Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Στρατουδάκη: «Δεσμεύομαι ότι ο νομός Χανίων θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναδεικνύεται»

Μαρία Στρατουδάκη: «Δεσμεύομαι ότι ο νομός Χανίων θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναδεικνύεται»

Η Μαρία Σρατουδάκη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κρήτης, μίλησε στο in.

Η Μαρία Στρατουδάκη, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, με τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, δεσμεύεται στην συνέντευξη που παραχώρησε στο in, ότι θα διασφαλίσει την συνεχή εξέλιξη και ανάδειξη του νομού Χανίων.

Για ποιους λόγους είστε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος; 

Η ανάγκη μου να συμβάλλω στην πρόοδο και την εξέλιξη του τόπου μου είναι ανεκτίμητη. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία, ως πρόεδρος της κοινότητας Αρωνίου από το 2014 έως σήμερα δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι ο νομός Χανίων θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναδεικνύεται, δεσμεύομαι να εφαρμόσω τακτικές και γνώσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο νόμος μας.

Ποιος είναι ο ρόλος που θα σας ταίριαζε περισσότερο στο νέο περιφερειακό συμβούλιο αν εκλεγείτε;

Σίγουρα είναι πολλοί οι τομείς που θέλω να συμμετέχω προφέροντας με όλο μου το είναι εστιάζοντας στο περιβάλλον, τις υποδομές μεταφορών την κοινωνική συνοχή και τον πολιτισμό μας καθώς αποτελεί πυρήνα της ταυτότητας μας.

Πως εκλαμβάνετε τα φαινόμενα έμφυλης βίας και τι πρέπει να γίνει; 

Η έμφυλη βία αποτελεί ένα παγκόσμιο διαχρονικό καθημερινό ζήτημα, και δυστυχώς, οι ανησυχητικές αυξήσεις των περιστατικών έμφυλης βίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια απαιτούν αποφασιστική δράση. Η ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης κάθε μορφής βίας που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελεί προτεραιότητα και απαιτεί την συνεργασία πολλών τομέων.

Κάποιο σημαντικό έργο που έχετε ξεχωρίσει; 

Η επικινδυνότητα της υφιστάμενης Εθνικής  Οδού Χανίων – Αεροδρόμιο Χανίων. Προσωπικά θεωρώ πώς είναι ένα πολύ σπουδαίο έργο το οποίο θα αναβαθμίσει και θα αναδείξει την Κρήτη με την κατασκευή του ΒΟΑΚ  όσον αφορά το τμήμα από Χανιά -Ηράκλειο-Χερσόνησο.

Ιδιαίτερα το τμήμα που αφορά στην οδική σύνδεση του ΒΟΑΚ με τον λιμένα Σούδας και το Αεροδρόμιο Χανίων αποτελεί έργο ζωής για τους κατοίκους της Ενότητας Ακρωτηρίου αλλά και όλου του νόμου καθώς ένα μεγάλο τμήμα της υφιστάμενης Ε.Ο 94 διέρχεται μέσα από τους οικισμούς της ενότητας Ακρωτηρίου και θα συμβάλει στην ασφαλή διέλευση όλων των οδηγών. Επιδιώκω να αντιμετωπίσω αυτήν την κατάσταση με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα μου, και αυτό το έργο αποτελεί μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις συνθήκες κυκλοφορίας και να μειώσουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μας.

Έργα αναφοράς

Ας μιλήσουμε για έργα αναφοράς. Ποια θεωρείτε ότι είναι κάποια από αυτά; 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χαλέπα αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για την πόλη των Χανίων, αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της. Το θέατρο Μίκης Θεοδωράκης και η αναπαλαίωση της δημοτικής αγοράς αποτελούν σημαντικές επενδύσεις που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της υφιστάμενης υποδομής του νόμου μας.

Είναι εξίσου σημαντικό να αναφέρουμε ότι έχουν διατεθεί χρηματοδοτήσεις για πολλά έργα, ιδίως στον αθλητικό τομέα, προκειμένου να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων και να προσφέρουμε βελτιωμένες υποδομές για τους πολίτες μας.

Είναι πλέον καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι, με τα κατάλληλα έργα όπως η κατασκευή του ΒΟΑΚ που προανέφερα, και πολλά αλλά μπορούμε να επιτύχουμε σημαντική πρόοδο στην περιοχή μας. Αυτά τα έργα δεν είναι απλώς υποδομές, αλλά μέσα για την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων μας και την προώθηση της οδικής ασφάλειας για τους επισκέπτες μας.

Επιπλέον, αυτά τα έργα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά και την φυσική ομορφιά του νησιού μας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προσελκύει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μέσω αυτών των προσπαθειών, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και, κατ’ επέκταση, στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η συνολική προσπάθεια είναι αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Υπάρχει κάτι άλλο που θέλετε να προσθέσετε;

Με ενσυναίσθηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του πολίτη,  θα διεκδικώ και θα αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την υλοποίηση των στόχων μας για την Κρήτη μας για τα Χανιά μας.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024