Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
live
Πόλεμος: Η πιο αιματηρή νύχτα στη Γάζα, συνεχείς βομβαρδισμοί - Συγκρούσεις Χαμάς και ισραηλινού στρατού

Πόλεμος: Η πιο αιματηρή νύχτα στη Γάζα, συνεχείς βομβαρδισμοί – Συγκρούσεις Χαμάς και ισραηλινού στρατού

Δείτε live τις εξελίξεις στο in. Την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση στη Γάζα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί τη Χεζμπολάχ με «αντίποινα ασύλληπτου μεγέθους» αν μπει στον πόλεμο.

Την ώρα που οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ κλιμακώνονται στην πολύπαθη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για την προαναγγελθείσα χερσαία επέμβαση παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε μαχητές της Χαμάς και των IDF έγιναν μέσα στη Γάζα.

Οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν φτάσει τους 4.651, με το 40% των θυμάτων να είναι παιδιά.

Το μεσημέρι της Κυριακής άνοιξε ξανά το πέρασμα στη Ράφα και πέρασαν 17 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, με τους Παλαιστίνιους και διεθνείς οργανισμούς να τονίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι «σταγόνα στον ωκεανό». Στη συνέχεια έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο πέρασμα, με τον ισραηλινό στρατό να παραδέχεται ότι χτύπησε «κατά λάθος» αιγυπτιακό φυλάκιο.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για τη χερσαία επέμβαση στη Γάζα μετά από τους βομβαρδισμούς

Οι κάτοικοι της Γάζας έλαβαν σήμερα νέες ειδοποιήσεις για να απομακρυνθούν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ κατά τη διάρκεια των ολονύχτιων βομβαρδισμών σκοτώθηκαν 55 άτομα.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι χτύπησε τέμενος στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη με τη «δικαιολογία» ότι ήταν αρχηγείο της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου για αντίποινα «ασύλληπτου μεγέθους» αν ανοίξει δεύτερο μέτωπο στο βόρειο Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ στέλνουν νέα συστήματα αεράμυνας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Δείτε live εικόνα

Δείτε live όλες τις εξελίξεις στο in

06:30 Παρακολουθήστε live τις εξελίξεις εδώ

5:00 Νέο χτύπημα από το Ισραήλ σε στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε δύο στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε, σχεδίαζαν να εκτοξεύσουν αντιαρματικούς πυραύλους και ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ένας στόχος ήταν κοντά στην ισραηλινή πόλη Mattat, ενώ ο άλλος βρισκόταν βορειότερα στην αμφισβητούμενη περιοχή Shebaa Farms.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι ένας μαχητής της σκοτώθηκε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου NNA ανέφερε επίσης μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια περίχωρα της πόλης Αϊταρούν, στο νότιο Λίβανο, αν και δεν ήταν σαφές αν οι δύο πλευρές αναφέρονταν στο ίδιο σύνολο περιστατικών, όπως σημειώνει το Reuters.

4:50 Πάνω από 400 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο 24ωρο

Τουλάχιστον 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ολόκληρη τη Γάζα μετά τις ασταμάτητες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων 24 ωρών, τις οποίες παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν ως τον «σφοδρότερο βομβαρδισμό» από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, καταγράφηκαν τουλάχιστον 25 ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές στην παλαιστινιακή επικράτεια, όπου ζουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το Wafa ανέφερε ότι πολλά από τα πλήγματα έπληξαν σπίτια πολιτών χωρίς καμία προειδοποίηση.

4:30 Η Κίνα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την κατάπαυση πυρός

Το Πεκίνο είναι πρόθυμο να κάνει «ό,τι είναι δυνατόν» για την προώθηση του διαλόγου, την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και την αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τη Μέση Ανατολή, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο απεσταλμένος Ζάι Τζουν, περιέγραψε την κατάσταση στη Γάζα ως «πολύ σοβαρή» εκφράζοντας φόβους για επέκταση των συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Κίνα θα συνεχίσει τη στενή επικοινωνία με όλα τα μέρη της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε ο Ζάι, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα στην ειρηνευτική Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο. Έχει ήδη μιλήσει πρόσφατα με υπουργούς Εξωτερικών, μεταξύ άλλων από την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Νορβηγία, καθώς και με εκπροσώπους του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Η Κίνα έχει παράσχει και θα συνεχίσει να παρέχει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους μέσω του ΟΗΕ και μέσω διμερών διαύλων για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, πρόσθεσε ο Ζάι.

4:20 Ηγέτες καλούν το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο

Οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία υπογραμμίζουν την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ, καλώντας το παράλληλα να ακολουθήσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να προστατεύσει τους αμάχους.

Στην κοινή δήλωση, οι ηγέτες ανέφεραν ότι επιθυμούν «πολιτική λύση και διαρκή ειρήνη» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ότι θα γίνουν διπλωματικές προσπάθειες με «βασικούς εταίρους στην περιοχή», για να «αποτρέψουν την εξάπλωση της σύγκρουσης».

Οι έξι χώρες χαιρέτισαν επίσης την απελευθέρωση δύο ομήρων και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση όλων των υπόλοιπων ομήρων.

Η δήλωση εκδόθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που συγκάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.Στην κλήση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ.

4:01 Οι ισραηλινές δυνάμεις «εισβάλλουν» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Για αναφορές ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κάνει λόγο το aljazeera.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε από το Al Jazeera Arabic στο X δείχνει τεθωρακισμένα οχήματα να τρέχουν μέσα στους άδειους δρόμους της Ναμπλούς, ενώ βαριά οπλισμένοι Ισραηλινοί στρατιώτες περιπολούν σε δρόμο στις γύρω περιοχές.

3:30 Μαχητικά του Ισραήλ πλήττουν περιοχές όπου βρίσκονται τρία νοσοκομεία στη Γάζα

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές κοντά σε τρία νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες, μεταδίδουν παλαιστινιακά ΜΜΕ.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν επλήγησαν τα νοσοκομεία.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό για την πληροφορία αυτή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έγιναν βομβαρδισμοί κοντά στα νοσοκομεία Σίφα, Αλ Κουντς και στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, βόρεια.

Ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές και τραυματισμούς», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο άμεσα.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε γνωστό τη 14η Οκτωβρίου ότι ο στρατός του Ισραήλ τη διέταξε να εκκενώσει το νοσοκομείο Αλ Κουντς. Η οργάνωση τόνισε πως ήταν αδύνατον να μεταφέρει τους ασθενείς και τους τραυματίες.

3:07 Δεκάδες νεκροί ανάμεσα τους πολλά παιδιά από τις νέες ισραηλινές επιδρομές

Δεκάδες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν χθες Κυριακή στη Λωρίδα της Γάζας, στις συνεχιζόμενες εντατικές επιδρομές του Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα, όπου έφθασε νέα βοήθεια, τη 16η ημέρα του πολέμου, έναυσμα του οποίου ήταν η πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς.

Στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 4.651 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ανάμεσά τους πάνω από 1.500 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στους ακατάπαυστους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε αντίποινα, που έχουν ισοπεδώσει συνοικίες ολόκληρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ενώ, σύμφωνα με το Γραφείο Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), 29 εργαζόμενοί του έχουν σκοτωθεί από την 7η Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας, τον μικροσκοπικό θύλακα 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου στοιβάζονται 2,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

02:50 Σύσταση των ΗΠΑ προς Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τον Λίβανο

Οι ΗΠΑ συμβουλεύουν τους Αμερικανούς πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από τον Λίβανο να «φύγουν τώρα, λόγω της απρόβλεπτης κατάστασης ασφαλείας».

02:04 Η Μπέιτ Χανούν έχει κυριολεκτικά αφανιστεί από τον χάρτη

02:02 Διαδηλώσεις για να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατά η Χαμάς

Συγκεντρώσεις για να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατά η Χαμάς έγιναν σε Βερολίνο και Λονδίνο την Κυριακή.

Συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ στο Βερολίνο.

Τόσο στο Λονδίνο, όσο και στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην Αλεξάντερπλαντζ στο Βερολίνο.

01:51 Ο ΥΠΕΞ του Ιράν συνομίλησε με τους ηγέτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, συνομίλησε με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Σύμφωνα με το Reuters, οι δυο τους συζήτησαν για το σταμάτημα των επιθέσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Το λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen, που θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στη Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι ο Ιρανός ΥΠΕΞ μίλησε επίσης με τον ηγέτη της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιγιάντ αλ-Νακάλα.

01:41 Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε κωμόπολη του Λιβάνου

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου αναφέρουν ότι ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της πόλης Αϊταρούν στον νότιο Λίβανο.

01:30 Ανατριχιαστικές εικόνες από την Τζαμπάλια

Δραματική είναι η κατάσταση στον προσφυγικό της Τζαμπάλια μετά τον νέο ισραηλινό βομβαρδισμό. Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Πολιτική Προστασία.

Κάτοικοι της Τζαμπάλια ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια κατοικιών μετά τον νέο βομβαρδισμό.

Οι διασώστες επιχειρούν ανάμεσα στα συντρίμμια για να απεγκλωβίσουν επιζώντες.

Πολλά είναι τα κτίρια που κατέρρευσαν από τον νέο βομβαρδισμό στην Τζαμπάλια.

01:23 Σημαίες της Παλαιστίνης στην εξέδρα της Λίβερπουλ παρά την απαγόρευση

Το Middle East Eye παρουσίασε βίντεο από το ματς της Λίβερπουλ με την Έβερτον το Σάββατο όπου οπαδοί των «κόκκινων» σήκωσαν σημαίες της Παλαιστίνης για συμπαράσταση στους πολιορκημένους της Γάζας.

Στην εξέδρα των φανατικών της Λίβερπουλ, το Kop, αναρτήθηκε και πανό που έγραφε: «Για το όνομα του Θεού, σώστε τη Γάζα».

Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα ο Μοχάμεντ Σαλάχ ζήτησε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα.

01:12 Οι βομβαρδισμοί στη Γάζα συνεχίζονται

01:01 Την Τρίτη στο Τελ Αβίβ ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε αμέριστη υποστήριξη στους Ισραηλινούς, στο «δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα», αλλά ζήτησε επίσης μια ισραηλινή απάντηση «στοχευμένη» κατά της Χαμάς στη Γάζα για να «σωθούν» οι Παλαιστίνιοι άμαχοι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

00:52 «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός»

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δηλώνει στο CNN ότι δεν θα υπάρξει «καμία κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα, εν μέσω των προσπαθειών των ΗΠΑ και του Κατάρ να απελευθερωθούν περισσότεροι από 200 όμηροι που κρατούνται εκεί από τη Χαμάς, όπως αναφέρει το αμερικάνικο Μέσο.

Ο αξιωματούχος «δεν ήταν ενήμερος» για τις αμερικανικές εκκλήσεις για καθυστέρηση της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα και δήλωσε ότι τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ θέλουν να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε στον Μάθιου Τσανς του CNN.

Αλλά, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, «οι ανθρωπιστικές προσπάθειες δεν μπορούν να επηρεάσουν την αποστολή για την εξάρθρωση της Χαμάς».

Το Τελ Αβίβ συμφώνησε σε αίτημα των ΗΠΑ να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, «αν και αυτό δεν ήταν δημοφιλές στο Ισραήλ», δήλωσε ο αξιωματούχος.

00:41 Το Ινδονησιακό Νοσοκομείο θα σταματήσει τις εγχειρήσεις αν δεν περάσουν καύσιμα στη Γάζα

Το Ινδονησιακό Νοσοκομείο στην Μπεΐτ Λαχίγια ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις εγχειρήσεις αν δεν περάσουν καύσιμα στη Γάζα.

00:32 Αναφορές για 30 νεκρούς Παλαιστίνιους στην Τζαμπάλια, δεκάδες οι τραυματίες

Οι Times of Gaza αναφέρουν ότι οι νεκροί μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό στην Τζαμπάλια είναι 30. Την ανακοίνωση έκανε η Πολιτική Προστασία της Γάζας.

00:23 ΗΠΑ: Η Χαμάς εμποδίζει 500 με 600 Αμερικανούς να αποχωρήσουν από τη Γάζα

Ο Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας στο «Face the Nation» του CBS, δήλωσε ότι η Χαμάς εμποδίζει 500 με 600 Αμερικανούς να αποχωρήσουν από τη Γάζα.

«Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, η Χαμάς τους εμποδίζει να φύγουν, δείχνοντας για άλλη μια φορά την πλήρη αδιαφορία της για τους πολίτες κάθε είδους που είναι εγκλωβισμένοι στη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπλίνκεν.

00:14 Η ανάρτηση του Μάρτιν Γκρίφιθς για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

«Άλλη μια αχτίδα ελπίδας», έγραψε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια, μετά την ανακοίνωση ότι άλλα 14 φορτηγά πέρασαν από τη συνοριακή διάβαση στη Ράφα.

00:04 Πόσοι είναι οι νεκροί μαχητές της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι 12 μαχητές της σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Έξι από αυτούς σκοτώθηκαν την Κυριακή.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των μαχητών της Χεζμπολάχ που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των συγκρούσεων στον νότιο Λίβανο ανέρχεται σε 25.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίσης ότι επιτέθηκε σε αρκετές ισραηλινές θέσεις στα 120 χιλιόμετρα των συνόρων Ισραήλ – Λιβάνου.

23:57 Τεράστια διαδήλωση στη Γαλλία υπέρ της Παλαιστίνης – Η πρώτη με άδεια μετά τις 7 Οκτωβρίου

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Παρίσι, στην πρώτη φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση που επέτρεψε η αστυνομία μετά τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Το Reuters μεταδίδει ότι περίπου 15.000 άνθρωποι εμφανίστηκαν στην Place de la Republique, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους.

23:47 Συνέντευξη στο βόρειο Ισραήλ διακόπτεται λόγω έκρηξης

Ο Εϊτάν Νταβίντ, επικεφαλής του οικισμού Μαργκαλιότ στο βόρειο Ισραήλ, έδινε συνέντευξη στο Sky News όταν ακούστηκε έκρηξη στα σύνορα με τον Λίβανο με αποτέλεσμα να τρέξει να καλυφθεί.

Δείτε το βίντεο:

23:38 Haaretz: Μπάιντεν και Νετανιάχου επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρχει «συνεχιζόμενη ροή» ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Σύμφωνα με τη Haaretz, Τζο Μπάιντεν και Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρχει «συνεχιζόμενη ροή» ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

23:29 Ο Χέρτζογκ δήλωσε ότι οι μαχητές της Χαμάς κουβαλούσαν οδηγίες για το πώς θα φτιάξουν χημικά όπλα

Σε συνέντευξή του στο Sky News ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ δήλωσε ότι οι μαχητές της Χαμάς κουβαλούσαν οδηγίες για το πώς θα φτιάξουν χημικά όπλα.

23:18 Το μήνυμα του Πάπα για κατάπαυση του πυρός

Το Middle East Eye δημοσίευσε το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου όπου ζήτησε κατάπαυση του πυρός, ενώ αναφέρθηκε στο χτύπημα στο νοσοκομείο στη Γάζα, καθώς και στον βομβαρδισμό της εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου.

23:08 Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Τζαμπάλια με θύματα

Η Χαμάς καταγγέλλει ότι υπάρχουν νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Τζαμπάλια στα βόρεια της Γάζας με τουλάχιστον 11 νεκρούς και 27 τραυματίες. Η Τζαμπάλια είναι προσφυγικός καταυλισμός.

23:02 Ηνωμένα Έθνη: 14 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν στη Γάζα

Σύμφωνα με τον επικεφαλής για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς και όπως αναφέρει το Al Jazeera, 14 ακόμη φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν στη Γάζα μέσω του περάσματος στη Ράφα.

Ούτε αυτή τη φορά πέρασαν καύσιμα.

22:54 Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα επισκεφτούν Μακρόν και Ρούτε

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε θα επισκεφθούν το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα.

22:44 Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασκούν σκληρή κριτική στον υπουργό που είναι υπεύθυνος για τους ομήρους

Ισραηλινοί αξιωματούχοι γίνονται όλο και πιο επικριτικοί απέναντι στον Γκαλ Χιρς, τον υπουργό που διορίστηκε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ως υπεύθυνος για τη διάσωση των Ισραηλινών αιχμαλώτων που μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Σύμφωνα με τη Haaretz, οι αξιωματούχοι λένε ότι ο Χιρς δεν καταφέρνει να εκπληρώσει αποτελεσματικά τον ρόλο του ή να συνεισφέρει κάτι ουσιαστικό.

Οι αξιωματούχοι τον επέκριναν επίσης για την απόφασή του να βρεθεί στο επίκεντρο της πρώτης φωτογραφίας που δημοσιεύτηκε με Ισραηλινούς που απελευθερώθηκαν.

22:35 Η Χεζμπολάχ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ

Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις επιθέσεις που πραγματοποίησε στις 20 και 21 Οκτωβρίου.

22:26 Πυριτιδαποθήκη η Μέση Ανατολή – Όλα είναι πιθανά ανά πάσα στιγμή

Με «πυριτιδαποθήκη» μοιάζει η Μέση Ανατολή εν αναμονή της χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα και ενώ το Ιράν προειδοποίησε σήμερα, Κυριακή, ΗΠΑ και Ισραήλ ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη αν οι δύο χώρες «δεν τερματίσουν αμέσως τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τη γενοκτονία στη Γάζα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

22:20 Τηλεδιάσκεψη ηγετών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν  και του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς.

22:14 Ισραηλινό υπουργείο Παιδείας: Αφαιρεί τις αναφορές για την Γκρέτα Τούνμπεργκ στα σχολικά βιβλία

Μετά την εκδήλωση αλληλεγγύης της Γκρέτα Τούνμπεργκ προς τους Παλαιστίνιους, το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας αφαιρεί τις αναφορές από τη διδακτέα ύλη των μαθητών για τη γνωστή κλιματική ακτιβίστρια.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο έγραψε ότι «η στάση της την αποκλείει από εκπαιδευτικό και ηθικό πρότυπο και δεν είναι πλέον κατάλληλη να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους μαθητές στο Ισραήλ».

Η ανάρτηση που εξόργισε το Ισραήλ:

22:05 Οπαδοί της Σέλτικ σήκωσαν εκατοντάδες παλαιστινιακές σημαίες

Στο παιχνίδι Χαρτς – Σέλτικ στη Σκωτία οι οπαδοί των φιλοξενούμενων σήκωσαν εκατοντάδες παλαιστινιακές σημαίες.

21:57 Συγκρούσεις σε χωριό της Δυτικής Όχθης

Σύμφωνα με το Al Jazeera, συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινές δυνάμεις είναι σε εξέλιξη στο χωριό Ζαουάτα στη Δυτική Όχθη.

Το χωριό βρίσκεται στα δυτικά της Νάμπλους. Υπάρχουν τρεις σοβαρά τραυματίες και δύο νεκροί, όπως αναφέραμε και νωρίτερα.

21:48 Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Ο πόλεμος με τη Χαμάς θα μπορούσε να κρατήσει μήνες

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ λέει ότι οι μάχες κατά της Χαμάς μπορεί να διαρκέσουν «μήνες».

«Θα χρειαστεί ένας μήνας, δύο μήνες, τρεις μήνες και στο τέλος δεν θα υπάρχει πια Χαμάς», δήλωσε ο Γκαλάντ σε βάση της πολεμικής αεροπορίας, η τοποθεσία της οποίας δεν δόθηκε από το υπουργείο Άμυνας.

21:38 Συνάντηση των οικογενειών των Ισραηλινών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ των οικογενειών των Ισραηλινών ομήρων και αγνοουμένων και του Ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ και του πρώην αρχηγού της Μοσάντ Γιόσι Κοέν.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Εγιάλ Εσέλ, πατέρας του Ρόνι που είναι όμηρος της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι «αισθάνονται πιο ενθαρρυμένοι».

21:29 Επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου για τις εξελίξεις στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι έγινε νέα επικοινωνία Τζο Μπάιντεν και Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

21:25 Iσραηλινός στρατός: Aντιμετωπίζουμε «πολύ σοβαρά» την ενέδρα κατά μήκος του διαχωριστικού φράχτη της Γάζας

Το Al Jazeera μεταδίδει δήλωση του ισραηλινού στρατού που αναφέρει ότι ένοπλοι Παλαιστίνιοι είχαν «ανοίξει πυρ κατά των στρατευμάτων που επιχειρούσαν στη δυτική πλευρά του συνοριακού φράχτη της Λωρίδας της Γάζας».

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι ένα από τα άρματα μάχης του βομβάρδισε τον πυρήνα των μαχητών της Χαμάς.

Το γνωστό αραβικό Μέσο σημειώνει ότι οι μαχητές της Χαμάς κατάφεραν να στήσουν ενέδρα στον ισραηλινό στρατό και να απωθήσουν τους στρατιώτες του.

21:18 Επικοινωνία Μπάιντεν – Πάπα Φραγκίσκου για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, υπήρξε επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν και του Πάπα Φραγκίσκου για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Ο Μπάιντεν «συζήτησε την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ και τις προσπάθειές του να διασφαλίσει την παράδοση τροφίμων, φαρμάκων και άλλης ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα. Συζήτησαν επίσης την ανάγκη να αποτραπεί η κλιμάκωση στην περιοχή και να εργαστούν για μια διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος νωρίτερα μέσα στην ημέρα κάλεσε ουσιαστικά σε κατάπαυση του πυρός, παρακαλώντας «αδελφοί, σταματήστε! Σταματήστε!».

21:10 Σειρήνες ακούγονται και πάλι στο νότιο Ισραήλ

Σειρήνες ακούγονται στη Νετιβότ, πόλη του νοτίου Ισραήλ, όπου νωρίτερα είχε σημειωθεί επίθεση με ρουκέτες (που προέρχονταν από τη Γάζα), με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας σοβαρά τραυματίας.

21:09 Σαουδική Αραβία και Μαλαισία προειδοποιούν κατά του εκτοπισμού των Παλαιστινίων

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ανουάρ μπιν Ιμπραχίμ προειδοποιούν κατά του εκτοπισμού των Παλαιστινίων και τις σοβαρές συνέπειές του.

21:00 «Δεν ανακοινώσαμε ποτέ χερσαία επιχείρηση» – Τι δηλώνει πρώην εκπρόσωπος των IDF

«Ποτέ δεν ανακοινώσαμε ότι πρόκειται να γίνει χερσαία επιχείρηση» δηλώνει ο πρώην εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης ε.α. Πίτερ Λέρνερ, μιλώντας στο BBC.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

20:45 Αίγυπτος: Τραυματίστηκαν στρατιώτες στην «κατά λάθος» ισραηλινή επίθεση στο φυλάκιο

Αρκετοί Αιγύπτιοι συνοριοφύλακες τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα όταν ισραηλινό άρμα μάχης έπληξε «κατά λάθος» αιγυπτιακή θέση στα σύνορα των δύο χωρών.

Ο αιγυπτιακός στρατός έκανε λόγο για «ελαφρά τραυματίες» στις τάξεις του, χωρίς να δώσει τον αριθμό τους, μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για το «κατά λάθος πλήγμα αιγυπτιακής θέσης. Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για εννιά τραυματίες στρατιώτες.

«Κατά τη διάρκεια των μαχών που συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, ένας αιγυπτιακός πύργος ελέγχου χτυπήθηκε από τα θραύσματα οβίδας που εκτοξεύθηκε κατά λάθος από ισραηλινό άρμα μάχης, προκαλώντας ελαφρούς τραυματισμούς σε μέλη των δυνάμεων επιτήρησης των συνόρων», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού.

«Η ισραηλινή πλευρά εξέφρασε τη λύπη της αμέσως μετά το ακούσιο συμβάν, έρευνα είναι σε εξέλιξη», πρόσθεσε.

Το Κερέμ Σαλόμ είναι σημείο διέλευσης για τα εμπορεύματα και βρίσκεται στο συνοριακό τρίγωνο μεταξύ του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας.

Βρίσκεται νότια του τερματικού σταθμού της Ράφα, μεταξύ της Αιγύπτου και της Γάζας, μέσω του οποίου περνούν από χθες φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό το παλαιστινιακό έδαφος. Η Γάζα τελεί υπό ισραηλινή πολιορκία, μετά την πολύνεκρη επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σε ισραηλινό έδαφος.

Τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι το ισραηλινό χτύπημα «δεν διαταράσσει τη διέλευση της βοήθειας».

20:41 Οι ανθρώπινες απώλειες από τις 7 Οκτωβρίου και μετά

  • Στη Γάζα: 4.651 νεκροί και 14.245 τραυματίες
  • Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη: 92 νεκροί και 1.400 τραυματίες
  • Στο Ισραήλ: 1.405 νεκροί και 5.431 τραυματίες

20:31 Εκπρόσωπος Τύπου των IDF: Επιχειρούμε από αέρος για να προετοιμάσουμε την περιοχή για χερσαίους ελιγμούς

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για «χερσαίους ελιγμούς», όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF και μεταδίδει η Haaretz.

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι ανάρτησε στον λογαριασμό του βίντεο με επίθεση των IDF στον νότιο Λίβανο όπου μαχητής ετοίμαζε να εκτοξεύσει αντιαρματικό πύραυλο στην περιοχή Μάουντ Ντοβ.

20:24 IDF: Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης και τρεις ακόμη τραυματίες

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε Ισραηλινός στρατιώτης και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Γάζα.

20:14 Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Νάμπλους

Σύμφωνα με τη Χαμάς, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους σε επιδρομή στη Νάμπλους. Ο ένας ήταν 17 ετών.

20:06 Αιχμηρός Τζέρεμι Κόρμπιν για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

«Υπάρχουν περισσότερα φορτηγά που παραδίδουν καθημερινά τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ στην οδό Χόλογουεϊ στην εκλογική μου περιφέρεια από όσα υπάρχουν για δύο εκατομμύρια ανθρώπους στη Γάζα», είπε ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν που συμμετείχε σε διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Τη δήλωση του Τζέραμι Κόρμπιν προβάλλει και η Χαμάς στα social media που σχετίζονται με την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση.

19:55 ΗΠΑ προς πολίτες της: Αποφύγετε τα ταξίδια στο Ιράκ

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή σήμερα για την απομάκρυνση του μη απολύτως απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας του στη Βαγδάτη, την πρωτεύουσα του Ιράκ, όπως και του προξενείου του στην Ερμπίλ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσης ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο Ιράκ μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων και του προσωπικού τους στην περιοχή.

Η εντολή αυτή που έχει ημερομηνία της Παρασκευής αλλά ανακοινώθηκε σήμερα σε δελτίο Τύπου, δόθηκε «λόγω των αυξανόμενων απειλών ασφαλείας κατά του προσωπικού και των συμφερόντων των ΗΠΑ».

19:47 Από πού εμπνεύστηκε τη χρήση drone η Χαμάς

Η Χαμάς χρησιμοποιεί drones για τις επιθέσεις της στις ισραηλινές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

19:38 Απειλές ΗΠΑ για στρατιωτική επέμβαση

Σε μια εμπρηστική δήλωση προχώρησε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν λέγοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα διστάσουν να δράσουν» στρατιωτικά εναντίον οποιασδήποτε «οργάνωσης» ή «χώρας» που θα προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και να εκμεταλλευτεί αυτή την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση», χωρίς ωστόσο να αναφέρει το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ που το Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα ότι «σέρνουν τον Λίβανο στον πόλεμο».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

19:35 Χαμάς: Μάχες με ισραηλινές δυνάμεις μέσα στη Γάζα

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι έγιναν μάχες με ισραηλινές δυνάμεις μέσα στη Γάζα, σήμερα Κυριακή.

Η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση δήλωσε ότι οι μαχητές της κατέστρεψαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν στο Ισραήλ χωρίς τα οχήματά τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

19:29 Συλλήψεις στην Ιερουσαλήμ από την ισραηλινή αστυνομία

Διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ κατεστάλη από την ισραηλινή Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις. Δείτε βίντεο:

19:23 Σειρήνες ακούγονται στο νότιο Ισραήλ

Σύμφωνα με τη Haaretz, σειρήνες ακούγονται και πάλι στο νότιο Ισραήλ.

19:19 Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για χτυπήματα στο βόρειο Ισραήλ

Δείτε βίντεο από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ στις κωμοπόλεις Μισγκάβ Αμ και Αλ-Αμπταάντ στο βόρειο Ισραήλ.

19:09 Η ανάρτηση του ισραηλινού στρατού για το «κατά λάθος» χτύπημα σε αιγυπτιακό φυλάκιο

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ένα τανκ έριξε «κατά λάθος» σε αιγυπτιακό φυλάκιο στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ. Σύμφωνα με τις IDF, θα γίνει έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό.

19:05 Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Βοσνία υπέρ της Παλαιστίνης

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, Σαράγεβο ανεμίζοντας παλαιστινιακές και βοσνιακές σημαίες, απαιτώντας να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Σαράγεβο σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

19:00 Συγκλονιστικό βίντεο: Διασώστης τρέχει να ξεφύγει από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Εφιαλτικές ώρες περνούν και οι διασώστες που δρουν στη Λωρίδα της Γάζας την ώρα που οι ισραηλινοί βομαρδισμοί συνεχίζονται.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο που δημοσίευσε το Al Jazeera:

18:52 UNRWA: Η Γάζα ξεμένει από καύσιμα

Η Λωρίδα της Γάζας πρόκειται να ξεμείνει από καύσιμα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πέρασμα της Ράφα άνοιξε για δεύτερη φορά, με 17 φορτηγά να περνούν, γεμάτα με ανθρωπιστική βοήθεια.

Ωστόσο, στη βοήθεια δεν εμπεριέχονταν καύσιμα.

18:44 Η Ρουάντα έγινε η πρώτη χώρα της ανατολικής Αφρικής που στέλνει βοήθεια στη Γάζα

Δεκαέξι τόνους με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει η Ρουάντα στη Γάζα. Η χώρα της ανατολικής Αφρικής έγινε η πρώτη από την περιοχή που στέλνει βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ αυτή αρχικά μεταφέρθηκε στην Ιορδανία.

18:34 Για «ενιαίο μέτωπο» απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις καλεί ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Σταγιέχ καλεί να υπάρξει «ενιαίο μέτωπο» απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θέτουμε στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας το σταμάτημα της ισραηλινής επίθεσης (…) και τη μεταφορά ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας για να αποτρέψουμε μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή», δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνάντησης με 25 πρεσβευτές, αντιπροσώπους και προξένους.

18:30 Ο ισραηλινός στρατός παραδέχεται ότι χτύπησε κατά λάθος αιγυπτιακό παρατηρητήριο

Οι IDF παραδέχονται ότι χτύπησαν κατά λάθος αιγυπτιακό παρατηρητήριο στα σύνορα με τη Γάζα.

Το δημοσίευμα της Haaretz για την επίθεση του Ισραήλ.

18:25 Τι υποστηρίζει το CNN για τη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ – Γιατί καθυστερεί

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το ρεπορτάζ του CNN που υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία επέμβαση.

Ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονται κοντά σύνορα με τη Γάζα.

18:20 Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στο Ηνωμένο Βασίλειο: Ζητούν προσωρινή κατάπαυση του πυρός

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Εντ Ντέιβι κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο να ηγηθεί των προσπαθειών για την εξασφάλιση προσωρινής κατάπαυσης του πυρός.

Ο Ντέιβι δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση παύση των εχθροπραξιών για να μπορέσουν να απελευθερωθούν οι όμηροι και να παραδοθεί βοήθεια στη Γάζα, όπως είπε.

«Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα είναι τρομακτική», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να φτάσουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να απελευθερωθούν άνευ όρων οι όμηροι», τόνισε.

18:13 Νεκρός 20χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη από ισραηλινά πυρά

Εικοσάχρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, ο 20χρονος πυροβολήθηκε κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Αρούμπ, στο νότιο κομμάτι της Δυτικής Όχθης ανάμεσα στη Βηθλεέμ και τη Χεβρώνα.

18:07 Μεγάλη διαδήλωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό στο Μάλμε

Διαδήλωση συμπαράστασης στους πολιορκημένους στη Γάζα στο Μάλμε στη Σουηδία.

18:00 Δύο τραυματίες μετά την έκρηξη κοντά στο πέρασμα της Ράφα

Σύμφωνα με τον Χοσάμ Μπαγκάτ, εκτελεστικό διευθυντή της Αιγυπτιακής Πρωτοβουλίας για τα Προσωπικά Δικαιώματα (EIPR), δύο Αιγύπτιοι τραυματίστηκαν από την επίθεση, ενώ καταστράφηκε και ένα αιγυπτιακό παρατηρητήριο.

Τη δήλωση Μπαγκάτ μεταφέρει το Middle East Eye.

17:55 Διαδήλωση στις Βρυξέλλες υπέρ των Παλαιστινίων

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, γύρω από την πλατεία Σούμαν, εκεί που βρίσκονται τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση ξεκίνησε στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετέχουν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι, μετά την έκκληση που απευθύνθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επισημαίνουν, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ότι απαιτούν τον τερματισμό των «σφαγών στη Γάζα». Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη».

17:46 Πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη κοντά στο πέρασμα στη Ράφα

Το Associated Press μετέδωσε κάποιες πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη κοντά στο πέρασμα της Ράφα.

17:40 CNN: Η κυβέρνηση του Μπάιντεν πιέζει το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πίεσε το Ισραήλ να καθυστερήσει την επικείμενη εισβολή του στη Γάζα για να επιτρέψει την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων της Χαμάς και την παροχή βοήθειας στη Γάζα, σύμφωνα με δύο πηγές του CNN που έχουν ενημερωθεί για τις συζητήσεις.

17:35 Δείτε βίντεο από την επίθεση με ρουκέτες στη Νετιβότ, στο νότιο Ισραήλ

17:30 Έκρηξη κοντά στο πέρασμα της Ράφα

Για έκρηξη και ήχο ασθενοφόρων κοντά στο πέρασμα της Ράφα κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδει το Reuters και άλλα ΜΜΕ.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά που το πέρασμα στη Ράφα άνοιξε για δεύτερη φορά.

17:26 Μπαράζ ρίψεων ρουκετών στις νότιες πόλεις του Ισραήλ

Σύμφωνα με τη Haaretz, έγιναν ρίψεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς τις νότιες πόλεις του Ισραήλ. Ένας άνδρας έχει τραυματιστεί σοβαρά στη Νετιβότ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

17:21 Πέρασαν βυτιοφόρα με καύσιμα στη Γάζα;

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι βυτιοφόρα με καύσιμα πέρασαν από το πέρασμα της Ράφα στη Γάζα, ωστόσο το Ισραήλ διαψεύδει ότι έγινε κάτι τέτοιο.

17:16 Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης: Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι καταστροφική

Η Σίντι Μακέιν επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ (WFP) δήλωσε σήμερα ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι καταστροφική και ότι τα 20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν εισέλθει μέχρι τώρα, είναι μία σταγόνα στον ωκεανό, ενώ οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες χρειάζονται μία ασφαλή, και διαρκή πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας.

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC «This Week» η Μακέιν δήλωσε ότι το αναφερόμενο επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η βοήθεια φτάνει στους ανθρώπους που τη χρειάζονται, αλλά η Γάζα είναι μία πολεμική ζώνη, στην οποία «συμβαίνουν πράγματα».

17:08 Νέα ανάρτηση Μπάιντεν – «Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη λύση των δύο κρατών»

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν ό,τι χρειάζονται για να προστατεύσουν τον λαό τους σήμερα και πάντα.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και εγώ έχουμε συζητήσει ότι το Ισραήλ πρέπει να λειτουργεί με βάση τους νόμους του πολέμου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύει τους αμάχους στα πεδία όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανθρώπινη υπόσταση των αθώων Παλαιστινίων που το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν ειρηνικά. Γι’ αυτό εξασφάλισα συμφωνία για το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα.

Και δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη λύση των δύο κρατών», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν στο Twitter.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:00 Στους 91 ανήλθαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη μετά τις 7 Οκτωβρίου

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ σκότωσαν σήμερα έξι Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων να έχει αυξηθεί στους 91 από την 7η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

16:51 Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ βλέπουν κλιμάκωση του πολέμου εξαιτίας των οργανώσεων που υποστηρίζει το Ιράν

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον διαβλέπει μία δυναμική κλιμάκωσης στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ΗΠΑ δεν επιζητούν την κλιμάκωση, δήλωσε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι περισσότεροι όμηροι θα απελευθερωθούν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

16:41 Η εικόνα στη Γάζα μετά από 16 ημέρες βομβαρδισμών

Δραματική είναι η εικόνα στη Γάζα μετά από 16 ημέρες βομβαρδισμών. Δείτε βίντεο από το Times of Gaza:

16:38 Τουλάχιστον 29 υπάλληλοι του ΟΗΕ νεκροί στη Γάζα

Τουλάχιστον 29 υπάλληλοι της UNRWA έχουν σκοτωθεί στη Γάζα λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Οι μισοί από τους νεκρούς ήταν εκπαιδευτικοί.

16:34 Για 212 ομήρους στη Γάζα κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι, εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι στη Γάζα κρατούνται 212 όμηροι.

16:24 Απειλεί τη Χεζμπολάχ ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «προειδοποίησε» σήμερα την Χεζμπολάχ κατά του ανοίγματος ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με «ασύλληπτο» μέγεθος, που θα προκαλέσουν «καταστροφή» στον Λίβανο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:12 Νέα Task Force έστησε το Ισραήλ – Ανέλαβε την εξουδετέρωση των μαχητών της Χαμάς

Μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης, η υπηρεσία Εσωτερικών Πληροφοριών του κράτους, Σιν Μπετ, από κοινού με τη Μοσάντ συγκρότησαν μία επίλεκτη ομάδα και ένα κέντρο ειδικών επιχειρήσεων που στόχο θα έχουν τον εντοπισμό και την εξόντωση των μαχητών της Χαμάς που συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:00 Κρίσιμες ώρες εν όψει της χερσαίας επέμβασης του Ισραήλ

Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Ισραήλ και Γάζα, την ώρα που φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα της χερσαίας επέμβασης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Διαβάστε τι προηγήθηκε εδώ.

Sports in

Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Η ώρα της αλήθειας στην Premier League (pic)

Θα σηκώσει το τέταρτο σερί η Μάντσεστερ Σίτι ή η Άρσεναλ θα κάνει την έκπληξη και θα ανέβει στον θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024