Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γύρισαν την πλάτη στο έγκλημα και δεν κοίταξαν πίσω ποτέ – Διάσημοι γκάγκστερ

Γύρισαν την πλάτη στο έγκλημα και δεν κοίταξαν πίσω ποτέ – Διάσημοι γκάγκστερ

Θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές σε ταινία δράσης του Γκάι Ρίτσι, αλλά είναι οι πραγματικοί γκάγκστερ της Βρετανίας που μετανόησαν.

«Το μυστικό των μεγάλων περιουσιών χωρίς προφανή αιτία είναι ένα έγκλημα που έχει ξεχαστεί, επειδή έχει γίνει σωστά», είχε πει ο Ονόρε ντε Μπαλζάκ.

Αυτές τις μέρες στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κυριαρχεί η είδηση του θανάτου του γκάγκστερ Ντέιβ Κάρτνεϊ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του, που αποκαλούσε Κάστρο Κάμελοτ, στο Λονδίνο με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο 64χρονος, που υπήρξε συνεργάτης των Kray Twins και άφησε τη ζωή του εγκληματία για να γίνει συγγραφέας 6 βιβλίων και ηθοποιός στις ταινίες «Sid Bend Trap» και «Clubbing to Death», ενώ αποτέλεσε και την έμπνευση για το φιλμ «Δύο Καπνισμένες Κάνες», αποφάσισε «να σταματήσει τη βόλτα» ο ίδιος, επειδή έπασχε από καρκίνο και υπέφερε από μεγάλους πόνους.

Μεγάλη πρόκληση η παραμονή στον ίσιο δρόμο

Η έξοδος από τον υπόκοσμο του εγκλήματος είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά ακόμη μεγαλύτερη είναι η επιτυχία όσων βγήκαν από αυτόν και έμειναν έκτοτε στον ίσιο δρόμο.

Από τους πιο διάσημους γκάγκστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, υπήρξε, σύμφωνα με τη Sun, ο Τζον Πρίντμορ, που ξεκίνησε ως κλέφτης στην εφηβεία για να εξελιχθεί σε εκβιαστής για την προστασία μαγαζιών και εκτελεστής όσων ήθελαν να παίξουν εκτός των κανόνων της νύχτας.

Στα 16 του ο Μπόμπι Κάμινς έγινε ο νεότερος ένοπλος ληστής, που συνελήφθη ποτέ στη βρετανική ιστορία

Όπως έχει πει, είχε φτάσει στο σημείο να βγάζει τόσο λεφτά, που δεν ήξερε πώς να τα ξοδέψει λόγω της άνθησης του εμπορίου των ναρκωτικών εκείνη την εποχή, και πήρε την απόφαση να αλλάξει ζωή και να γίνει πιστός Καθολικός, όταν, ενώ ήταν έτοιμος να δολοφονήσει κάποιον έξω από ένα νυχτερινό κέντρο, σκέφτηκε ότι θα ήθελε να έχει μια διαφορετική –πιο ήσυχη- καθημερινότητα. Σήμερα, είναι ιερέας, έχει γράψει δύο βιβλία, το «From Gangland to Promised Land» και το «Journey to Freedom» και ταξιδεύει διαδίδοντας την ιστορία της λύτρωσης του.

Ο μορφωμένος και η Μαύρη Χήρα

Στα 16 του ο Μπόμπι Κάμινς έγινε ο νεότερος ένοπλος ληστής, που συνελήφθη ποτέ στη βρετανική ιστορία. Το πάθος του για τη βία καθόρισε και όλη την ενήλικη ζωή του, αφού έστησε μια επιχείρηση από εκτελεστές και προστάτες της νύχτας, ενώ ήταν ξακουστός για το πριονισμένο δίκαννο κυνηγετικό του όπλο, που είχε ονομάσει «Κένεντι» από τον JFK. Παρότι ποτέ δεν δέχτηκε τον χαρακτηρισμό γκάγκστερ, αφού προτιμούσε να δηλώνει επιχειρηματίας, που η δουλειά του ήταν το έγκλημα, πείστηκε να αφήσει πίσω του όλο αυτό το κακό, ενώ βρισκόταν στη φυλακή για μια από τις πολλές δολοφονίες που είχε κάνει.

Εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο του πίσω από τα κάγκελα για να πάρει πτυχίο από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έκτοτε έχει αφιερωθεί στο να πείσει άλλους εγκληματίες να ακολουθήσουν τον δικό του δρόμο. Πριν από μερικά χρόνια τιμήθηκε με το βραβείο OBE (Οfficer of the Most Excellent Order of the British Empire) από την εκλιπούσα πια βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, ενώ η αυτοβιογραφία του έκανε τρελές πωλήσεις. Η καθαρή του περιουσία εκτιμάται στο 1.5 με 5 εκατομμύρια λίρες. Η Λίντα Κάλβεϊ απορροφήθηκε από τον κόσμο του εγκλήματος εξαιτίας του πρώτου συζύγου της Μίκι Κάλβει. Στην αρχή βοηθούσε τον ίδιο και τους φίλους του να ξεφύγουν από οτιδήποτε βρώμικο αναλάμβαναν, κάνοντας τον οδηγό τους, ενώ όταν εκείνος πιάστηκε και αυτή έβγαινε να μιλήσει στους δημοσιογράφους κλαίγοντας, λέγεται, ότι τη φοβόταν ήδη όλη η Αγγλία. Ιδιαίτερα οι σύζυγοι και οι εραστές της, που εξαφανίζονταν μυστηριωδώς από προσώπου γης, όταν εκείνοι τους βαριόταν, με αποτέλεσμα να της δοθεί το προσωνύμιο η «Μαύρη Χήρα».

Η «Μαύρη Χήρα» της Αγγλίας έγινε επιτυχημένη συγγραφέας αστυνομικών μυστηρίων

Χωρίς σεβασμό οι σημερινοί εγκληματίες

Το 1988 πλήρωσε 10.000 λίρες έναν δολοφόνο, τον Ντάνιελ Ρις, για να σκοτώσει τον τότε εραστή της Ρόνι Κουκ, όταν όμως εκείνος δεν τα κατάφερε, αποτελείωσε η ίδια το έγκλημα με δυο σφαίρες. Καταδικάστηκε 18.5 χρόνια στη φυλακή, όπου τελικά παντρεύτηκε τον Ρις, πριν γίνει πετυχημένη συγγραφέας αστυνομικών μυστηρίων, όπως τα βιβλία «The Game» «The Locksmith» και «Faith».

Ο Φρέντι Φόρμαν, σήμερα πια 91 ετών, ήταν γνωστός ως ο Νονός του Λονδίνου, είχε στην ιδιοκτησία του μια παμπ, ενώ εργαζόταν για τη συμμορία The Firm των δίδυμων Κρέι και τα εγκλήματα του θεωρούνταν ιδιαζόντως ειδεχθή. Πατέρας τριών παιδιών οδηγήθηκε σε δίκη για αρκετές δολοφονίες για τις οποίες αθωώθηκε, παραδεχόμενος αργότερα στην αυτοβιογραφία του ότι πραγματικά ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη, ενώ συμμετείχε και στη ληστεία με τη μεγαλύτερη λεία σε μετρητά που έγινε ποτέ σε βρετανικό έδαφος. Χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τους δίδυμους εγκληματίες ως τη μεγαλύτερη μετάνοια της ζωής του και έχει πει ότι δεν αντέχει τη βία των σημερινών νέων, γιατί δεν υπάρχει μεταξύ τους σεβασμός. Τα παιδιά του κρατήθηκαν μακριά από το έγκλημα, με τον πρωτότοκο του να γίνεται ηθοποιός διάσημης αγγλικής σαπουνόπερας.

Ο Τζίμι Χολμς έγινε γνωστός στον αγγλικό υπόκοσμο ως εισπράκτορας χρεών, πριν βρεθεί υπό την καθοδήγηση του Μπέρνι Σίλβερ,  αφεντικού του εγκλήματος και διακινητή πορνογραφικού υλικού. Ιδιαίτερα βίαιος, λέγεται ότι απολάμβανε να βασανίζει τα θύματα του πριν φύγει στις ΗΠΑ, επειδή τσακώθηκε με κάποιον ισάξιο του για τη μοιρασιά. Σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη έγινε συνεργάτης της αστυνομίας και στη συνέχεια mυθιστοριογράφος με σχετική επιτυχία. Το πρώτο του βιβλίο, «Judas Pig», κυκλοφόρησε το 2004 και πιστεύεται ότι αποτελεί μια ελαφριά εκδοχή της ζωής του στη συμμορία του Λονδίνου.

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024