Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όταν η Όπρα γλυκοκοίταζε την πολιτική καριέρα

Όταν η Όπρα γλυκοκοίταζε την πολιτική καριέρα

Η Γουίνφρεϊ ήθελε να σχηματίσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για να σταματήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με επικείμενη βιογραφία.

Ανησυχώντας ότι το στρατόπεδο των Δημοκρατικών δεν ήταν ικανό να σταματήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το 2020, η Όπρα Γουίνφρεϊ πρότεινε στον επιχειρηματία, πολιτικό και μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ, την ιδέα να κατέβει για ανεξάρτητος πρόεδρος, με εκείνη ως υποψήφια σύντροφό του, σύμφωνα με μια επερχόμενη βιογραφία του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή από τη Γιούτα.

Η Γουίνφρεϊ πρότεινε αρχικά την ιδέα του ψηφοδελτίου σε ένα τηλεφώνημα που έκανε στη σύζυγο του Ρόμνεϊ, την Αν Ρόμνεϊ, τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από το βιβλίο, «Romney: A Reckoning», το οποίο δημοσιεύθηκε στους New York Times.

Ο Ρόμνεϊ άκουσε την ιδέα. (Ήταν η Όπρα που του τηλεφώνησε, άλλωστε.) «Άκουσε την πρόταση και της είπε ότι ήταν κολακευμένος, αλλά ότι θα πρέπει να αρνηθεί», γράφει ο συγγραφέας, McKay Coppins, του The Atlantic.

O Μιτ Ρόμνεϊ / Photo: Wikimedia Commons

Η Όπρα τι λέει για όλα αυτά;

Η Λιζ Τζόνσον, βοηθός του Ρόμνεϊ, αρνήθηκε να σχολιάσει. Μια εκπρόσωπος της Γουίνφρεϊ ανέφερε σε δήλωσή της ότι παρότρυνε τον Ρόμνεϊ να θέσει υποψηφιότητα, αλλά όχι μαζί της.

«Τον Νοέμβριο του 2019, η Γουίνφρεϊ τηλεφώνησε στον γερουσιαστή Ρόμνεϊ για να τον ενθαρρύνει να κατέβει με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο» ανέφερε η δήλωση. «Δεν καλούσε για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο και ποτέ δεν σκέφτηκε να κατέβει η ίδια υποψήφια».

Το βιβλίο του Κόπινς βασίστηκε σε πολύωρες συνεντεύξεις με τον Ρόμνεϊ, καθώς και σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κείμενα και ημερολόγια που ο γερουσιαστής είχε φυλάξει για να γράψει ενδεχομένως απομνημονεύματα. Συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορούσε να είναι αντικειμενικός για τον εαυτό του, ο Ρόμνεϊ δήλωσε ότι επέλεξε να βάλει έναν δημοσιογράφο να γράψει γι’ αυτόν αντί γι’ αυτόν.

Αμφέβαλλε ότι ο Τζο Μπάιντεν ή ο Πιτ Μπούτιτζετζ θα μπορούσαν να νικήσουν τον Τραμπ και ήταν «σίγουρη» ότι η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Ουόρεν από τη Μασαχουσέτη δεν θα μπορούσε, σύμφωνα με το βιβλίο

Ποια είναι η αλήθεια;

Το ενδιαφέρον της Γουίνφρεϊ για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με τον Ρόμνεϊ, το οποίο αναφέρθηκε τη Δευτέρα από το Axios, είναι ένα μεταξύ πολλών στοιχείων που θα ενοχλήσουν όταν βγει το βιβλίο, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου.

Γνωρίζει τους Ρόμνεϊ από το 2012, όταν τους πήρε συνέντευξη στο παραλίμνιο σπίτι τους στο Νιου Χάμσαϊρ, όταν ο Ρόμνεϊ διεκδικούσε την προεδρία. Η Γουίνφρεϊ είχε επίσης δει την Ρόμνεϊ σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και της είχε «ιδιαίτερη αδυναμία», σύμφωνα με το βιβλίο.

Στο τηλέφωνο μαζί της η Γουίνφρεϊ εξήγησε ότι ο Michael Bloomberg, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ετοιμαζόταν να μπει στην κούρσα και την είχε προσεγγίσει για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιό του. Πριν αποφασίσει, ήθελε να μετρήσει το ενδιαφέρον του Ρόμνεϊ.

Αμφέβαλλε ότι ο Τζο Μπάιντεν ή ο Πιτ Μπούτιτζετζ θα μπορούσαν να νικήσουν τον Τραμπ και ήταν «σίγουρη» ότι η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Ουόρεν από τη Μασαχουσέτη δεν θα μπορούσε, σύμφωνα με το βιβλίο.

Η Ρόμνεϊ απάντησε ότι ο σύζυγός της δεν θα έθετε υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2020, ούτε ως Ρεπουμπλικάνος ούτε ως ανεξάρτητος, γράφει ο Κόπινς. Ο Ρόμνεϊ απέρριψε επίσης ευγενικά την ιδέα, σύμφωνα με το βιβλίο.

Ένας σύμβουλος του Μπλούμπεργκ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Η Γουίνφρεϊ έχει κατά καιρούς αναφερθεί και η ίδια ως πιθανή προεδρική υποψήφια

Το 2018, αφού εκφώνησε μια συγκλονιστική ομιλία στις Χρυσές Σφαίρες, κάποιοι φώναζαν να θέσει υποψηφιότητα. Αλλά δήλωσε στην εκπομπή «60 Minutes Overtime» ότι δεν θα γινόταν υποψήφια το 2020, παρόλο που «μου τηλεφώνησαν πολλοί πλούσιοι άντρες και μου είπαν ότι θα έκαναν την εκστρατεία μου και θα συγκέντρωναν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για μένα».

«Στην πραγματικότητα με ταπεινώνει το γεγονός ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσα να γίνω ηγέτης του ελεύθερου κόσμου, δεν είναι στο πνεύμα μου» είπε. «Δεν είναι στο DNA μου».

Ο Ρόμνεϊ, 76 ετών, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024, λέγοντας ότι θέλει να δώσει χώρο σε μια «νέα γενιά ηγετών». Πρότεινε σθεναρά ότι ο Τραμπ και ο πρόεδρος Μπάιντεν θα πρέπει επίσης να αποσυρθούν, υποστηρίζοντας ότι κανένας από τους δύο δεν ηγείται αποτελεσματικά του κόμματός του για να αντιμετωπίσει τις «κρίσιμες προκλήσεις» που αντιμετωπίζει το έθνος.

*Με στοιχεία από nytimes.com

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024