Σάββατο 01 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν: Τρεις ισπανοί τουρίστες και ένας ντόπιος σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση

Αφγανιστάν: Τρεις ισπανοί τουρίστες και ένας ντόπιος σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση

Τραυματίστηκαν ακόμη τέσσερις τουρίστες και τρεις ντόπιοι

Τρεις ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από ενόπλους στην πόλη Μπαμιγιάν στο κεντρικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση.

Αφγανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σκοτώθηκε επίσης ένας αφγανός υπήκοος, ενώ άλλοι τέσσερις ξένοι και τρεις Αφγανοί τραυματίστηκαν.

Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, αλλά ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Αμπντούλ Ματίν Κανί δήλωσε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.

Επιπλέον ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση των Ταλιμπάν «καταδικάζει έντονα αυτό το έγκλημα, εκφράζει τα συλληπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαιώνει ότι όλοι οι εγκληματίες θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν».

Ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «συγκλονίστηκε από την είδηση της δολοφονίας Ισπανών τουριστών στο Αφγανιστάν».

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και υποσχέθηκε προξενική υποστήριξη.

Η ορεινή Μπαμιγιάν φιλοξενεί ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και τα λείψανα δύο γιγάντιων αγαλμάτων του Βούδα, τα οποία ανατινάχθηκαν από τους Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησής τους το 2001, σύμφωνα με το BBC.

Από το 2021 που ανέκτησαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν έχουν υποσχεθεί να αποκαταστήσουν την ασφάλεια και να ενθαρρύνουν τον μικρό αλλά αυξανόμενο αριθμό τουριστών που εισρέουν στη χώρα. Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν πωλεί εισιτήρια για την πρόσβαση στον χώρο των αγαλμάτων του Βούδα.

Αν και ο εμφύλιος πόλεμος της χώρας έληξε με την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, η ομάδα Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον των Ταλιμπάν και γίνονται εξεγέρσεις σε ορισμένες περιοχές.

Sports in

Ένταση με Μπαρτζώκα και τον κόσμο του Περιστερίου

Δεν μίλησε στη συνέντευξη Τύπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024