Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο στρατός πήρε το «πράσινο φως» για επέμβαση -  Θυσία ομήρων στον βωμό της Χαμάς

Ισραήλ: Ο στρατός πήρε το «πράσινο φως» για επέμβαση – Θυσία ομήρων στον βωμό της Χαμάς

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας του Ισραήλ Νιρ Μπάρκατ, πρώτη προτεραιότητα είναι η Χαμάς και μετά η ασφαλής επιστροφή των ομήρων ή η προστασία των αμάχων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας του Ισραήλ ο στρατός έχει πάρει το «πράσινο φως» για χερσαία επέμβαση στην Γάζα. Πρόκειται για εφαρμογή της οδηγίας Αννίβας, με την οποία οι όμηροι έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Πλέον είναι ζήτημα που εναπόκειται στον ισραηλινό στρατό το πότε θα διεξαχθεί η επίθεση.

Πρώτη προτεραιότητα η Χαμάς, όχι οι όμηροι

Όπως αναφέρει το ABC News ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας Νιρ Μπάρκατ, ανέφερε πως οι όμηροι και οι απώλειες αμάχων είναιθ δευτερεύουσες μπροστά στην κατάστροφή της Χαμάς, «ακόμα και αν πάρει έναν χρόνο».

Συνέχισε λέγοντας πως «η ισραηλινή Κυβέρνηση πήρε μια απόφαση, έδωσε το πράσινο φως στον στρατό: Ξεπαστρέψτε τους. Τώρα είναι στα χέρια του στρατού».

Θα κάνουμε τα πάντα να φέρουμε πίσω τους ομήρους μας, να φέρουμε πίσω τους ομήρους μας ζωντανούς, όμως, η πρώτη προτεραιότητα είναι η καταστροφή της Χαμάς ανέφερε ο υπουργός Μπάρακατ.

Ο υπουργός αντιστάθηκε στις πιέσεις των δημοσιογράφων που επέμεναν να μάθουν το χρονικό πλαίσιο της εισβολής αναφέροντας πως «Θα τους πιάσουμε στον χρόνο και με τον τρόπο που νιώθουμε ωραία, ΟΚ; Δεν πρόκειται να συζητήσουμε με τους δημοσιογράφους λεπτομέρειες για το σχέδιο του ισραηλινού στρατού».

H ερώτηση του Mega στον υπουργό Οικονομίας σχετικά με τους ομήρους

Η διάσωση αυτών των ομήρων αποτελεί στόχο της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα, όπως λέει στον απεσταλμένο του MEGA Γιάννη Χαραμίδη ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ.

Δημοσιογράφος: Μας είπατε για τους 203 ομήρους. Φυσικά έχετε σχέδια για διάσωση και εκκένωση. Είναι αυτά τα σχέδια προτεραιότητα στις επιχειρήσεις σας;»

Yπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας Ισραήλ: Νοιαζόμαστε για τον καθένα από αυτούς. Βαθύτατα. Είναι ένας από τους στόχους αυτής της επιχείρησης αλλά ο κυρίως στόχος είναι η εξολόθρευση της Χαμάς από τον χάρτη.

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024