Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κ. Μπακογιάννης για το Μουσείο Μαρία Κάλλας: «Η Αθήνα όφειλε αυτήν την τιμή στη  θρυλική Ελληνίδα σοπράνο»

Κ. Μπακογιάννης για το Μουσείο Μαρία Κάλλας: «Η Αθήνα όφειλε αυτήν την τιμή στη θρυλική Ελληνίδα σοπράνο»

Από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου το Μουσείο θα υποδέχεται το κοινό στην οδό Μητροπόλεως 44, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, που έχει ενταχθεί στον κατάλογο επετείων της UNESCO για το 2023, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παραδίδει το Μουσείο, το οποίο θα αποτελεί σταθερό σημείο πολιτιστικής αναφοράς για τα επόμενα χρόνια.

 

Ο νέος μουσειακός οργανισμός φωτίζει την καριέρα και την προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας, πέρα από τους μύθους που καλλιεργήθηκαν γι’ αυτήν, με στόχο να εμπνεύσει, να ψυχαγωγήσει και να αναδείξει τα στοιχεία της τεχνικής της που την έκαναν μοναδική.

 

 Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Η Αθήνα όφειλε την τιμή στη θρυλική Divina. Το Μουσείο Μαρία Κάλλας, το πρώτο στον κόσμο, μάς κάνει όλους περήφανους. Ευχαριστώ θερμά τους δωρητές, τους χορηγούς, την ομάδα έργου και όλους όσοι συνέβαλαν για να αποκτήσει η πόλη αυτόν τον ξεχωριστό χώρο πολιτισμού».

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνος Δέδες, τονίζει: «Η δημιουργία ενός μουσείου, του πρώτου μουσείου παγκοσμίως, για την μεγάλη καλλιτέχνιδα Μαρία Κάλλας ήταν ένα απαιτητικό εγχείρημα που ο Δήμος Αθηναίων ανέθεσε στην Τεχνόπολη και με μεγάλη χαρά το εγκαινιάζουμε. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν, να την νιώσουν και να την ακούσουν σε ένα σύγχρονο και προσβάσιμο χώρο στην καρδιά της Αθήνας».

 

Η συλλογή

 

Η δημιουργία συλλογής του Δήμου Αθηναίων με αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας ξεκίνησε το 2000, όταν ο Δήμος απέκτησε τα πρώτα αντικείμενα συμμετέχοντας σε διεθνή πλειστηριασμό στο Παρίσι. Έκτοτε η συλλογή έχει εμπλουτιστεί με δωρεές αντικειμένων από αρκετούς φορείς και ιδιώτες, με αποτέλεσμα να αριθμεί σήμερα περί τα 1000 τεκμήρια.

 

 

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024