Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αίαντας Μανθόπουλος: Μυστήριο για το τι θα απογίνει ο πύργος «Casa cu Farfurii» στη Ρουμανία

Αίαντας Μανθόπουλος: Μυστήριο για το τι θα απογίνει ο πύργος «Casa cu Farfurii» στη Ρουμανία

Ο πύργος «Casa cu Farfurii» αποτελεί εθνικό ιστορικό μνημείο της πόλης Σινάια.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε ο θάνατος του γνωστού ηθοποιού Αία Μανθόπουλου. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, την Τρίτη (17/10) μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική συνεπεία εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ο ηθοποιός, τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό αγάπησε μέσα από τον «Αίαντα» του «Δυο Ξένοι» υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και βρέθηκε πως υπάρχει μερική απόφραξη καρωτίδων.

Ο θάνατος του ηθοποιού προκάλεσε τη θλίψη και τη συγκίνηση των συγγενών, των φίλων και των συνεργατών του. Ωστόσο «ορφανός» από ιδιοκτήτη παρέμεινε με το φευγιό του και ο ιστορικός πύργος στη Ρουμανία, γνωστός ως «Casa Cu Farfurii» (Σπίτι με τα πιάτα). Όπως είχε γίνει γνωστό, ο πύργος αποτέλεσε το αγκάθι στο διαζύγιο του με την ηθοποιό και μητέρα των δυο από τα τρία του παιδιά Στέλλα Τσιάτσιου. Αφού κατέληξαν στον χωρισμό πέρασαν στα δικαστήρια για την διεκδίκιση του ιστορικού πύργου. Όπως όμως είχε αναφέρει ο Αίας Μανθόπουλος σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις τον Ιούλιο του 2022 και στην εκπομπή της Ελένη Τσολάκη «Open weekend» το θέμα είχε διευθετηθεί με αποτέλεσμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πύργου να περάσει νόμιμα πλέον στα χέρια του.

Η ιστορία του «Casa Cu Farfurii»

Ο πύργος αγοράστηκε από το ζευγάρι τον Φεβρουάριο του 2005 με χρήματα και των δύο κι ενός δανείου, που είχε πάρει ο ηθοποιός εκείνη τη χρονιά από ελληνική τράπεζα. Ωστόσο όταν ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση του, αντί να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, έμεινε κλειστό για πέντε χρόνια μέχρι το 2010 όπου το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση.

Το «Σπίτι με τα πιάτα» είναι πασίγνωστο στην πόλη Σινάια λόγω της εξωτερικής του διακόσμησης.

Η ανακαίνιση του «Casa courfafouri» των 600 τ.μ. γινόταν με αργούς ρυθμούς, καθώς εποπτεία των εργασιών σε χρώματα, ξυλόγλυπτα και δάπεδα είχαν και οι ρουμανικές Αρχές, καθώς το κτίριο αποτελεί εθνικό μνημείο στον δήμο της Σινάια την περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης για την υψηλή κοινωνία της Ρουμανίας, αλλά και για χιλιάδες τουρίστες όλο τον χρόνο – κυρίως τους χειμερινούς μήνες, λόγω του περίφημου χιονοδρομικού του κέντρου. Εκεί βρίσκεται και το φημισμένο θερινό παλάτι του βασιλιά Κάρολου Α’ (1870), το διάσημο «Peles», αλλά και το Μοναστήρι του Κατακουζηνού.

Το «Σπίτι με τα πιάτα» είναι πασίγνωστο στην πόλη Σινάια λόγω της εξωτερικής του διακόσμησης με πορσελάνινα στρογγυλά πιατάκια στην εξωτερική πλευρά και κάτω από τα μεγάλα παράθυρα. Το τουριστικό κατάλυμα αποτελείται από πέντε σουίτες που διακρίνονται για την κομψότητά τους χωρίς να ν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του πύργου.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: commons.wikimedia.org

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024