Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mπόμπι Τσάρλτον: η άγνωστη διαμάχη με τον αδελφό του, Τζακ

Mπόμπι Τσάρλτον: η άγνωστη διαμάχη με τον αδελφό του, Τζακ

Μετά το σφύριγμα της λήξης στο Γουέμπλεϊ , ο Μπόμπι Τσάρλτον αγκάλιασε τον μεγάλο αδερφό του, Τζακ, καθώς το επίτευγμα ήταν μεγάλο. Τι κρυβόταν, όμως, πίσω από μια εμβληματική φωτογραφία;

Η είδηση «σκέπασε» οτιδήποτε αθλητικό στο Νησί το απόγευμα του Σαββάτου: «έφυγε» ο Σιρ Μπόμπι Τσάρλτον. Μα, αλήθεια, πεθαίνουν οι θρύλοι; Ασφαλώς και μένουν στη μνήμη όλων, κυρίως αυτών που είχαν δει τον Μπόμπι Τσάρλτον να αγωνίζεται με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας.

Έναν …αετό της επίθεσης! Εγινε θρύλος του ποδοσφαίρου, ένας αληθινός Σερ καθώς συνέχισε επί δεκαετίες να βοηθά την αγαπημένη του Γιουνάιτεντ από κάθε πόσο. Είχε , όμως, κόντρες; Ασφαλώς. Ακόμη και …ενδοοικογενειακές.

Βλέποντας τις κιτρινισμένες από τον χρόνο φωτογραφίες του ’66, στέκεσαι στο ακόλουθο στιγμιότυπο: ήταν μια αγκαλιά μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών αδερφών και «έλεγε πολλά» μετά τον θρίαμβο της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 απέναντι στη Γερμανία.

Μετά το σφύριγμα της λήξης στο Γουέμπλεϊ , ένας χαρούμενος Μπόμπι Τσάρλτον αγκάλιασε τον μεγάλο αδερφό του, Τζακ, καθώς το επίτευγμα ήταν μεγάλο για την Αγγλία.

Τι κρυβόταν, όμως, πίσω από μια εμβληματική φωτογραφία; Όπως ελέχθη, υπήρχε μια σχέση ίσως και …προδοτική και κράτησε συνολικά 42 χρόνια! Μια κόντρα…

Ο Τζακ πέθανε τρία χρόνια νωρίτερα από τον Μπόμπι, τον Ιούλιο του 2020, σε ηλικία 85 ετών. Και ο μικρός αδελφός δεν είχε πάει στην κηδεία, όχι όμως λόγω της κόντρας, αλλά επειδή τον είχε «χτυπήσει» η άνοια.

Πώς άρχισαν όλα;

Ο Μπόμπι νυμφεύθηκε τη σύζυγό του Νόρμα το 1961, εν μέσω ισχυρισμών για ένταση μεταξύ της μητέρας τους, της Σίσι, και της Νόρμα. Η ψυχρότητα χτύπησε την πόρτα της οικογένειας και τη δεκαετία του ’90 ο Τζακ επέκρινε τον Μπόμπι επειδή δεν θέλησε να επισκεφτεί τη Σίσι στα τελευταία της χρόνια και ότι είχε επηρεαστεί από τη Νόρμα.

Μια δεκαετία αργότερα, ο Μπόμπι περιέγραψε τους ισχυρισμούς του Τζακ για τη γυναίκα του ως «απολύτως αναληθείς» και γράφοντας σε ένα βιβλίο πως «απλώς δεν θέλω να τον γνωρίζω». Ο Μπόμπι έλεγε για τον Τζακ πως «έκανε ένα μεγάλο λάθος».

Η σχέση τους φαινόταν διαλυμένη, αλλά συμφιλιώθηκαν δημόσια όταν στον Μπόμπι απονεμήθηκε βραβείο για την αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς του BBC.

Ο Τζακ συμφώνησε να δώσει το τρόπαιο και είπε χαρακτηριστικά: «Ο Μπόμπι Τσάρλτον είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω δει ποτέ. Και είναι αδερφός μου ».

Και τότε, το ζευγάρι των αδελφών αγκαλιάστηκε – όπως ακριβώς είχαν κάνει στον χλοοτάπητα στο Γουέμπλεϊ 42 χρόνια νωρίτερα.

Χρόνια μετά, το 2018, τα αδέρφια φωτογραφήθηκαν ξανά μαζί – για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια – όταν παρευρέθηκαν στην κηδεία του συμπαίκτη τους το 1966, Ρέι Γουίλσον. Δύο αδέλφια που όπως λένε στην Αγγλα, είχαν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες. Ο Τζακ ήταν εξωστρεφής και γεμάτος αυτοπεποίθηση, ενώ ο μικρότερος αδερφός του, ο Μπόμπι, ήταν πιο συγκρατημένος και ντροπαλός. Με τον Τζακ να κάνει σπουδαία καριέρα στη Λιντς και τον Μπόμπι να αφήνει εποχή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Ακαδημαϊκά, πήγαν επίσης σε πολύ διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο Μπόμπι πήγε στο Bedlington Grammar. Ο Τζακ απέτυχε στις εξετάσεις και παρακολούθησε το μοντέρνο σχολείο Hirst Park Secondary School. Αφού άφησε το σχολείο, ο Τζακ εργάστηκε για μερικές εβδομάδες ως ανθρακωρύχος σε ανθρακωρυχείο όπου εργαζόταν ο πατέρας του, αλλά σύντομα αποφάσισε να φύγει και να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει ποδοσφαιριστής.

Τη νύχτα της νίκης της Αγγλίας το 1966, ο Τζακ έφυγε κρυφά από την επίσημη δεξίωση στο ξενοδοχείο Royal Garden στο Κένσινγκτον του δυτικού Λονδίνου και απόλαυσε μια μακρά νύχτα πάρτι.

Όταν τελικά επέστρεψε στο ξενοδοχείο, η μητέρα του τον περίμενε στο φουαγιέ.«Πού ήσουν», ρώτησε η Σίσι. «Έφτασα στο δωμάτιό σου και το κρεβάτι ήταν άδειο»!

Μικρές λεπτομέρειες, μικρές ιστορίες που δείχνουν την απόσταση και στον χαρακτήρα των δύο αδελφών.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024