Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η Βρετανία ζητά τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο - Κίνδυνος κλιμάκωσης

Ισραήλ: Η Βρετανία ζητά τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο – Κίνδυνος κλιμάκωσης

«Οσο ακόμα παραμένουν διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις» φύγετε από τον Λίβανο. παροτρύνει η Βρετανία τους πολίτες της εξαιτίας των κινδύνων κλιμάκωσης και επέκτασης του πολέμου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι συστήνει στους Βρετανούς ν’ αποφύγουν τα ταξίδια στον Λίβανο, λόγω των κινδύνων που απορρέουν από την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος και τα αντίποινα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας (στη φωτογραφία του Reuters/Zohra Bensemra, επάνω, διαδηλωτές έχουν ανέβει στον φράχτη της αμερικανικής πρεσβείας σε προάστιο της Βηρυτού, πρωτεύουσας του Λιβάνου).

Το Φόρειν Οφις παροτρύνει επίσης τους Βρετανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα «όσο ακόμα παραμένουν διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις».

«Οι εντάσεις είναι υψηλές και τα γεγονότα θα μπορούσαν να κλιμακωθούν με ελάχιστη προειδοποίηση»

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους βρετανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο λόγω των κινδύνων που συνδέονται με τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και από τις δύο πλευρές με όλμους και πυρά πυροβολικού ενώ εξαπολύονται αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το Ισραήλ, σημειώνει.

Και προσθέτει, μεταξύ άλλων: Οι εντάσεις είναι υψηλές και τα γεγονότα θα μπορούσαν να κλιμακωθούν με ελάχιστη προειδοποίηση, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει ή να περιορίσει τις οδούς εξόδου από τη χώρα.

Κίνδυνος εμφύλιων αναταραχών

Υπάρχει επίσης κίνδυνος εμφύλιων αναταραχών. Πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις έξω από πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Γαλλίας, στις 17 Οκτωβρίου.

Αναμένονται και άλλες διαμαρτυρίες. Οι βρετανοί υπήκοοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και ν’ αποφεύγουν περιοχές όπου ενδέχεται να γίνουν διαδηλώσεις.

Λόγω της κατάστασης ασφαλείας, μέλη της οικογένειας του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας έχουν προσωρινά αποχωρήσει.

Η πρεσβεία συνεχίζει να προσφέρει τις απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων προς τους βρετανούς υπηκόους.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024