Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρβαση ορίων, ανάρμοστη συμπεριφορά - Όταν οι Βρετανοί βουλευτές το «τσούζουν» και αυτό δεν κρύβεται

Υπέρβαση ορίων, ανάρμοστη συμπεριφορά – Όταν οι Βρετανοί βουλευτές το «τσούζουν» και αυτό δεν κρύβεται

Kαταγγελίες αναφέρουν πως οι άντρες του κοινοβουλίου ξεχνούσαν συχνά τους καλούς τρόπους τους

Ανάρμοστη έως και εκφοβιστική συμπεριφορά φαίνεται να παρουσιάζουν οι Βρετανοί βουλευτές, σύμφωνα με δεκάδες ανώνυμες καταγγελίες που υποβλήθηκαν στο Ανεξάρτητο Πρόγραμμα Καταγγελιών και Παραπόνων (ICGS) της χώρας, το οποίο συστάθηκε το 2018, μετά από εκατοντάδες αναφορές για σεξουαλικά παραπτώματα εναντίον τους.

Σήμερα, οι καταγγελίες δείχνουν ως κοινό παράγοντα των παραπτωμάτων, το αλκοόλ ή πιο σωστά την ανεξέλεγκτη κατανάλωση αυτού.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος αναφέρουν ότι συχνά ερευνούν υποθέσεις στα πολλά μπαρ του κοινοβουλίου, όπου η κατανάλωση αλκοόλ «οδηγεί σε εκφοβιστική συμπεριφορά, όπως φωνές και βρισιές», σύμφωνα με τους Times.

Η πώληση αλκοόλ στο κοινοβούλιο πρέπει να «επανεξεταστεί»

500.000 λίρες δαπανήθηκαν για αλκοόλ στα μπαρ της Βουλής των Κοινοτήτων

Στην ετήσια έκθεσή του ο εποπτικός φορέας δήλωσε: «Ορισμένες από τις υποθέσεις περιλάμβαναν την παρουσία αλκοόλ και την κουλτούρα της κατανάλωσης αλκοόλ στο Ουεστμίνστερ. Το αλκοόλ ήταν συχνός παράγοντας σε διάφορα περιστατικά σε μπαρ στην κοινοβουλευτική περιουσία (που οδηγούσαν σε εκφοβιστική συμπεριφορά όπως φωνές και βρισιές), σε εξωτερικές εκδηλώσεις που συνδέονταν με κοινοβουλευτικές δραστηριότητες, ή όταν οι συνάδελφοι κοινωνικοποιούνταν σε μπαρ/παμπ μετά από τέτοιες εκδηλώσεις».

Σημείωσε επίσης ότι η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει την ικανότητα των μαρτύρων να θυμούνται.

Το αλκοόλ σερβίρεται σε όλο το κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων σε μπαρ και στα εστιατόρια. Ο Ντάνιελ Γκρίνμπεργκ, κοινοβουλευτικός επίτροπος, δήλωσε προηγουμένως ότι υπήρξαν «προβλήματα συμπεριφοράς» που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ και ότι η πώληση αλκοόλ στο κοινοβούλιο πρέπει να «επανεξεταστεί».

«Μεθυσμένα» περιστατικά

Φέτος ο Neil Coyle, ο βουλευτής των Εργατικών, δήλωσε ότι η έρευνα για τη συμπεριφορά του στο Strangers’ Bar τον ώθησε να σταματήσει εντελώς να πίνει. Ο Coyle βρέθηκε να έχει παραβιάσει τους κανόνες σε δύο μεθυσμένες συναντήσεις – στη μία με «αθυρόστομη και μεθυσμένη κακοποίηση» του βοηθού ενός άλλου βουλευτή και στην άλλη με «υβριστική γλώσσα με ρατσιστικό πρόσημο» που στόχευε έναν δημοσιογράφο.

Πέρυσι ο Patrick Grady, πρώην επικεφαλής του Scottish National Party, βρέθηκε να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά μια υπάλληλο του κόμματος. Στην έκθεση για τη συμπεριφορά του οι ερευνητές ανέφεραν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

500.000 λίρες δαπανήθηκαν στα μπαρ της Βουλής των Κοινοτήτων

Το 2021 ο συντηρητικός βουλευτής Daniel Kawczynski δήλωσε ότι είχε κόψει το ποτό και ζήτησε συγγνώμη για την απειλητική και εκφοβιστική συμπεριφορά του προς το προσωπικό της κοινοβουλευτικής επιτροπής. Η έκθεση για τη συμπεριφορά του σημείωνε τότε ότι είχε καταναλώσει «σημαντική ποσότητα αλκοόλ» την ημέρα εκείνη και τηλεφώνησε στον διευθυντή του προσωπικού της επιτροπής ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Έρευνα της εφημερίδας Sun αποκάλυψε ότι σχεδόν 500.000 λίρες δαπανήθηκαν για αλκοόλ στα μπαρ της Βουλής των Κοινοτήτων κατά το οικονομικό έτος 2022-23. Τα μπαρ πούλησαν 46.562 μπύρες, 16.019 μπουκάλια λευκό κρασί και 8.500 μπουκάλια κόκκινο κρασί.

Περισσότερες πιθανότητες να ξεφύγουν

Ο Sir Lindsay Hoyle, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, έχει προηγουμένως αντισταθεί στις εκκλήσεις να κλείσουν τα μπαρ του Κοινοβουλίου, λέγοντας ότι η κακή συμπεριφορά θα μεταφερθεί και σε άλλους χώρους. Ωστόσο, το ωράριο έχει μειωθεί και ο ίδιος παραδέχτηκε στο παρελθόν ότι το Strangers’ Bar είχε «κακή φήμη».

Μελέτη του British Medical Journal που δημοσιεύθηκε το 2020 διαπίστωσε ότι οι βουλευτές είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πίνουν «επικίνδυνα» από ό,τι τα υπόλοιπα μέλη του κοινού.

Η έκθεση του ICGS ανέφερε επίσης ότι τα «θολά όρια» μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής στο κοινοβούλιο είχαν οδηγήσει σε καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Η έλλειψη επαγγελματικών ορίων είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση λανθασμένων εντυπώσεων σχετικά με τις αποδεκτές συμπεριφορές», αναφέρει η έκθεση.

«Παραδείγματα περιλαμβάνουν προσκλήσεις σε εκδηλώσεις όπου ο σκοπός ή η σύνδεση με το κοινοβουλευτικό έργο μπορεί να μην είναι σαφής, υπερβολικά συχνές κλήσεις/μηνύματα και σε αδικαιολόγητες ώρες και υπερβολικά οικεία συμπεριφορά».

Είπε επίσης ότι στις «περισσότερες περιπτώσεις» υπήρχε ανισορροπία «δύναμης» μεταξύ αυτών που διαμαρτύρονται και αυτών που καταγγέλλονται. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτό «ενισχύθηκε όταν το προσωπικό βρισκόταν στην πρώτη του θέση εργασίας ή σε πολύ πρώιμο στάδιο της σταδιοδρομίας του».

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024