Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Έχουμε πολλούς ισραηλινούς στρατιώτες, με ποιους θα τους ανταλλάξουμε

Χαμάς: Έχουμε πολλούς ισραηλινούς στρατιώτες, με ποιους θα τους ανταλλάξουμε

Ο αριθμός των ομήρων είναι τόσο μεγάλος που μας δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε την απελευθέρωση όλων των παλαιστινίων κρατουμένων σε φυλακές του Ισραήλ, τονίζει η Χαμάς.

Ο πρώην ηγέτης της Χαμάς, ο Χάλεντ Μεσάλ, υποστήριξε την Πέμπτη ότι ο αριθμός των ισραηλινών στρατιωτών που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας είναι τόσο μεγάλος που δίνει τη δυνατότητα στην ισλαμιστική οργάνωση να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση όλων των παλαιστινίων κρατουμένων σε φυλακές του Ισραήλ.

Ο Μεσάλ, ο οποίος πλέον είναι επικεφαλής του γραφείου της Χαμάς για την παλαιστινιακή διασπορά, διατύπωσε αυτόν τον ισχυρισμό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Η Χαμάς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους αιχμαλώτους ως μοχλό πίεσης

Προ ημερών, ο Χάλεντ Μεσάλ είχε δηλώσει ότι μεταξύ των αιχμαλώτων της Χαμάς είναι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της λεγόμενης Μεραρχίας της Γάζας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Μιλώντας στο δίκτυο Al Araby TV, είχε τονίσει πως η Χαμάς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους αιχμαλώτους ως μοχλό πίεσης για την απελευθέρωση περίπου 6.000 Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Πράσινο φως

Στο μεταξύ το βράδυ της Πέμπτης, ο  υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ ανέφερε ότι ο στρατός έχει πάρει το «πράσινο φως» για χερσαία επέμβαση στην Γάζα. Πρόκειται για εφαρμογή της οδηγίας Αννίβας, με την οποία οι όμηροι έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Πλέον είναι ζήτημα που εναπόκειται στον ισραηλινό στρατό το πότε θα διεξαχθεί η επίθεση.

Όπως αναφέρει το ABC News ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας Νιρ Μπάρκατ, ανέφερε πως οι όμηροι και οι απώλειες αμάχων είναιθ δευτερεύουσες μπροστά στην κατάστροφή της Χαμάς, «ακόμα και αν πάρει έναν χρόνο».

Συνέχισε λέγοντας πως «η ισραηλινή Κυβέρνηση πήρε μια απόφαση, έδωσε το πράσινο φως στον στρατό: Ξεπαστρέψτε τους. Τώρα είναι στα χέρια του στρατού».

Θα κάνουμε τα πάντα να φέρουμε πίσω τους ομήρους μας, να φέρουμε πίσω τους ομήρους μας ζωντανούς, όμως, η πρώτη προτεραιότητα είναι η καταστροφή της Χαμάς ανέφερε ο υπουργός Μπάρακατ.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024