Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ψησταριά υγραερίου, με κάρβουνο ή ηλεκτρική; Με ποια θα κάνεις το καλύτερο BBQ

Ψησταριά υγραερίου, με κάρβουνο ή ηλεκτρική; Με ποια θα κάνεις το καλύτερο BBQ

Ολα τα μυστικά ενός καλού ψήστη

Ηλεκτρική με κάρβουνο ή υγράεριο; Ας κάνουμε ένα debate για το ποια ψησταριά να επιλέξεις για το απόλυτο bbq πάρτι στο σπίτι σου. Και μην βιαστείς να ψηφίσεις για το ποια είναι η καλύτερη.

Το παν για το απόλυτο barbeque είναι ο σωστός προγραμματισμός. Η καλή πρώτη ύλη, ο σωστός εξοπλισμός και αδιαμφισβήτητα, η μαεστρία του ψήστη!

Αλλωστε δεν χρειάζεται να είσαι master chef για να διοργανώσεις μια βραδιά μπάρμπεκιου.

Αν αναρωτιέσαι τι ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου και ποια επιλογή σε συμφέρει στο SHOPFLIX.gr θα βρεις τις κορυφαίες ψησταριές κάρβουνου, ηλεκτρικές και υγραερίου που θα σε κάνουν βασιλιά του ψησίματος.

Οποια ψησταριά και εργαλεία μπάρμπερκιου και αν διαλέξεις θα τα έχεις άμεσα στην πόρτα σου, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι χάρη στις έγκαιρες παραδόσεις της πλατφόρμας. Επέλεξε έναν από τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, ενώ για πιο γρήγορες και εύκολες αγορές κατέβασε δωρεάν την εφαρμογή SHOPFLIX.

Και μην ξεχάσεις να κάνεις κλικ εγγραφής στο newsletter του SHOPFLIX για να μπεις στην κλήρωση για ένα SUP.

Ψησταριά με κάρβουνο

Οι έμπειροι ψήστες και οι μάγειρες μπάρμπεκιου αντιμετωπίζουν αυτό το στυλ μαγειρέματος πολύ περισσότερο σαν χόμπι παρά σαν έναν απλό τρόπο μαγειρέματος ενός γεύματος. Φυσικά, τα κάρβουνα δεν είναι πραγματικά τόσο περίπλοκα και με λίγη εξάσκηση θα είναι ένα παιχνιδάκι.

Στα συν της ψησταριάς με κάρβουνο είναι ότι φτάνει εύκολα σε υψηλές θερμοκρασίες και η αυθεντικότητα στην γεύση που αφήνει το ψητό, θα αποζημιώσει την παρέα σου.

Αν επιλέξεις μια ψησταριά μπάρμπεκιου με κάρβουνο, αναζήτησε μια ψησταριά που διαθέτει πολύ ανθεκτικό πλαίσιο. Στην αγορά θα βρεις ψησταριά κάρβουνου με θερμικά μονωμένη λαβή καπακιού, ώστε να μην καείς όταν σηκώνεις το καπάκι.

Tip. Προτίμησε εκείνη που διαθέτει ρόδες ώστε να μπορείς να την μετακινείς αν τυχόν στα χαλάσει ο καιρός ή να για να μπορείς να τη μεταφέρεις εύκολα οπουδήποτε.

Ψησταριά με υγραέριο

Απλή στη χρήση, εύκολη στο μαγείρεμα. Ακόμα και αν είσαι αρχάριος στο bbq η ψησταριά υγραερίου θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο στην παρέα σου αφού με το πάτημα μόνο ενός διακόπτη θα μπορείς μέσα σε 10 με 15 λεπτά να ξεκινήσεις το ψήσιμο ξεχνώντας κάρβουνα και προσανάμματα.

Τα ψητά σας θα είναι το ίδιο γευστικά.

Η ψησταριές με υγραέριο είναι κατάλληλες για όλους τους χώρους, αφού είναι διαθέσιμες σε όλα τα μεγέθη, καθώς και σε επιτραπέζιες και φορητές.

Οσο για το καθάρισμα τους, είναι παιχνιδάκι σε σχέση με μια παραδοσιακή ψησταριά κάρβουνου.

Στα συν τους, το χαμηλό λειτουργικό κόστος αφού το υγραέριο είναι πιο οικονομικό από το κάρβουνο.

Μια ψησταριά υγραερίου μπορεί να συνοδεύεται από πολλαπλές εστίες, θέσεις ψησίματος, βοηθητικές επιφάνειες όπως αναδιπλούμενα ράφια, σύνεργα ψησίματος που την καθιστούν «πολυμηχάνημα», αφού μπορεί από μόνη της να αποτελέσει μια αυτόνομη υπαίθρια κουζίνα.

Ηλεκτρικές ψησταριές

Ούτε υγραέριο, ούτε κάρβουνα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι ηλεκτρικές ψησταριές μπορούν κατά γενική ομολογία να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε χώρο, λόγω της έλλειψης της κάπνας κατά το ψήσιμο και του μικρού χώρου που καταλαμβάνουν.

Ανάβουν πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ διαθέτουν ρυθμιστή θερμοκρασίας για τον πλήρη έλεγχο του μαγειρέματος.

Επιπλέον αποθηκεύονται εύκολα, καθαρίζονται ακόμη πιο εύκολα, καθώς οι αποσπώμενες πλάκες πλένονται στο νεροχύτη άνετα και είναι ιδανικές για όσους δεν έχουν ελεύθερο χρόνο αλλά θέλουν να απολαμβάνουν ένα καλό μπάρμπεκιου.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024