Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BBQ εσωτερικού χώρου; Κι όμως, γίνεται

BBQ εσωτερικού χώρου; Κι όμως, γίνεται

Απολαύστε τη μαγεία του BBQ μέσα στο σπίτι σας

Μήπως σας έχει λείψει το καπνιστό άρωμα του μπάρμπεκιου; Λαχταράτε αυτό το ψημένο καλούδι αλλά είστε κλεισμένοι σε ένα διαμέρισμα και ίσως έξω να βρέχει;

Μπορεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να απολαύσατε πολλές βραδιές BBQ στην αυλή σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά πλέον η εποχή δεν είναι κατάλληλη. Μην ανησυχείτε! Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε γεύσεις BBQ στην κουζίνα σας.

Με τις κατάλληλες τεχνικές και εύχρηστα εργαλεία, μπορείτε να μετατρέψετε την εστία, ή τον το φούρνο σας σε ένα μπάρμπεκιου γεμάτο νόστιμα φαγητά. Αλλά πώς μπορείτε να φέρετε τη μαγεία του BBQ σε εσωτερικούς χώρους;

Η εστία σας μπορεί να λειτουργήσει ως ψησταριά με το κατάλληλο εργαλείο — όπως ένα τηγάνι γκριλ, το μυστικό σας όπλο!

Αυτά τα τηγάνια έχουν ραβδώσεις όπως ακριβώς η σχάρα, δίνοντας στο φαγητό σας αυτές τις κλασικές γραμμές ψησίματος. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά στο να αποστραγγίζουν το περιττό λίπος, κάνοντας το γεύμα σας πιο υγιεινό.

Αν δεν έχετε τηγάνι γκριλ, ένα μαντεμένιο τηγάνι μπορεί επίσης να κάνει την ίδια δουλειά. Η εξαιρετική συγκράτηση της θερμότητας το καθιστά ιδανικό για την επίτευξη αυτής της υφής στη σχάρα. Απλώς θυμηθείτε να ζεστάνετε καλά το τηγάνι πριν προσθέσετε το φαγητό σας, να εξισορροπήσετε τη θερμότητα για να δημιουργήσετε σημάδια γκριλ για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Ψήσιμο στη σχάρα σε φούρνο

Ο φούρνος σας είναι ένα ευέλικτο εργαλείο για μπάρμπεκιου εσωτερικού χώρου. Όχι μόνο μπορεί να μιμηθεί τις άμεσες και έμμεσες ζώνες θερμότητας μιας ψησταριάς, αλλά φιλοξενεί επίσης ένα μυστικό όπλο: γκριλ. Έτσι, για να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο σας αποτελεσματικά, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές:

-Προθερμάνετε το τηγάνι σας: Εάν έχετε ένα τηγάνι γκριλ, προθερμάνετε το στο φούρνο πριν προσθέσετε το φαγητό σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ψήσετε το εξωτερικό και να δημιουργήσετε σημάδια από τη σχάρα.

-Αναποδογυρίστε το φαγητό σας: Γυρίστε το φαγητό σας στα μισά του χρόνου μαγειρέματος για να ψηθεί ομοιόμορφα και να δημιουργήσετε σημάδια γκριλ και στις δύο πλευρές.

Χρησιμοποιήστε το γκριλ: Το γκριλ παρέχει έντονη, άμεση θερμότητα όπως η σχάρα. Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου σας έτσι ώστε το φαγητό να απέχει λίγα εκατοστά από το γκριλ και παρακολουθήστε προσεκτικά το φαγητό σας για να αποφύγετε το κάψιμο.

-Χρησιμοποιήστε αξεσουάρ ψησταριάς που είναι ασφαλή για φούρνο: Εάν ο φούρνος σας συνοδεύεται από εξαρτήματα ή αξεσουάρ που μοιάζουν με σχάρα, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε ένα εφέ ψησίματος.

Ηλεκτρικές ψησταριές

Είπαμε το BBQ μέσα στο σπίτι δεν έχει ούτε υγραέριο, ούτε κάρβουνα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι ηλεκτρικές ψησταριές μπορούν κατά γενική ομολογία να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε χώρο, λόγω της έλλειψης της κάπνας κατά το ψήσιμο και του μικρού χώρου που καταλαμβάνουν.

Ανάβουν πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ διαθέτουν ρυθμιστή θερμοκρασίας για τον πλήρη έλεγχο του μαγειρέματος.

Επιπλέον αποθηκεύονται εύκολα, καθαρίζονται ακόμη πιο εύκολα, καθώς οι αποσπώμενες πλάκες πλένονται στο νεροχύτη άνετα και είναι ιδανικές για όσους δεν έχουν ελεύθερο χρόνο αλλά θέλουν να απολαμβάνουν ένα καλό μπάρμπεκιου.

Για σας που είστε ΒΒQ lovers μην ξεχνάτε ότι θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όλα τα εργαλεία Barbeque που διαθέτετε ακόμα και τώρα που θα χρησιμοποιείται την κουζίνα σας ή την ηλεκτρική ψησταριά σας.

Πιάστε λοιπόν τις λαβίδες και τις πιρούνες σας και καλέστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε μια BBQ βραδιά. Και αν κάτι σας λείπει, στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για φτιάξετε όλες τις αγαπημένες σας συνταγές ανεξάρτητα από την κατάσταση του καιρού ή εάν διαθέτετε εξωτερικό χώρο. Ο,τι και αν επιλέξετε η πλατφόρμα θα φροντίσει ώστε να φτάσουν έγκαιρα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024