Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Άκρως αυταρχικές και επικίνδυνες οι διαγραφές Κασσελάκη», αντιδρά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Άκρως αυταρχικές και επικίνδυνες οι διαγραφές Κασσελάκη», αντιδρά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες», υποστηρίζει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή είναι η αντίδραση από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση «διαγραφής» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη.

«Τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες»

«Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τρία κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», σημειώνεται αρχικώς στην ανακοίνωση και προστίθεται πως «αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές, του δίνει τη δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητεί άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας

Σύμφωνα με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, «τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά».

Τέλος, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί «την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών αυτών».

Οι αντιδράσεις Βίτσα, Σκουρλέτη μετά τη διαγραφή – «Ο Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ»

Δημήτρης Βίτσας και Πάνος Σκουρλέτης προχώρησαν στις πρώτες αντιδράσεις μετά τη βραδινή διαγραφή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που ανακοίνωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε με ανάρτηση στο Facebook, απαξιωτικά, πως «μην δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…».

«Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα»

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» ότι είδε τη διαγραφή του στα δελτία ειδήσεων. «Περιμένουμε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες, όπως προβλέπεται από το καταστατικό», πρόσθεσε ο πρώην βουλευτής.

Ακόμη, ανέφερε, πως, «ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα».

Αντιδράσεις από Καββαδία, Κατσαρό και Κυρίτση

Εκτός από τους… άμεσα ενδιαφερόμενους, αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση Κασσελάκη και σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία σε ανάρτηση, απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζει πως «δεν είσαι CEO σε πολυεθνική αλλά πρόεδρος σε ένα αριστερό, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, κόμμα. Κάπως λάθος στα είπανε».

Η αντίδραση της Αννέτας Καββαδία

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κυρίτσης υπογράμμισε σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν από τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αυτά τα l’ etat, c’est moi, θα γίνει καταγέλαστος ο πρόεδρος και θα διαλύσει το κόμμα ένα μήνα αφού ανέλαβε. Μπορεί να μπει και στο βιβλίο Γκίνες. Κρίμα».

Τα λεγόμενα του Γιώργου Κυρίτση

Λίγο αργότερα, σε νέο tweet του, ανέφερε πως «θα πω τη γνώμη μου στην ΚΕ, αλλά πιστεύω ότι η βιαστική κίνηση πρόεδρου να διαγράψει την ιστορική ηγεσία από ΝΥ έγινε για μπαχαλοποίηση ώστε να μην γίνει καν ΚΕ (σ.σ. Κεντρική Επιτροπή».

Το νέο tweet του Γιώργου Κυρίτση

Τέλος, ο στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, υπογράμμισε σε ανάρτησή του πως «το ανέκδοτο της πενταετίας: Κασσελάκης «διαγράφει» από την Αριστερά Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα».

Η τοποθέτηση Κατσαρού

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024