασφαλής εντός της Γάζας.

Ανακοίνωση εξέδωσε ακόμα η Ισλαμική Τζιχάντ και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Οι δύο οργανώσεις επίσης κάνουν λόγο για δολοφονία κρατουμένου, ενώ υπόσχονται να απελευθερώσουν τους κρατουμένους.

Πλέον αναμένουμε τις ανακοινώσεις της Ισραηλινής πλευράς. Μέχρι στιγμής φάινεται πως η Χαμάς δεν ανέστειλε την παράδοση των ομήρων ως αντίποινα για την δολοφονία εντός και εκτός εισαγωγικών του Νταραγκμέχ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024