Στο Ισραήλ ο Τζο Μπάιντεν – Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη στο Τελ Αβίβ
Η επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ γίνεται στη σκιά του χθεσινού μακελειού σε νοσοκομείο της Γάζας όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 500 άνθρωποι
Στο Ισραήλ έφτασε πριν λίγη ώρα ο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος σε λίγη ώρα αναμένεται να συναντηθεί με πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ γίνεται στη σκιά του χθεσινού μακελειού σε νοσοκομείο της Γάζας όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 500 άνθρωποι.
Λίγη ώρα μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς στο νοσοκομείο στη Γάζα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι εξοργισμένος και βαθιά στεναχωρημένος από την έκρηξη και μίλησε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου του Ισραήλ.
Πρόσθεσε δε, πως «διέταξε την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη. Οι ΗΠΑ στέκονται χωρίς περιστροφές υπέρ της προστασίας της ζωής των πολιτών κατά την διάρκεια συγκρούσεων και πενθούμε για τους ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό και άλλους αθώους που πέθαναν ή τραυματίστηκαν σε αυτή την τραγωδία».
Ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί εντός της ημέρας και με τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου του Ισραήλ.
Πάντως ο συμβολισμός της επίσκεψης Μπάιντεν στο Ισραήλ εν μέσω του πολέμου είναι πολύ υψηλός, όπως επισημαίνεται και από τους New York Times.
Οι πολιτικοί κίνδυνοι για τον κ. Μπάιντεν είναι δύσκολο να μετρηθούν. Στην πρώτη του σημαντική δημόσια προσπάθεια να παροτρύνει το Ισραήλ να κινηθεί προσεκτικά, ο κ. Μπάιντεν ανέφερε ότι «νομίζω ότι θα ήταν μεγάλο λάθος» για το Ισραήλ να καταλάβει ξανά τη Γάζα, ένα βήμα που οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν. Από την άλλη, βέβαια, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχουν εξηγήσει ποιος θα διοικούσε τη Λωρίδα της Γάζας ελλείψει της Χαμάς ή πώς θα μπορούσαν να εμποδίσουν μια παρόμοια ομάδα να αναδυθεί από τις στάχτες της πόλης της Γάζας.
Ακόμη, ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι «πρέπει να υπάρξει μια Παλαιστινιακή Αρχή, πρέπει να υπάρξει ένας δρόμος προς ένα παλαιστινιακό κράτος».
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
- ΕΡΓΑΝΗ: Το 2025 έκλεισε με βροχή απολύσεων – Τι μας περιμένει το 2026
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Το επώδυνο μυστικό της Μέριλ Στριπ και η επιστροφή – «Έπαθα μετατραυματικό στρες»
- Τι προσδοκά η ελληνική πλευρά από το ταξίδι Μητσοτάκη στην Άγκυρα
- Τα έντομα μπαίνουν (και) στο ελληνικό μενού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442