Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διαγραφή Τζουμάκα: ένα μήνυμα του Κασσελάκη προς τους… αντιφρονούντες

Διαγραφή Τζουμάκα: ένα μήνυμα του Κασσελάκη προς τους… αντιφρονούντες

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα δημιουργεί νέες εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας σαφή μηνύματα και στην αριστερή πτέρυγα

«Ολιγαρχικό κόμμα» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το πρωί ο Στέφανος Τζουμάκας (ΣΚΑΪ), αναφερόμενος στη νέα κομματική ηγεσία και τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Η αντίδραση του προέδρου ήταν άμεση, ο οποίος εξ Αμερικής ανακοίνωσε πως παραπέμπει τον Στέφανο Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας.

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως »ολιγαρχικό» και »διαπλεκόμενο»».

«Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω.
Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πανηγυρική ήταν και η αντίδραση του υπερτομεάρχη Παύλου Πολάκη, ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ήρθε η ώρα!!! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης!! Καντο εκτός κόμματος!», έγραψε ο κ. Πολάκης.

Όποιος διαφωνεί, φεύγει (;)

Το πρώτο θύμα της νέας προεδρικής απόφασης περί «υπονόμευσης» είναι μεν ο Στέφανος Τζουμάκας, αλλά οι πρώτες καθαιρέσεις ήρθαν ήδη από την Δευτέρα μετά την εκλογή του προέδρου. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο Τύπου, Στέργιο Καλπάκη και τον διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θανάση Θεοχαρόπουλο οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι αντικαθίστανται από… τις ενημερωτικές ιστοσελίδες!

«Όποιος διαφωνεί, φεύγει» στο όνομα της ενότητας; Αυτή η τακτική, που φαίνεται ότι ακολουθεί ο νέος πρόεδρος, έχει απήχηση στο δικό του κοινό. Γιατί το πρώτο «θύμα» είναι ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος έθεσε δημόσια ζήτημα ηγεσίας και μάλιστα είπε ότι -τεχνικά- γίνεται να αμφισβητηθεί ο νέος πρόεδρος από τα όργανα και το συνέδριο του κόμματος.

Προσφάτως, πρέπει να σημειωθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αμφισβητήθηκε έντονα και από τον Νίκο Φίλη και από τον Γιώργο Σταθάκη. Στελέχη, δηλαδή, πολύ πιο αποδεκτά και προβεβλημένα από τον Στέφανο Τζουμάκα…

Αντίστοιχα, ωστόσο, δεν έχει σημειωθεί καμία διαγραφή, ούτε καν κάποια παραίνεση για συμμόρφωση απέναντι σε άλλους «υπονομευτές της ενότητας».

Όπως σε στελέχη των προεδρικών που στήριξαν δεξιούς υποψηφίους δημάρχους, ή ακόμη και τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές την κυρία Αχτσιόγλου ως διαπλεκόμενη και «αγαπημένη των ολιγαρχών», αλλά ανταμείφθηκε με την θέση του υπερτομεάρχη.

Φαίνεται ότι ο κ. Τζουμάκας έγινε το πρώτο και εξιλαστήριο θύμα.

Οριακή πλειοψηφία στην Πολιτική Γραμματεία και κινήσεις – ματ

Η πρώτη ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό το νέο πρόεδρο δεν ήταν σε καμία περίπτωση πανηγυρική για εκείνον. Η πρότασή του για το συνέδριο και τον οδικό χάρτη υπερψηφίστηκε με 20 υπέρ, έναντι 10 κατά και 8 λευκών. Υπερίσχυσε απολύτως οριακά, δηλαδή.

Το δε κλίμα κάθε άλλο παρά φιλικό ήταν. Ο Στέφανος Κασσελάκης δέχθηκε σκληρή κριτική από τους 6+6, αλλά και από την Ομπρέλα τόσο για την αντικαταστατική του απόφαση περί «υπονόμευσης», όσο και για τις πολιτικές του θέσεις στην ομιλία του στον ΣΕΒ και για την στάση του κόμματος απέναντι στο μεσανατολικό. Πιο συγκεκριμένα, για την Γάζα.

Ειδικά -και ενδεικτικά- για το δεύτερο κομμάτι, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε ένα κείμενο 600 λέξεων, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσίευσε ένα… τραγούδι!

Κι ενώ η πλειοψηφία των προεδρικών είναι απολύτως οριακή μέσα στα κομματικά όργανα, η πλευρά που στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη όχι μόνο ζητά να «φύγουν τα βαρίδια» των μη προεδρικών, αλλά δημόσια έχουν γραφτεί μέχρι και παραινέσεις για μη ψήφιση των κομματικών μελών που προέρχονται από την Ομπρέλα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αντί να προωθήσει μια εσωκομματική ηρεμία και ενότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης προτίμησε να απαγορεύσει την άσκηση κριτικής και να στείλει ένα μήνυμα με την διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα.

Βέβαια, αυτή η διαγραφή δεν έχει οριστικοποιηθεί. Παρόλο που ο νέος πρόεδρος έγραψε ότι ο κος Τζουμάκας «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος», στην πραγματικότητα τον παραπέμπει στην επιτροπή δεοντολογίας, η οποία και θα αποφασίσει.

Το θέμα είναι αν η επιτροπή θα αποφασίσει με βάση το καταστατικό, ή με βάση τις νέες αποφάσεις του προέδρου.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024