Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα πεζοδρόμια μήκους 40 χιλιομέτρων στην Πάτρα

Νέα πεζοδρόμια μήκους 40 χιλιομέτρων στην Πάτρα

Μεγάλη αστική παρέμβαση βελτίωσης της προσβασιμότητας ξεκινάει στην Πάτρα.

Ξεκινά στην Πάτρα μια μεγάλη αστική παρέμβαση που αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίων και κρασπέδων. Αυτό που εντυπωσιάζει αφορά την έκταση της παρέμβασης αφού σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση θα είναι άνω των 40 χιλιομλέτρων, κάτι που σημαίνει ότι αγγίζει χιλιομετρικά την απόσταση που χωρίζει την Πάτρα με το Αίγιο..

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αναμόρφωση του οδικού περιβάλλοντος και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Πατρέων» με προϋπολογισμό μελέτης 4.000.000 ευρώ.

Από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με ποσό 3.500.000 ευρώ και 500.000 ευρώ από πόρους του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα έργα θα επικεντρωθούν σε περιοχές της πόλης που παρουσιάζουν αυξημένη κυκλοφορία πεζών. Το έργο εντάσσεται και στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου, που αφορά την άνετη και ασφαλή προσβασιμότητα των πεζών σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η Πάτρα όπως και οι περισσότερες αστικές πόλεις της χώρας, πρέπει να βρει λύσεις, προκειμένου οι πεζοί, τα άτομα με αναπηρία και οι μητέρες με καρότσια, να μπορούν να προσεγγίζουν με ασφάλεια και άνεση κάθε σπιθαμή αν είναι εφικτό της πόλης. Η παρέμβαση του Δήμου, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και απομένει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα του έργου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024