Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο: Πολυτελές supercar €220.000 της McLaren... λαμπάδιασε σε 2 λεπτά παρθενικής κούρσας στην Αγγλία

Βίντεο: Πολυτελές supercar €220.000 της McLaren… λαμπάδιασε σε 2 λεπτά παρθενικής κούρσας στην Αγγλία

Δεν πρόλαβε να κάνει ούτε το πρώτο του χιλιόμετρο - Αποσύρθηκαν ως «επικίνδυνα» τα Artura από τις ΗΠΑ

Η απίστευτη στιγμή που το πολυτελές, υβριδικό supercar της McLaren τυλίγεται στις φλόγες, το Artura με κόστος το ιλιγγιώδες ποσό των… 220.000 ευρώ (190.000 λίρες), σημειώθηκε χθες στο Ληντς της Αγγλίας και οι εικόνες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Ακόμη πιο αξιοσημείωτο όμως από την τιμή του, είναι ότι άρπαξε φωτιά εντελώς απροειδοποίητα κατά τη διάρκεια της παρθενικής του κούρσας, στο πλαίσιο επίδειξής του!

Ο οδηγός να πρόλαβε να απολαύσει τη βόλτα του για περισσότερο από 2 λεπτά, αφού καταστράφηκε περίπου ένα μίλι μακριά από την αντιπροσωπεία από την οποία το δανείστηκε.

Πώς… 220.000 ευρώ έγιναν παρανάλωμα του πυρός

Ενώ ο οδηγός διέσχιζε έναν κεντρικό δρόμο στο Ληντς του Γιορκσάιρ με το «πολύτιμο» και επιβλητικό Artura, ο κινητήρας άρπαξε φωτιά.

Για καλή τύχη των δύο επιβαινόντων, διερχόμενοι πολίτες, που δεν μπόρεσαν να μην παρατηρήσουν το «αριστοκρατικό», σπορ αυτοκίνητο, να κάνει φιγούρες στο δρόμο, επενέβησαν έγκαιρα και απεγκλώβισαν σώους τον οδηγό και τον συνεπιβάτη. Δευτερόλεπτα μετά, ακούστηκε να γίνεται μια έκρηξη στη μηχανή του αυτοκινήτου και τυλίχθηκε στις φλόγες. Όπως έγινε αντιληπτό οι επιβαίνοντες σώθηκαν παρά τρίχα!

Κάηκε ολοσχερώς το «Artura»

Στο σημείο κλήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που, επί 30 ολόκληρα λεπτά, προσπαθούσαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 14:30 της Κυριακής (15/10).

Στο σημείο εστάλη και ειδικό κλιμάκιο για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών, προκειμένου να απομακρύνουν την ηλεκτρική μπαταρία με ασφάλεια.

Ό,τι απέμεινε από το supercar

Τα Artura της McLaren έχουν αποσυρθεί από τις ΗΠΑ

Το Artura είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο από την εμβληματική βρετανική εταιρία της McLaren, ωστόσο το συγκεκριμένο μοντέλο ανακλήθηκε ήδη από το 2022 στις ΗΠΑ λόγω κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Εν αντιθέσει, στην Αγγλία το ελαττωματικό μοντέλο εξακολουθεί να πωλείται.

Ο λόγος απόσυρσής του ήταν ακριβώς η αποτροπή να καταγραφούν συμβάντα αντίστοιχα με τα χθεσινά στο Ληντς. Συνολικά 164 «Arturas» αποσύρθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επισημάνθηκαν ως «επικίνδυνα» από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).


Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024