Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σειρά δράσεων από τον Δήμο Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Σειρά δράσεων από τον Δήμο Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

«Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση» αναφέρει ο Δήμος Χανίων για τις δράσεις που διοργανώνει.

Με κεντρικό μήνυμα «Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση» , το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων διοργανώνει σειρά δράσεων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ορίζοντα, τις μαίες και γυναικολόγους του 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Σκοπός της συνεργασίας είναι η:

Α. Ευαισθητοποίηση: Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 10:00 π.μ. – 13:00μ.μ. σε κεντρικό κατάστημα εστίασης ανοιχτή συζήτηση με ασθενείς, που θεραπεύτηκαν από τον καρκίνο.

Β. Πρόληψη: Από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2023 θα υλοποιηθεί δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος, οδηγίες ψηλάφησης του μαστού, διενέργεια τεστ Παπανικολάου καθώς και εκπαίδευση για αυτοεξέταση σε γυναίκες, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στο χώρο του 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων, από τις μαίες των Κέντρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Χανίων καλεί όλες τις γυναίκες, τόσο εκείνες που εξυπηρετούνται από δομές του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής όσο και το γενικότερο γυναικείο πληθυσμό του Δήμου, που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή.

Για κλείσιμο ραντεβού μπορούν οι ενδιαφερόμενες να καλέσουν στα τηλέφωνα 28213-41693 και 28213-41695, από Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, καθημερινά, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 09:00 – 14:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024