Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποδηλατοδρόμιο διεθνών προδιαγραφών γίνεται στο Δήμο Χανίων

Ποδηλατοδρόμιο διεθνών προδιαγραφών γίνεται στο Δήμο Χανίων

Σκοπός της ανακατασκευής του ποδηλατοδρομίου, είναι να αποτελέσει πόλο έλξης για κορυφαία αθλητικά γεγονότα της ποδηλασίας, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το Ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων, θα γίνει το δεύτερο, δημόσιο Ποδηλατοδρόμιο διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Χανίων «Ξεκίνησε το έργο – Στρατηγική Ανάπλαση Περιοχής Ποδηλατοδρομίου Δήμου Χανίων – , το οποίο προβλέπει την αποκατάσταση του εμβληματικού αθλητικού έργου, που δεν λειτούργησε ποτέ και αποτελούσε ένα κτίριο – φάντασμα για την περιοχή».

Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, προσεγγίζει τα 8.000.000 ευρώ, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 18 μήνες.

Στο περιθώριο της υπογραφής, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η ανακατασκευή του Ποδηλαταδρομίου, θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους Χανιώτες αθλητές, αλλά και ομάδες από το εξωτερικό, καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης για κορυφαία αθλητικά γεγονότα της ποδηλασίας, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στο νέο ποδηλατοδρόμιο θα προετοιμάζονται ομάδες για διεθνής αγώνες

Σύμφωνα με την μελέτη, δημιουργούνται οι υποδομές για μια νέα πρόσβαση στα ανατολικά που συνδέεται με την αθλητική εγκατάσταση, ενώ ανακατασκευάζονται δυτικά οι κτηριακές εγκαταστάσεις δημιουργώντας χώρους άθλησης, προπόνησης, συνεδριακού κέντρου και κυλικείου, ανακατασκευάζονται όλες οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις αλλά και η πίστα, που είναι και η καρδιά του Ποδηλατοδρομίου.

Για «ένα πανευρωπαϊκό έργο, το δεύτερο Ποδηλατοδρόμιο στην Ελλάδα που θα μπορεί να υποδέχεται ομάδας για την προετοιμασία διεθνών αγώνων», έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και πρόεδρος της Ποδηλατικού Συλλόγου «Τάλως», Κοπάνακης Γιάννης.

Τέλος οι διακεκριμένοι πρωταθλητές της ποδηλασίας, Κωνσταντίνος Λιβανός και Σταυρακάκης Γιώργος, εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίηση τους για την υλοποίηση του έργου, που θα τους επιτρέψει να διεκδικούν παγκόσμιες διακρίσεις στον τόπο τους αλλά και δεν θα τους απομακρύνει από το «σπίτι» τους κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αγωνιστικής προετοιμασίας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024