Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο Μπάιντεν συζήτησε με τον πάπα Φραγκίσκο «για μια διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Ο Μπάιντεν συζήτησε με τον πάπα Φραγκίσκο «για μια διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκφράζοντας τον «ιδιαίτερο πόνο και την ανησυχία» του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες Κυριακή με τον πάπα Φραγκίσκο για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Γάζα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο και το Βατικανό (στη φωτογραφία αρχείου από βίντεο της Washington Post, επάνω, ο Τζο Μπάιντεν σε συνάντησή του με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό).

Ο πρόεδρος καταδίκασε τη βάρβαρη επίθεση της Χαμάς εναντίον ισραηλινών αμάχων και επιβεβαίωσε την ανάγκη προστασίας των αμάχων στη Γάζα, αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του για την επικοινωνία των δύο ανδρών.

«Να εξευρεθούν δρόμοι που να οδηγούν στην ειρήνη»

Συζήτησε, επίσης, την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ και τις προσπάθειές του να διασφαλίσει την παράδοση τροφίμων, φαρμάκων και άλλης βοήθειας για να συνδράμει στην άμβλυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συζήτησαν επίσης την ανάγκη να αποτραπεί η κλιμάκωση στην περιοχή και να εργαστούν για μια διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή, καταλήγει ο Λευκός Οίκος.

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε χθες Κυριακή το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με αντικείμενο «τις διεθνείς συρράξεις και την ανάγκη να εξευρεθούν δρόμοι που να οδηγούν στην ειρήνη», αναφέρει από την πλευρά του το Βατικανό.

Η συνομιλία διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ποντίφικα.

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος νωρίτερα χθες στους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή:

«Σταματήστε, αδέλφια»

«Παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Εκφράζω τον ιδιαίτερο πόνο και την ανησυχία μου, προσεύχομαι και είμαι στο πλευρό των ομήρων, των θυμάτων και των οικογενειών τους. Σκέφτομαι τη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

»Με πληγώνει το ότι τις περασμένες ημέρες επλήγησαν το αγγλικανικό νοσοκομείο και η ελληνορθόδοξη ενορία. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για την απελευθέρωση των ομήρων. Ο πόλεμος αποτελεί πάντα μια ήττα, αναφέρομαι και στην Ουκρανία. Ο πόλεμος αποτελεί καταστροφή της ανθρώπινης αδελφοσύνης, σταματήστε, αδέλφια».

Ο πάπας Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι η επόμενη Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, για την Καθολική Εκκλησία θα είναι ημέρα νηστείας, μετάνοιας και προσευχής υπέρ της ειρήνης.

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί προσευχή στον Αγιο Πέτρο, που θα είναι και έκκληση για ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024