Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κασσελάκης διαγράφει τα ιστορικά στελέχη Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη - «Θέτουν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Κασσελάκης διαγράφει τα ιστορικά στελέχη Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη – «Θέτουν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε στη διαγραφή τριών ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη», λέει ο πρόεδρος του κόμματος

Νέα ισχυρή φουρτούνα χτυπά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρά το βράδυ της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου στη διαγραφή των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα».

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Κασσελάκης επισημαίνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως «οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη».

Διέγραψε τρία ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει πως «κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους».

Παρά ταύτα, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει, πως λυπάται ιδιαίτερα για τον Δημήτρη Βίτσα, με τον οποίο, όπως λέει, « είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.

Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.

Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.

Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση:

Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας».

Κείμενο βόμβα της Ομπρέλας για τη «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ – Προάγγελος για νέο κόμμα

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δημοσιοποιήθηκε σκληρό κείμενο της «Ομπρέλας» που τιτλοφορείται ως «Διέξοδος Aριστερά», πριν φυσικά ανακοινωθούν οι διαγραφές των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα.

Στη δημοσιότητα δόθηκε με τις υπογραφές των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Ευκλείδη Τσακαλώτου, όμως, το συγκεκριμένο κείμενο είναι προς συλλογή υπογραφών από όσα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιθυμούν. Είναι φανερό πως τα γραφόμενα του κειμένου αποτελούν προάγγελο για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. «Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπιστεί και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι «όλοι και όλες διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σε αποδρομή», ενώ, τονίζεται πως «μέχρι πρόσφατα πολλοί/-ές τρέφαμε την ελπίδα ή την αυταπάτη ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διεξαγόταν μια θεμιτή και θεσμικά εξασφαλισμένη αντιπαράθεση, που θα μπορούσε να επιλυθεί με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες».

Οι Σκουρλέτης, Φίλης που αποχώρησαν είχαν υπογράψει το κείμενο της «Ομπρέλας»

«Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη»

Ακόμη, γίνεται ανάλυση από τη σκοπιά της «Ομπρέλας» για το μέλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όμως, εξαπολύονται πυρά κατά του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. «Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Τέλος, στο κείμενο εξαπολύονται πυρά κατά των «τραμπουκισμών» και του «πνεύματος ιδιοκτήτη» του κόμματος, που, «όποιος διαφωνεί, να φεύγει», όπως αναφέρεται. «Είμαστε όλοι/-ες εμείς που τον ιδρύσαμε, τον πιστέψαμε, τον αναδείξαμε διεκδικητή της κυβέρνησης, καταφυγή των πολλών, των «από κάτω», αντίπαλο του ακροδεξιού λαϊκισμού που καιροφυλακτεί», τονίζεται.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024