Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ο Ισλαμικός Τζιχάντ απαντά στις κατηγορίες του Ισραήλ για τη σφαγή στο νοσοκομείο

Γάζα: Ο Ισλαμικός Τζιχάντ απαντά στις κατηγορίες του Ισραήλ για τη σφαγή στο νοσοκομείο

«Ψευδείς και ανυπόστατες» χαρακτηρίζει ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι είναι αυτός που ευθύνεται για την πολύνεκρη επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας.

Η οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ χαρακτήρισε σήμερα «ψέματα» τις κατηγορίες του Ισραήλ, που της επέρριψε την ευθύνη για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας χθες Τρίτη το βράδυ, με απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Ibraheem Abu Mustafa, επάνω, μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ).

«Ο σιωνιστής εχθρός προσπαθεί (…) ν’ απαλλαγεί από την ευθύνη του»

«Οπως συνηθίζει, ο σιωνιστής εχθρός προσπαθεί, κατασκευάζοντας ψέματα, ν’ απαλλαγεί από την ευθύνη του για τη βάρβαρη σφαγή που διέπραξε με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, στρέφοντας το δάχτυλο προς τον Ισλαμικό Τζιχάντ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ισλαμιστικό κίνημα.

«Διαβεβαιώνουμε ότι οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς και ανυπόστατες», πρόσθεσε.

«Δεν είμαστε εμείς»

«Δεν είμαστε εμείς που βομβαρδίσαμε το νοσοκομείο» ισχυρίζεται το Ισραήλ και δείχνει ως υπεύθυνη για το λουτρό αίματος την Ισλαμική Τζιχάντ.

Ο ισχυρισμός αυτός διατυπώνεται σε νέα ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το ότι έχει αφαιρεθεί το βίντεο από την επίθεση, το οποίο έδωσαν αρχικά στη δημοσιότητα οι Ισραηλινοί.

Ετεροχρονισμένο το βίντεο

Γνωρίζοντες σημειώνουν ότι τέτοιας έκτασης και έντασης καταστροφή είναι αδύνατο να προκληθεί από ρουκέτα, ενώ ενδιαφέροντα στοιχεία έχουν προκύψει και ως προς το βίντεο που αρχικά δημοσίευσαν οι ισραηλινές αρχές, αφού οι ώρες που αναγράφονται σ’ αυτό δείχνουν πως είναι ετεροχρονισμένο (δείτε περισσότερα εδώ).

Ο Aric Toler, ο οποίος ασχολείται με έρευνες στους New York Times, δήλωσε ότι οι πρώτες δημόσιες αναφορές για τη βομβιστική επίθεση έγιναν στις 19:20 τοπική ώρα, ενώ το βίντεο που μοιράστηκε το Ισραήλ ως αποδεικτικό στοιχείο είχε χρονοσήμανση μεταξύ 19:59 και 20:00 τοπική ώρα.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024