Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Ο Αμπάς ακυρώνει τη συνάντηση με τον Μπάιντεν μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο Αμπάς ακυρώνει τη συνάντηση με τον Μπάιντεν μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο

Ο Μαχμούντ Αμπάς αναμενόταν να συμμετάσχει την Τετάρτη, σε συνάντηση στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμάν με τον Τζο Μπάιντεν, τον βασιλιά Αμπντάλα Β' και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στη Μέση Ανατολή ακυρώνει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, μετά το χτύπημα στο Αραβικό Νοσοκομείο Al-Ahli, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο Μαχμούντ Αμπάς αναμενόταν να συμμετάσχει αύριο Τετάρτη, σε συνάντηση στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμάν με τον Τζο Μπάιντεν, τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Τριήμερο εθνικό πένθος για την επίθεση

Σύμφωνα με έναν ανώτερο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ακύρωσε την παρουσία στη συνάντηση μετά το χτύπημα σε νοσοκομείο στη Γάζα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μετά την είδηση του χτυπήματος για το οποίο η Χαμάς και οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και χαρακτηρίζοντάς το «έγκλημα πολέμου», ο Μαχμούτ Αμπάς κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Ο Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το χτύπημα.

Κίνηση συμβολισμού το ταξίδι του Μπάιντεν στο Ισραήλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν αναχωρεί σήμερα, Τρίτη αρχικά για το Τελ Αβίβ και στη συνέχεια για το Αμάν της Ιορδανίας, σε ένα ταξίδι που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την επιρροή των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή: ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να εκφράσει ταυτόχρονα τη στήριξή του στο Ισραήλ, να διαπραγματευτεί έναν μηχανισμό παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και να προλάβει μια ευρύτερη κλιμάκωση της κρίσης.

Αφού καθησυχάσει τον ισραηλινό λαό για την αλληλεγγύη που θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν οι ΗΠΑ απέναντι στο Ισραήλ, όπως είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με τον Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπο του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζο Μπάιντεν στις συνομιλίες που θα έχει θα «επαναλάβει την πεποίθησή μας ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τη μεγάλη πλειοψηφία του παλαιστινιακού λαού, που είναι επίσης θύμα» του πολέμου.

Αυτό το ταξίδι-αστραπή, που θα διαρκέσει περίπου 24 ώρες, θυμίζει την ιστορική επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Κίεβο, τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο 80χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος θα επισκεφθεί άλλη μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο -στην ενδέκατη ημέρα του πλέον- στην οποία οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί αταλάντευτη υποστήριξη.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024