Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Μπαράζ ρουκετών με στόχο το Τελ Αβίβ - Ήχησαν σειρήνες για τρίτη φορά σε δύο ώρες

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Μπαράζ ρουκετών με στόχο το Τελ Αβίβ – Ήχησαν σειρήνες για τρίτη φορά σε δύο ώρες

Η τελευταία επίθεση με ρουκέτες μοιάζει να είναι η πιο ισχυρή στο τρίτο τέτοιο μπαράζ που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ σε λιγότερο από δύο ώρες.

Συναγερμός σήμανε στο Ισραήλ καθώς γύρω στις 17:00 το απόγευμα ήχησαν ξανά μέσα σε λίγες ώρες σειρήνες στο Τελ Αβίβ, καθώς και σε περιοχές ανατολικά και γύρω από το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν», αλλά και σε προάστια στα βόρεια και στα νότια της πόλης.

Οι ρουκέτες σύμφωνα με τους Times of Israel, είναι μέρος μίας μαζικής εκτόξευσης που έχει ως στόχο τις πιο πολυπληθείς περιοχές του Ισραήλ.

Η τελευταία μοιάζει να είναι η πιο ισχυρή επίθεση στο τρίτο τέτοιο μπαράζ που λαμβάνει χώρα σε λιγότερο από δύο ώρες.

Την ευθύνη για τις προηγούμενες επιθέσεις είχε αναλάβει η Χαμάς.

Τραυματίστηκαν πέντε άτομα

Μάλιστα λίγο αργότερα λίγο πριν τις 17:30 σειρήνες ήχησαν και στο βόρειο Ισραήλ, στην πόλη Έλκος κοντά στα σύνορα με το Λίβανο και σε ισραηλινά μέσα γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες επιθέσεις από τη Χεζμπολάχ.

Από τη Ρισον μέχρι και τo Τελ Αβίβ ήχησαν σειρήνες παντού. Οι περισσότερες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, αλλά από το μπαράζ υπάρχουν τρεις ήπια τραυματίες στο Χολόν και στο Μπέερ Γιάκοφ.

Δύο άνδρες γύρω στα 40 τραυματίστηκαν από θραύσματα. Επίσης, τραυματίστηκαν τρία άτομα τρέχοντας στα καταφύγια. Ένας άνδρας ηλικίας, 77 ετών τραυματίστηκε ελαφρά τρέχοντας σε καταφύγιο κοντά στο Kφαρ Σαμπά, όπως και μια γυναίκα, 80 ετών, στη Γιαβνέ και μια γυναίκα, 35 ετών, στο Τελ Αβίβ.

Σε βίντεο διακρίνεται κόσμος να τρέχει έντρομος προς τα καταφύγια ενώ υπάρχουν αναφορές πως οι σειρήνες άργησαν να ηχήσουν.

Τρίτο μπαράζ εκτοξεύσεων με στόχο το Τελ Αβίβ

Νωρίτερα περίπου στις 15:00 υπήρξαν αναφορές ότι μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε κοντά στον οικισμό της Δυτικής Όχθης Αλφέι Μένας, που βρίσκεται βορειοανατολικά του Τελ Αβίβ.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών ανέφεραν ότι η ρουκέτα χτύπησε σπίτι αλλά δεν υπήρξαν τραυματίες από το χτύπημα.

Οι τρεις ένοικοι του σπιτιού, μια 70χρονη γυναίκα και δύο νεαροί άντρες γύρω στα 20, ακολούθησαν τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Μόλις σήμανε ο συναγερμός, μπήκαν στο δωμάτιο ασφαλείας και περίμεναν εκεί για 10 λεπτά. Δεν τραυματίστηκαν και δεν χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα.

Οι σειρήνες ήχησαν σε όλες τις περιοχές ανατολικά του Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένων πόλεων κοντά στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν», αλλά και σε πόλεις στον βορρά και στον νότο και περιοχών κοντά στη Δυτική Όχθη.

Το συγκεκριμένο μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών ήταν το δεύτερο μέσα σε 15 λεπτά που συνέβη πριν από δύο ώρες.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024